Αυτή είναι η επίσημη μασκότ του Παγκόσμιου Κυπέλλου Γυναικών 2023

Αυτή είναι η επίσημη μασκότ του Παγκόσμιου Κυπέλλου Γυναικών 2023

«Ταζούνι» είναι το όνομα της επίσημης μασκότ του Παγκόσμιου Κυπέλλου Γυναικών 2023, το οποίο θα συνδιοργανώσουν η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία (25/8-10/9).

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα… αποκαλυπτήρια της μασκότ έγιναν σήμερα και, όπως αναφέρει η FIFA, το όνομά της αποτελεί συνδυασμό της «Θάλασσας της Τασμανίας» -την οποία αποκαλεί σπίτι- και της «ενότητας», μια βασική αξία της κορυφαίας διοργάνωσης.

«Αγαπά το ποδόσφαιρο, θέλει να προκαλέσει ενθουσιασμό και θα εμπνεύσει μια νέα γενιά οπαδών. Η Ταζούνι ξεχωρίζει χάρη στην χαρακτηριστική μπλε τούφα μαλλιών της. Παίζει στη μεσαία γραμμή, ερωτεύεται το ποδόσφαιρο όταν μπαίνει σε μια ομάδα παιδιών που παίζουν στην παραλία. Τα ποδοσφαιρικά όνειρά της γίνονται πραγματικότητα όταν ένα απόγευμα κοιτάζει ψηλά για να δει πυροτεχνήματα να εκρήγνυνται από ένα κοντινό γήπεδο. Τα παιδιά από την παραλία της δίνουν μία στολή ποδοσφαίρου και εκείνη μπαίνει με σιγουριά στο στάδιο για να επιδείξει το ταλέντο της» σημειώνει η ιστοσελίδα της FIFA.

Η μασκότ θα κάνει την πρώτη εμφάνισή της στο Όκλαντ, στην κλήρωση της τελικής φάσης του τουρνουά στις 22 Οκτωβρίου.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X