ΑΕΚ - Ατρόμητος: Στο μικροσκόπιο οι 15 «κιτρινόμαυροι»

Εικόνες πριν από τη σέντρα του ΑΕΚ-Ατρόμητος
Photo Credits: INTIME

Η κριτική των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ που έπαιξαν στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ παρά τις πολλές τελικές που έβγαλε και την πίεση στον αντίπαλο, χρειάστηκε να φτάσει μέχρι και τις καθυστερήσεις του ματς για να βάλει το γκολ της νίκης με τον Ατρόμητο.

Στο μικροσκόπιο του enwsi.gr, οι 15 κιτρινόμαυροι που έπαιξαν στο ματς της Νέας Φιλαδέλφειας:

Γιώργος Αθανασιάδης: Από τους καλύτερους παίκτες της ΑΕΚ στο ματς ο Έλληνας τερματοφύλακας. Κυρίως διότι όταν χρειάστηκε, κράτησε την ομάδα όρθια και το μηδέν στα μετόπισθεν. Δυο φορές στο πρώτο ημίχρονο και μια φορά στο δεύτερο, έκανε πολύ καθοριστικές (και δύσκολες οι δυο εξ αυτών) αποκρούσεις

Λάζαρος Ρότα: Στους κορυφαίους παίκτες του γηπέδου ο ακραίος μπακ της ΑΕΚ. «Έγραψε» ατελείωτα χιλιόμετρα από την πλευρά του και είχε καθοριστική συμβολή στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. Μάλιστα ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, οτιδήποτε καλό γινόταν επιθετικά, ήταν από την πλευρά του. Ενώ στα ανασταλτικά του καθήκοντα ήταν σχεδόν αψεγάδιαστος και μάλιστα με δυο πολύ καθοριστικές επιστροφές και κοψίματα.

Αρολντ Μουκουντί: Δεν ήταν σε τόσο καλό απόγευμα ο Καμερουνέζος κεντρικός αμυντικός. Και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, είχε δυο – τρεις φάσεις, στις οποίες έδειξε αδράνεια και επέτρεψε στον αντίπαλο να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Έχασε στο δεύτερο ημίχρονο πάντως μια πολύ καλή ευκαιρία να σκοράρει με κεφαλιά, αλλά του είπε όχι ο Γιαννιώτης.

Ντομαγκόι Βίντα: Ισχύουν και για τον Κροάτη κεντρικό αμυντικό, περίπου τα ίδια με τον Μουκουντί. Μάλιστα η αλήθεια είναι πως από τους δυο στόπερ, ο Βίντα έκανε χειρότερο ματς. Είχε πολλά λάθη με την μπάλα στα πόδια του. Ενώ έχασε και κάποιες από τις προσωπικές μονομαχίες, που συνήθως και με βάση την κλάση του, δεν τις χάνει.

Μιλαντ Μοχαμάντι: Μέτριο ματς και από τον Ιρανό αριστερό μπακ. Μπορεί και αυτός να έκανε αρκετά χιλιόμετρα από την πλευρά του. Όμως η αλήθεια είναι πως ήταν πολλές οι φάσεις που πήγε χαλαρός πάνω στην μπάλα και τις έχασε. Ενώ η συμβολή του στην επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ, δεν ήταν εξίσου αποτελεσματική, όπως από την πλευρά του Ρότα.

Νταμιαν Σιμάνσκι: Δεν έκανε τις σούπερ εμφανίσεις των προηγούμενων παιχνιδιών. Ξόδεψε πολλή ενέργεια στο πρώτο ημίχρονο, μπαίνοντας ανάμεσα στα στόπερ και παίρνοντας την μπάλα για να κάνει παιχνίδι. Και στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε πως δεν είχε τόσο πολλή ενέργεια και έκανε κακές επιλογές με την μπάλα στα πόδια του.

Ορμπελίν Πινέδα: Εξαιρετικό ματς από τον Μεξικανό χαφ. Ήταν ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ, καθώς από τα πόδια του περνούσαν τα πάντα. Και ως προς το δημιουργικό, αλλά ακόμα και ως προς το ανασταλτικό κομμάτι. Έκλεψε πολλές μπάλες αλλά κυρίως πήρε πολλές πρωτοβουλίες με την μπάλα στα πόδια του. Προσπαθούσε να δώσει ρυθμό, να δημιουργήσει ρήγματα και πάτησε ουσιαστικά σε κάθε σπιθαμή του γηπέδου.

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς: Ήταν από τα απογεύματα εκείνα που δεν βγαίνει τίποτα σ’ έναν ποδοσφαιριστή. Αυτό ισχύει για τον Γκατσίνοβιτς. Από την αρχή του ματς δεν του βγήκε απολύτως τίποτα. Είχε διάθεση μεγάλη, αλλά δεν του βγήκε και τίποτα απ’ αυτά που δοκίμασε. Πήρε προσπάθειες πάνω του, αλλά δεν του βγήκαν, ενώ είχε ακόμα και κακές εκτελέσεις στα στημένα.

Σέρχιο Αραούχο: Μπήκε πολύ δυνατά μέσα στο παιχνίδι. Έδωσε την εν δυνάμει ασίστ στο τετ α τετ που έχασε ο Λιβάι στο ξεκίνημα. Και έκανε και τουλάχιστον τρία σημαντικά κλεψίματα. Όσο όμως περνούσε η ώρα, τόσο έδειχνε να τον καταβάλει και το άγχος και η νευρικότητα. Και στο μεγαλύτερο κομμάτι του δευτέρου ημιχρόνου, δεν του βγήκε τίποτα και έχασε και φάσεις.

Λιβάι Γκαρσία: Δυσκολεύτηκε αρκετά παίζοντας ως κεντρικός επιθετικός μέσα σε μια τόσο κλειστή άμυνα όπως αυτή του Ατρόμητου. Έχασε και ένα τρομερό τετ α τετ στο ξεκίνημα του ματς και εκεί… στράβωσαν όλα. Πήρε προσπάθειες, είχε τεράστια διάθεση, αλλά δεν βρήκε χώρους και δυσκολεύτηκε αρκετά για να μπορέσει να πάρει χώρους να εκτελέσει.

Νίκλας Ελίασον: Σε ρηχά νερά ο Σουηδός εξτρέμ. Παρόλο που έκανε πολύ καλό ξεκίνημα με μεγάλη διάθεση. Όσο περνούσε όμως η ώρα στο ματς, έβγαζε και αυτό νευρικότητα και δεν μπορούσε να ολοκληρώσει σωστά τις προσπάθειες που έπαιρνε από την πλευρά του.

Γενς Γιόνσον: Από την ώρα που μπήκε στο γήπεδο, ισορρόπησε αρκετά τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ. Ήταν σωστός στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Ενώ με την μπάλα στα πόδια του, είχε πολύ σωστές επιλογές. Από τα πόδια του βγήκε η σέντρα για το κερδισμένο πέναλτι του Μάνταλου.

Νορντίν Άμραμπατ: Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια, έτσι και σ’ αυτό, ο Μαροκινός μπήκε στο γήπεδο και βοήθησε πολύ με την ποιότητα του. Μόνο που αυτή την φορά, ήταν και ο παίκτης που επί της ουσίας έκρινε το ματς. Πήρε την εκτέλεση του πέναλτι και με ψυχραιμία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Πέτρος Μάνταλος: Μπήκε για να καλύψει αρχικά την θέση του Γκατσίνοβιτς και μετά αυτή του Πινέδα στον άξονα. Προσπάθησε να βοηθήσει, πήρε μπάλες στα πόδια του, αλλά το πιο σημαντικό απ’ όλα ήταν το τσίμπημα της μπάλας και το κερδισμένο πέναλτι.

Εσχάν Χατζισαφί: Η τελευταία κίνηση του Αλμέιδα από τον πάγκο. Έβαλε τον Ιρανό για να παίξει ως αριστερό εξτρέμ. Και έβγαλε μπόλικη δουλειά. Τόσο στο ανασταλτικό, όσο και στο δημιουργικό κομμάτι.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X