ΑΕΚΑΡΑ να την φοβάστε και να τρεμέτε!

ΑΕΚΑΡΑ να την φοβάστε και να τρεμέτε!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ «πάτησε» τον Άρη στο Χαριλάου με άνετο 0-2 χάνοντας απίστευτες ευκαιρίες και είναι και με την βούλα η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ πήγε στο Χαριλάου για να πιστοποιήσει την ανωτερότητα της. Και το κατάφερε με εμφατικό τρόπο, με μία επιβλητική εμφάνιση σε ένα θεωρητικά πολύ δύσκολο ματς και απαιτητική έδρα.

Ο Άρης δεν μπορούσε να αντισταθεί στο πρέσινγκ της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα και το τελικό 0-2 μοιάζει «φτωχό» για να αποτυπώσει την εικόνα του αγώνα και τη διαφορά των δύο ομάδων. Έτσι, η ΑΕΚ πήρε ακόμη μία νίκη στο πρωτάθλημα και παραμένει μόνη 2η στη βαθμολογία, μετά τις 7 πρώτες αγωνιστικές της Super League.

Σκόρερ για την ΑΕΚ ο Νταμιάν Σιμάνσκι με κεφαλιά στο 30’ και ο Λιβάι Γκαρσία στο 50’ με ωραίο πλασέ, αλλά η Ένωση έχασε πολλές ευκαιρίες, ακόμη και δύο σε άδειο τέρμα, για να… τελειώσει γρήγορα και ευκολότερα το παιχνίδι.

LIVE το παιχνίδι

Το ματς

Η ΑΕΚ πήγε στο δύσκολο ματς στο Χαριλάου με συνταγή Ιωνικού. Μοναδική αλλαγή στην οποία προχώρησε ο Αλμέιδα είναι ο Γιώργος Αθανασιάδης που κάθεται κάτω από τα δοκάρια αντί του Τσίτσαν Στάνκοβιτς που απουσιάζει λόγω ίωσης.

Ο Ενκουλού πήρε φανέλα βασικού για πρώτη φορά και είναι ο αντικαταστάτης του Μπράμπετς. Στη μεσαία γραμμή επιστρέφει ο Ματέο Γκαρσία μαζί με τους Νταμπό και Μάνου Γκαρθία, ενώ στην αιχμή του δόρατος βρίσκεται ο Αντρέ Γκρέι. Ο Πάλμα παρέμεινε στον πάγκο και το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή.

Πρώτη απειλή έγινε στο 9’, όταν ο Λιβάι Γκαρσία απέφυγε ωραία έναν αντίπαλο και έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ. Ο Άρης είχε μπει πιο καλά στα πρώτα λεπτά του αγώνα πάντως. Η ΑΕΚ προσπαθούσε να πιέσει ψηλά αλλά η πίεση της δεν είχε αποτέλεσμα. Ο Μουκουντί με τον Βίντα είχαν αρκετή δουλειά και καίρια κοψίματα, ενώ στο 16’ σέντρα του Μαζικού και ο Μαντσίνι με τη μια έστειλε την μπάλα προς την εστία, αλλά ο Αθανασιάδης μπλόκαρε την μπάλα. Τρία λεπτά μετά ο Νταμπό έκανε υπέροχη ατομική ενέργεια και εξαπέλυσε ένα σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πήγε λίγο άουτ. Και στυνεχώς εκείνο το διάστημα ο Άρης απειλούσε και έβαζε δύσκολα στην άμυνα της ΑΕΚ.

Αμέσως μετά η ΑΕΚ είχε διπλή απειλή προς την εστία του Κουέστα. Στο 25’ οι παίκτες του Αλμέιδα έφυγαν ωραία στην αντεπίθεση. Ο Γκαρσία μοίρασε στον Γκατσίνοβιτς και αυτός με ωραίο τελείωμα μέσα στην περιοχή ανάγκασε τον Κουέστα σε μια εξαιρετική επέμβαση. Στο επόμενο λεπτό, ο Ρότα μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και έκανε το γύρισμα προς τη μικρή περιοχή. Οι κόντρες τον ευνόησαν και έκανε από πολύ κοντά ένα δυνατό σουτ με το αδύναμο πόδι και έστειλε την μπάλα μακριά από την εστία. Και στο 28’ ήρθε το γκολ! Η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε υπέροχα το φάουλ στο δεύτερο δοκάρι και ο Σιμάνσκι με κεφαλιά-δυναμίτη ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Η ΑΕΚ δεν έμεινε εκεί όμως…

Στο 30’ ο Αραούχο μπήκε στην περιοχή και με ένα αδύναμο σουτ έστειλε την μπάλα πάνω στον Κουέστα και αμέσως μετά χάθηκε το… άχαστο. Ο Αραούχο έκλεψε την μπάλα από ασφυκτικό πρέσινγκ της επίθεσης της ΑΕΚ, η μπάλα πήγε στον Πινέδα, αυτός την έδωσε ξανά στον Αραούχο που σε άδειο τέρμα έστειλε την μπάλα άουτ! Η ΑΕΚ έφτασε μια ακόμα φορά στο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Οι παίκτες της Ένωσης αναπτύχθηκαν όμορφα και ο Λιβάι Γκαρσία βγήκε τετ-α-τετ με τον Κουέστα. Αφού τον απέφυγε έκανε ένα αδύναμο πλασέ και ο Μαζικού πρόλαβε να την απομακρύνει πριν περάσει την τελική γραμμή. Στο 40’ μια ακόμα τελική προσπάθεια για την ΑΕΚ. Ο Σιμάνσκι βρήκε λίγο κενό χώρο έξω από την περιοχή και έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο, ο Λιβάι απείλησε με ένα αδύναμο σουτ. Και έτσι τελείωσε το ημίχρονο με 5-10 τελικές, την ΑΕΚ να έχει… καταπιεί τον Άρη με το ασφυκτικό πρέσινγκ της μετά το 20λεπτο και τις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. O Πάρντιου με ένα κόφτη και αργό άξονα το… πλήρωσε πολύ. Όχι όσο θα έπρεπε όμως.

Το β’ ημίχρονο άρχισε και οι δύο προπονητές δεν έκαναν κάποια αλλαγή. Το ματς δεν είχε φάσεις μέχρι το 50’. Εκείνη την στιγμή ο Μαντσίνι έκανε σημαντικο λάθος στον άξονα από πρέσινγκ του Γκατσίνοβιτς, ο Αραούχο κουβάλησε την μπάλα, έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Λιβάι Γκαρσία και αυτός με ιδανικό πλασέ έκανε το 0-2. Το Χαριλάου αναμενόμενα… πάγωσε και η ΑΕΚ διαχειριζόταν καλύτερα το ματς, με τον Πάρντιου να βάζει στο ματς τον Ζερβίνιο αντί του Γκρέι στο 57’, όπως και τον Οντουμπάτζο αντί του Εμπακατά. Ο ρυθμός είχε πέσει, αλλά η ΑΕΚ πολύ σωστά κρατούσε αμυντικά όπως έπρεπε και περίμενε πως και πως… να βγει στο ξέφωτο για ένα ακόμη γκολ. Στο 65’ ο Γκατσίνοβιτς έχασε μία σπουδαία ευκαιρία για ένα τρίτο γκολ καθώς απέναντι από τον Κουέστα σούταρε αδύναμα και αμέσως μετά ο Πάρντιου έβαλε δεύτερο χαφ (Ντιόπ) και ακραίο επιθετικό (Πάλμα) στο ματς.

Στο 69’ η ΑΕΚ σε μια ακόμα αντεπίθεση πέτυχε γκολ με τον Λιβάι Γκαρσία, αλλά ήταν οφσάιντ. Ο Πινέδα κινήθηκε από τα δεξιά και έκανε το γύρισμα στον 24χρονο φορ, ο οποίος με τακουνάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά ήταν εκτεθειμένος. Στο 73’ ο Μοχαμάντι απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά. Έκανε το γύρισμα στον Πινέδα και ο Μεξικανός έκανε το σουτ που κόπηκε από τον Ενκουλού. Στο 80 ήρθε και η πρώτη κίνηση του Αλμέιδα από τον πάγκο. Ο Αργεντινός τεχνικός άλλαξε τους δύο ακραίους επιθετικούς, βάζοντας στο χορτάρι Άμραμπατ και Τσούμπερ αντί των Γκατσίνοβιτς και Ελίασον. Ο Πάρντιο έβαλε τον Καμάτσο, ο Άρης πήρε κάποια μέτρα και απείλησε σποραδικά με κάποια μακρινά σουτ, αφού αδυνατούσε να πατήσει την περιοχή του Αθανασιάδη.

Τελευταίες κινήσεις του Αλμέιδα. Μάνταλος και Γιόνσον πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο, αντί των Πινέδα και Γκαρσία. Με τον Μάνταλο στις καθυστερήσεις να έχει ένα καλό σουτ. Και έτσι τελείωσε το δύσκολο ματς της ΑΕΚ στο Χαριλάου με… άνετο τρόπο και μία εμφάνιση που πιστοποιεί ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

O MVP του Άρης-ΑΕΚ

Ο Νταμιάν Σιμάνσκι ήταν τα… πάντα μπροστά από την άμυνα. Σκούπιζε τα πάντα, έκοβε φάσεις και έπαιρνε την πρώτη μπάλα από την άμυνα για να την μοιράσει κοντά του. Ψύχραιμος, ώριμος στα καθήκοντα του επί των ημερών του Αλμέιδα και δη το τελευταίο διάστημα δείχνει υπερπολύτιμος. Στο γκολ κάνει υπέροχη κίνηση πίσω από την πλάτη της άμυνας του Άρη στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά… εκτελεί τον Κουέστα.

Το κλειδί του Άρης-ΑΕΚ

Για ακόμη ένα ματς η ΑΕΚ κέρδισε πολλά, αν όχι τα πάντα, από το πρέσινγκ της. Το έκανε αποτελεσματικά ψηλά. Από εκεί έβγαλε φάσεις, αφού έκλεβε όποτε ήθελε τις μπάλες του Άρη στον αργό του άξονα.

Άρης-ΑΕΚ 0-2

Γκολ: 28’ κεφαλιά Σιμάνσκι 0-1, 50’ σουτ Λιβάι Γκαρσία 0-2

Κίτρινες: 73’ Νταμπό – 6’ Μουκουντί, 54’ Αραούχο, 81’ Αθανασιάδης

Κόκκινες:

Άρης (Ά. Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά (57’ Οντουμπάγιο), Φαμπιάνο, Ενκουλού, Νταμπό, Γκαρσία (65’ Πάλμα), Μαντσίνι, Ιτούρμπε (66’ Ντιόπ), Γκαρθία (82′ Καμάτσο), Γκρέι (57’ Ζερβίνιο).

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ελίασον (80’ Άμραμπατ), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (80’ Τσούμπερ), Πινέδα (90’ Γιόνσον), Γκαρσία (90’ Μάνταλος), Αραούχο.

Τα γκολ του Άρης-ΑΕΚ

Δείτε το 0-1 του Σιμάνσκι

Δείτε το 0-2 του Λιβάι Γκαρσία

Η μετάδοση του Άρης-ΑΕΚ

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X