Εδώ είναι ο παράδεισος και η κόλαση εδώ! - Ιστορική πρεμιέρα της ΑΕΚ στο «ναό» της Νέας Φιλαδέλφειας με τον Ιωνικό (20:00, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)

Εδώ είναι ο παράδεισος και η κόλαση εδώ! - Ιστορική πρεμιέρα της ΑΕΚ στο «ναό» της Νέας Φιλαδέλφειας με τον Ιωνικό (20:00, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ είναι έτοιμη για το πρώτο ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από 19 χρόνια και 5 μήνες, εκεί όπου υποδέχεται τον Ιωνικό στην «Αγιά Σοφιά - OPAP Arena»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η πιο ιστορική στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της ΑΕΚ, έφτασε!

Η Ενωση απόψε (20.00, Cosmotesport1, LIVE enwsi.gr) μπαίνει ξανά στο σπίτι της στη Νέα Φιλαδέλφεια και παίζει επιτέλους το πρώτο ματς πραγματικά εντός έδρας, μετά από 19,5 ολόκληρα χρόνια.

Ο αντίπαλος της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα, είναι ο Ιωνικός Νίκαιας, με τους «κιτρινόμαυρους» να καλούνται να… αντιμετωπίσουν και τα συναισθήματα που θα δημιουργήσουν οι νέες συνθήκες με τον κόσμο και το γήπεδο.

Οι παίκτες της Ενωσης, πήραν μία… τζούρα από τι σημαίνει «να παίζει η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια», στη χθεσινή προπόνηση. Δεν κρυβόταν άλλωστε στα πρόσωπά τους, ενώ και ο Αργεντινός κόουτς, το έζησε, όμως πρέπει και να προσέξει.

Είναι εύκολο, όλο αυτό που έγινε την βραδιά των εγκαινίων του νέου γηπέδου, να παρασύρει ακόμα και την συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών του για το αυριανό ματς πρωταθλήματος με τον Ιωνικό. Και μάλιστα το γεγονός πως αυτό το παιχνίδι θα είναι το πρώτο στο καινούργιο γήπεδο, είναι… ενισχυτικό προς αυτόν τον κίνδυνο.

Ο «Πελάδο» προσπαθεί να βάλει τους ποδοσφαιριστές του σε διαδικασία να λειτουργήσουν, σαν να πρόκειται για ένα οποιοδήποτε ματς πρωταθλήματος.

Για τον 48χρονο κόουτς τεχνικό έχει τεράστια σημασία, να γίνει η σωστή διαχείριση όλων αυτών που έζησαν οι παίκτες του και την Παρασκευή και χθες στην προπόνηση αλλά και θα ζήσουν απόψε.

Το πλάνο της ΑΕΚ

Ο Αλμέιδα δεν μπορεί να υπολογίζει στους Εχσάν Χατζισαφί (λόγω ίωσης) – Γενς Γιόνσον (ένιωσε μια αδιαθεσία) αλλά και στους Φαν Βέερτ – Τζαβέλλα που είναι εκτός με προβλήματα.

Αντίθετα, στη διάθεση του Αργεντινού, βρίσκονται κανονικά ο Στίβεν Τσούμπερ που μπήκε σε φουλ πρόγραμμα, ενώ για πρώτη φορά σε αποστολή συμμετέχει ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ

Στα αγωνιστικά, η ΑΕΚ θα παραταχθεί με το ίδιο σχήμα που έπαιξε και στο Αγρίνιο στο ματς με τον Παναιτωλικό, δηλαδή με 4-4-2 με ρόμβο.

Ο Μουκουντί θα πάρει τη θέση του τραυματία Τζαβέλλα δίπλα στον Βίντα. Άλλωστε εκείνο το σχήμα όχι μόνο κέρδισε τον Παναιτωλικό, αλλά έκανε και εξαιρετική εμφάνιση.

Οι Σιμάνσκι, Πινέδα, Ελίασον και Γκατσίνοβιτς φαίνεται πως θα συνθέσουν την τετράδα στον χώρο του κέντρου.  Ο Πολωνός θα είναι σε ρόλο κόφτη, με τον Μεξικανό πιο μπροστά από τους άλλους δύο.

Στην επιθετική γραμμή της Ενωσης αναμένεται να έχουν τα ηνία οι Γκαρσία και Αραούχο.

Το πλάνο του Ιωνικού

Από την άλλη, ο Ιωνικός δεν έχει ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα.

Η ομάδα της Νίκαιας, βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, με μόλις έναν πόντο. Πριν τη διακοπή ηττήθηκε 2-0 από τον Βόλο στον Πανθεσσαλικό Στάδιο. Ωστόσο, το προηγούμενο διβδόμαδο όχι μόνο είχε την ευκαιρία να δουλέψει, αλλά αξιοποίησε στο έπακρο την αγορά των ελευθέρων προχωρώντας σε σημαντική ενίσχυση.

Εκεί, οι «κυανόλευκοι» απέκτησαν τέσσερις ποδοσφαιριστές, τους Σεμπά, Σάκιτς, Τσίμπσαχ και Ούγκο Σόουζα, εάν και με τον τελευταίο έχει δημιουργηθεί θέμα με το δελτίο του και η μεταγραφή του είναι στον «αέρα».

Το προσεχές Σάββατο (8/10, 19:30) οι «κυανόλευκοι» υποδέχονται τη Λαμία.

Oι διαιτητές του ΑΕΚ – Ιωνικός

Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς
Α’ Βοηθός: Χρυσούλα Κουρομπύλια
Β’ Βοηθός: Ρέινχαρντ Μπουξμπάουμ
4ος διαιτητής: Άγγελος Αγγελάκης
VAR: Αθανάσιος Τζήλος

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Το μικρό καλάθι και οι τρεις λύσεις σε κάθε θέση
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X