Η απόλυτη δικαίωση της ΑΕΚ και το φιάσκο Μαρινάκη

Η απόλυτη δικαίωση της ΑΕΚ και το φιάσκο Μαρινάκη
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για όσα αποδείχθηκαν σήμερα στη Λίγκα και για τη δουλειά του Αλμέιδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πριν από περίπου μία εβδομάδα η Λίγκα έβγαλε μία ΠΑΡΑΝΟΜΗ ανακοίνωση με την οποία έκανε απρόκλητη επίθεση στην ΑΕΚ. Η ΑΕΚ, έχοντας αφήσει οριστικά και αμετάκλητα πίσω της την εποχή του «δε μιλάω» με μία άκρως επιθετική ανακοίνωση – απάντηση, όχι απλά έδειξε, αλλά «κάρφωσε» τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό και τον έφερε προ των ευθυνών του ενώπιων των υπολοίπων μελών του Συνεταιρισμού.

Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» κάτι ψέλλισε με μία δεύτερη -επίσης παράνομη- ανακοίνωση και πάλι μέσω του επίσημου οργάνου, αλλά είχε ήδη εκτεθεί. Και το άνευ προηγουμένου φιάσκο που υπέστη την Τρίτη απλά απέδειξε ότι φέτος η ΑΕΚ δεν «παίζει» ούτε ουσιαστικά, ούτε και επικοινωνιακά.

Η «ωμή» παραδοχή ότι αυτός έβγαλε την ανακοίνωση (στην οποία τον οδήγησε ο Γιώργος Κοσμάς), είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ της ΑΕΚ. Η δικαιολογία ότι ξέχασε να την υπογράψει είναι τόσο fake, που απλά αποδεικνύεται από τα λόγια του ίδιου του Μαρινάκη και τις απαντήσεις ή τις απαιτήσεις που είχε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Ρίξτε μία ματιά στην επικοινωνία του Ολυμπιακού, μέσα από «ανεπίσημα» όργανά τους. Φαντάζεστε ότι αν είχαν καταφέρει κάτι δε θα βλέπατε σεντόνια; Και τώρα τι; Μισόλογα…

Ο Μαρινάκης λοιπόν έψαχνε απεγνωσμένα ένα «στήριγμα» για αυτά που έκανε. Και δεν το βρήκε ούτε από τον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου που… συμφωνούσε με το «περιεχόμενο», αλλά δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να συμφωνήσει με τον τρόπο που βγήκε η ανακοίνωση. Διότι πολύ απλά και ο Παναθηναϊκός γνωρίζει ότι αργά ή γρήγορα ο Μαρινάκης δεν το έχει σε τίποτα να βγάλει ανακοίνωση και εις βάρος του. Εδώ τον ίδιο τον Αλαφούζο τον είχαν κλειδώσει στο ασανσέρ του «Γ. Καραϊσκάκης»! Και να είστε σίγουροι πως αυτή η «συμμαχία» σύντομα θα μας προσφέρει άφθονες δόσεις γέλιου. Όπως αυτή στο Sofitel…

Η ΑΕΚ απέδειξε την Τρίτη πως δεν πρόκειται να «χορέψει» στους ρυθμούς του Μαρινάκη. Ποτέ δεν το έκανε και ούτε πρόκειται. Και στον Πειραιά ξέρουν πολύ καλά ποιον πρέπει να εμποδίσουν με κάθε τρόπο. Δεν ασχολούνται με τον Αλαφούζο και τον Παναθηναϊκό που είναι στο +7, ούτε φυσικά με τον Πάοκ που παρότι είπε ο Σαββίδης ότι θα πάρουν παίκτη, δεν πήραν και έχει κλείσει την κάνουλα. Η ΑΕΚ και ο Μελισσανίδης τους «καίει». Η «Αγιά-Σοφιά» τους τσουρουφλίζει. Ναι αυτή η ΑΕΚ που «μετράει» τέσσερις αποτυχημένες χρονιές. Και όμως ασχολούνται μαζί της. Γιατί άραγε;

Το ωραιότερο βεβαίως όλης της ιστορίας είναι ότι θίγονται για τον Κλάτενμπεργκ. Αυτόν που έκανε ραντεβού σε μαγαζιά της Τρούμπας. Αυτόν τον τύπο τον οποίο είχαν ξεφτιλίσει όταν ήρθε, αποσύροντας την εμπιστοσύνη τους από το πρόσωπό του πριν αρχίσει καν το πρωτάθλημα. Αλλά αργότερα, όταν είχε μετακινηθεί ένα στέλεχος τους σε μία αγγλική πόλη και τα… βρήκαν, τον εμπιστεύτηκαν! Τον εμπιστεύτηκαν τόσο πολύ που τον έβαλαν να κάνει κριτική εναντίον της αγγλικής διαιτησίας για πάρτη τους.

Όσο για τον Παναθηναϊκό που επίσης είχε αποσύρει την εμπιστοσύνη του στον Κλάτενμπεργκ και τώρα τον αναζητεί στο Κάιρο για να τον πληρώνει από την τσέπη του, θα φανεί στην πορεία τι θα πετύχει. Προς το παρόν πάντως η ΑΕΚ το ξέκοψε οριστικά και αμετάκλητα. Ούτε σεντ για τον Άγγλο και καλές βόλτες με τις καμήλες στην έρημο Σαχάρα και στις Πυραμίδες.

Για να το κλείσω πάντως, έχει τεράστιο ενδιαφέρον πως δεν ακούστηκε καμία άλλη φωνούλα επί του θέματος. Να μας έλεγαν με κάποιο τρόπο τι λέει ο Άρης για την ανακοίνωση. Αλλά θα πήγαινε πολύ να έχει άποψη ο «Κάρυ». Ή τι γνώμη έχει ο ΟΦΗ, ο Ατρόμητος και ο Λεβαδειακός. Μέλη του συνεταιρισμού είναι. Ή μήπως είναι μέλη του… συνδυασμού Πειραιά; Απορία εκφράζω.

Η δουλειά του Αλμέιδα

Πάμε και στα αγωνιστικά… Η ΑΕΚ στο Αγρίνιο πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση με ελάχιστα «ψεγάδια». Όμως το δείγμα γραφής που άφησε κόντρα στον Παναιτωλικό είναι αυτό που θα θέλαμε να βλέπουμε σε κάθε ματς.

Αυτό που με ικανοποίησε περισσότερο από όλα δεν ήταν ο τρόπος που έπαιξε… επίθεση. Αλλά ο τρόπος που αμύνθηκε μετά το «νεκρό» της 15λεπτο. Το διάστημα που κυκλοφορούσε τη μπάλα γρήγορα, με ευκολία στο μισό του Παναιτωλικού και ανάγκαζε τους γηπεδούχους να τρέχουν πίσω από τη μπάλα. Για ένα σοβαρό χρονικό διάστημα η ΑΕΚ την κυκλοφορούσε με τέμπο και κίνηση και οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν.

Όταν με το καλό η ΑΕΚ καταφέρει να μεγαλώσει αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού της, τότε θα μιλάμε για τεράστια βελτίωση. Προς το παρόν είναι ένα δείγμα γραφής, το οποίο με την ουσιαστική προσθήκη των Μουκουντί και Σιντιμπέ και την επιστροφή των Τσούμπερ και Γιόνσον, μπορεί να εκτοξευτεί.

Ο Αργεντινός στα πράγματα που έχει δουλέψει παίρνει εξαιρετικό βαθμό. Το βλέπεις μέρα με τη μέρα. Μακάρι να συνεχίσει έτσι. Θα βγει και αυτός κερδισμένος και η ΑΕΚ κάτι που είναι και το τελικό ζητούμενο.

ΥΓ: Σε μία ανάρτηση που είχα κάνει στα social μου, μου έγραψε κάποιος ότι δεν γίνεται να κάνεις προγραμματισμό και μεταγραφές τον… Σεπτέμβρη και είχε δίκιο σε σημαντικό βαθμό. Διότι δεν είναι όλες οι μεταγραφές ίδιες. Πάρτε για παράδειγμα τον Σιντιμπέ. Δεν ερχόταν νωρίτερα και αυτό δεν το λέω εγώ ή η ΑΕΚ, αλλά το παραδέχθηκε ο ίδιος στις δηλώσεις του.

Ο ίδιος τύπος όμως σε άλλο σχόλιό του αποθέωνε την ομάδα του λιμανιού επειδή έκανε μεταγραφές τον… Σεπτέμβρη και μου έλεγε: «κοίτα έφερε τον τάδε και τον δείνα». Όταν λοιπόν τον ρώτησα τελικά τι ισχύει από τα δύο, έσβησε τα σχόλια και αποχώρησε…

ΥΓ 2: Το ημερολόγιο γράφει 21/9. Εννιά μέρες μείνανε και γυρνάμε σπίτι μας. Η ημέρα των εγκαινίων θα είναι με μία λέξη συγκλονιστική. Και σε 12 θα δώσουμε και το πρώτο ματς εντός έδρας παιχνίδι στο ΝΑΟ! Που θα πάει θα περάσουν!

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X