Η ΑΕΚ του Αλμέιδα χρειάζεται αποτελέσματα!

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα χρειάζεται αποτελέσματα!
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στον ο Αργεντινός τεχνικός και εξηγεί ότι την... απογείωση θα τη δούμε μετά τον Ιανουάριο και έχει υστερόγραφα...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ήταν μια πρώτη σημαντική και απόλυτα πειστική εμφάνιση της ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα αυτή στο Αγρίνιο και στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό. Μια εικόνα που γέμισε αισιοδοξία και χαρά τους φίλους της ομάδας (και όχι μόνο) απόλυτα δικαιολογημένα, διότι αυτή ήρθε σε ένα ματς με μεγάλη απαίτηση νίκης έπειτα από την ήττα μέσω διαιτητικών αποφάσεων από τον Παναθηναϊκό. Η Ένωση πήγε στο Αγρίνιο με την πλάτη στο τοίχο, με μια απαίτηση για νίκη πολύ υψηλή και φυσικά απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε σημαντική βαθμολογική συγκομιδή με δύσκολο πρόγραμμα!

Τι είδαμε από την ΑΕΚ του Αλμέιδα σε αυτό το must win παιχνίδι; Απόλυτη κυριαρχία από το πρώτο λεπτό, πνίξιμο του αντιπάλου και ένα 30λεπτο “δαιμονισμένο” με όμορφο ποδόσφαιρο και φυσικά με δύο γκολ… Θα μπορούσε και θα έπρεπε να έχει βρει και άλλα τέρματα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο είναι λογικό να ρθει και αυτό με τον καιρό. Έως τότε απαιτείται και να βοηθήσει λίγο η τύχη που έως τώρα δεν το έχει κάνει για την ΑΕΚ. Εκτός αν τύχη θεωρεί κάνεις τη μία και μόνο φάση που έκανε ο αντίπαλος με τον Καρέλη και αυτή δεν μπήκε τη στιγμή που η Ένωση είχε συνολικά τουλάχιστον 6 καθαρές φάσεις για γκολ.

Πολύ σημαντικό για τον χαρακτήρα που έδειξε η ΑΕΚ το διπλό αυτό. Εξαιρετική ανταπόκριση σε υψηλή απαίτηση με ποδόσφαιρο κυριαρχίας και κυρίως με παιχνίδι επιβολής ακόμη και μετά το 0-1. Θα μου πει κανείς “σιγά ρε man, αυτό δα έλειπε, τι να έκανε δηλαδή η ΑΕΚ ρε Τσακ;”. Θα μπορούσε να κλειστεί πίσω όπως συνέβαινε πέρυσι και πρόπερσι, να την έπιανε… τρικυμία, να έφτανε να ισοφαριστεί και να χάσει το ματς επειδή επιδίωξε να διαχειριστεί το σκορ και όχι να το τελειώσει. Επί των ημερών του Αλμέιδα δεν επιτρέπεται κάτι τέτοιο και αυτό είναι ξεκάθαρο σε και προς όλους.

Για να φτάσει να επιτευχθεί ο στόχος της αλλαγής νοοτροπίας και σκέψης, κάτι πολύ δύσκολο να γίνει άμεσα, απαιτείται να ακολουθήσουν και τα αποτελέσματα! Διότι έτσι θα πειστεί και στο εσωτερικό του ποδοσφαιρικό τμήμα ότι αυτή είναι η σωστή οδός και όχι εκείνη του φόβου και της διαχείρισης. Διότι η ΑΕΚ οφείλει να επιβάλλεται, να είναι πρωταγωνίστρια, όπως είπε ο προπονητής της στις δηλώσεις του, να έχει χαρακτήρα νικητή και όχι φοβικό! Γι’ αυτό και φαίνεται ότι στο πρόσωπο του Αλμέιδα βρήκαμε αυτό που είχαμε ανάγκη, θα αποδειχθεί ωστόσο στην πορεία, είναι πολύ νωρίς.

Από τον Γενάρη θα έχουμε την ΑΕΚ του Αλμέιδα!

Σαν πρόσωπο, σαν ρομαντικός του ποδοσφαίρου, σας άνθρωπος που δένεται με όλα όσα αφορούν την ομάδα και τον κόσμο που συνεργάζεται, σαν Αργεντινός τεχνικός με όλο το πακέτο και το ταμπεραμέντο: μας ταιριάζει ΑΠΟΛΥΤΑ. Επαναλαμβάνω θα χρειαστούν και τα αποτελέσματα. Νίκες που θα κάνουν τους πάντες να πιστέψουν όπως το κάνουν αυτό άπαντες εντός Σπάτων. Θα είναι νωρίς και δεν θα προκύπτει για μένα δυνατότητα ουσιαστικής κρίσης για τον Αλμέιδα και το team του ακόμη και έως τη διακοπή για το Μουντιάλ όπου θα χουν παιχθεί όλα τα ντέρμπι του πρώτου γύρου.

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα χρειάζεται αποτελέσματα!

Από τον Ιανουάριο και μετά θα έχουμε τη δυνατότητα να αξιολογήσουμε ουσιαστικά την ΑΕΚ του νέου προπονητή και τη δουλειά του συγκεκριμένου. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τότε θα έχουν καταφέρει να γίνουν τα σπουδαία κομμάτια που έχουν αποκτηθεί ένα σωστό αγωνιστικό ποδοσφαιρικό παζλ! Τότε θα επιτευχθεί η συνοχή, η χημεία, θα έχουν μάθει ο ένας το παιχνίδι του άλλου, θα μπορεί να αφομοιώσει το σύνολο τα θέλω και τις απαιτήσεις του προπονητή. Νωρίτερα αποκλείεται… Από τη νέα χρονιά θα δουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό την ΑΕΚ του Αλμέιδα και αυτό κρατήστε το καλά στο πίσω μέρος του μυαλού σας.

Καλό θα είναι να ακολουθούν και οι γύρω και επί τα αυτά στην ομάδα μαζί με τον προπονητή. Να αλλάζουν και αυτοί μαζί του και φυσικά να μην… αγνοούνται για μέρες από τις επαφές τους με αυτόν επειδή προηγήθηκε ήττα σε ντέρμπι. Τότε χρειάζεται να τους βλέπει δίπλα και κοντά του ο προπονητής, όχι μετά τις νίκες, δηλαδή αυτά τα διδάσκουν στις σχολές ποδοσφαίρου οι πάνω από τους προπονητές, πόσο μάλλον σε club όπως η ΑΕΚ. Αυτοί πρέπει να επιβεβαιώνουν ότι είναι εκεί για εκείνον ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων έως τη στιγμή που θα υπάρχει η δυνατότητα κρίσης ουσιαστικής της δουλειάς του.

Από τώρα μπορούμε να αναγνωρίσουμε ότι η ΑΕΚ είναι έως τη στιγμή της πρώτης διακοπής, ακολουθούν Παναθηναϊκός και Άρης, η ομάδα που βγάζει την περισσότερη ένταση στο χορτάρι. Παράλληλα είναι και η πλέον γυμνασμένη κάτι που αναγνωρίζουν ειδικοί και μη αλλά ειδικότερα οι αντίπαλοί της. Αυτά σε συνδυασμό με τη δουλειά που κανει στη νοοτροπία και τη φιλοσοφία, είναι δεδομένα τα πρώτα θετικά μαντάτα που αξίζουν να δώσουμε χρόνο και αγάπη (και κύρια εμπιστοσύνη) στον προπονητή. Όπως και για τις σχέσεις του με τους ποδοσφαιριστές η οποία χτίστηκε μέσω της ειλικρίνειας του Αργεντινού τεχνικού.

Υγ: Σημαντική μέρα αυτή που πέρασε με τα πρώτα εγκαίνια σε ένα έργο αρρηκτα συνδεδεμένο με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Φυσικά και αναφέρομαι στην υπογειοποίηση όπου είχε και πρόσωπα τα οποία οφείλω να ομολογήσω δεν θέλω να σκέφτομαι ότι θα τους δω σε αυτά (σ.σ.: τα εγκαίνια) του νέου γηπέδου μας. Αναφέρομαι στον Γεωργιάδη και τον Βορίδη φυσικά αλλά δεν ήταν θέμα της ΑΕΚ αφού το έργο δεν την αφορά σε απόλυτο βαθμό και έγινε από την Περιφέρεια για την πόλη και ο Πατούλης μας τους κουβάλησε. Επίσης ας μαζευτεί λίγο διότι υπήρχαν στην Περιφέρεια άνθρωποι που έκαναν και αυτοί πολλή δουλειά για να υπογράψει τελικά εκείνος και να πει ναι για χρήματα τα οποία δεν είναι δικά του, της τσέπης του, αυτά τα 20 εκατ. ευρώ τέλος πάντων που έχουν πάει και σε άλλες ομάδες όπως ο ίδιος γνωστοποίησε. Να προσέχει λοιπόν τι λέει και αν δεν μπορεί να μιλήσει να μη το κάνει. Όσο για την άδεια μια ματιά σε όλα τα γήπεδα της Αττικής αρκεί για να εμπεδώσει κανείς ότι είναι γελοία όσα αναφέρουν από την Περιφέρεια και άμεσα να κάνουν την υποχρέωσή τους πράξη και να δώσουν την άδεια!

Υγ2: Να το σημειώσω ξανά και από εδώ, όπως χρόνια το κάνω στο Gazzetta και στον ΣΠΟΡ FM, η επιστρέφει στην πόλη της και το ίδιο άμεσα οφείλει να κάνει και η ίδια η ομάδα, οι πρωταγωνιστές, να γίνουν σιγά σιγά ξανά ένα με την πόλη που θα ζει με τους ήρωες της ειδικά για τα παιδιά. Κάτι που θα ήθελε υπερβολικά εκτιμώ όπως τον έχω ψυχολογήσει και ο ίδιος ο Ματίας Αλμέιδα ο οποίος θα δεθεί ακόμη περισσότερο με εμάς και θα μπορέσει να γίνει κομμάτι μας αν ακολουθήσουν και τα αποτελέσματα.

Υγ3: Η ΑΕΚ του αγαπημένου μας χάντμπολ και του επίσης αγαπημένου μας Αλέξη Αλβανού ξεκίνησε όπως ακριβώς έπρεπε στην πρεμιέρα στο γήπεδο που αν παίζαμε στα τέλη της περασμένης σεζόν τους τελικούς θα είχαμε κατακτήσει το πρωτάθλημα (αλλά πήγαμε Χαλκίδα). Εύκολη και μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού που κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα αξία στα μεταξύ μας παιχνίδια. Σημαντική αρχή για νέα ομάδα με πολλή ποιότητα και ασύλληπτο βάθος!

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα χρειάζεται αποτελέσματα!

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X