Η εμφάνιση είναι η «νίκη» της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο blog του για την ΑΕΚ που μας... έπεισε για πρώτη φορά σε επίσημο ματς ότι πάει από τον σωστό δρόμο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν θα πω ψέματα ότι δεν είχα μεγάλο άγχος για το ματς με τον Παναιτωλικό. Η ΑΕΚ είναι σε φάση δημιουργίας. Προσπαθεί ο κόουτς να περάσει στην ομάδα κάτι απαιτητικό και δύσκολο για τα δεδομένα μας, ενώ έχει και πολλά νέα πρόσωπα που χρειάζονται χρόνο. Έτσι απέναντι σε μία ομάδα που είχε πάρει σημαντικά αποτελέσματα με έξυπνο ποδοσφαιρικά τρόπο, το ζήτημα ήταν πως θα εμφανιστεί η ΑΕΚ.

Προφανώς και η ήττα στην Λεωφόρο έβαλε άπαντες στο γήπεδο έχοντας… λύσσα για το αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ το πήρε τελικά το αποτέλεσμα. Φεύγει με το 0-2 «αγκαλιά», με κέρδος ότι επανέφερε την ηρεμία εντός της και πάει στη διακοπή με… αγορά χρόνου για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Μην το υποτιμούμε. Είναι πολύτιμο.

Η εμφάνιση της ΑΕΚ όμως ουσιαστικά είναι η μεγάλη «νίκη» της. Ότι δεν έκανε με Λαμία, με Βόλο, με ΠΑΣ Γιάννινα, με ΠΑΟ. Χθες η ΑΕΚ στο Αγρίνιο ήταν μία γεμάτη ομάδα, μία ομάδα που σε έπειθε ότι… αργά ή γρήγορα «θα γίνει» αυτό που πρέπει. Η κατοχή μπάλας, η πίεση στον αντίπαλο, η ταχύτητα ανάπτυξης και οι απειλές που έφτιαχνε έδιναν αυτοπεποίθηση στην ΑΕΚ και έφερναν τον αντίπαλο κλεισμένο στην περιοχή του από το α’ ημίχρονο. Αν ήταν πιο αποτελεσματική σε κάποια σουτ, σήμερα θα μιλάγαμε για μεγάλο σκορ και η νίκη θα είχε έρθει από το πρώτο 45λεπτο.

Πίστη στο πλάνο της ΑΕΚ

Το σημαντικό είναι ότι ήρθε αυτή η εμφάνιση, συνδυασμένη με τη νίκη. Αυτό φέρνει πίστη στο σχέδιο του Αλμέιδα. Η δουλειά συνεχίζεται και κακά τα ψέματα, η ομάδα «τρέφεται» μόνο από τις νίκες και όλο αυτό πρέπει σιγά-σιγά να βελτιώνεται και να «γεμίζει» με περισσότερα στοιχεία. Το… παράξενο 4-4-2 με τον Γκατσίνοβιτς να είναι στο ένα άκρο πιο κοντά στον άξονα και στο άλλο ο Ελίασον στη γραμμή για να δίνει πλάτος είχε πολλά κέρδη. Ο «Γκάτσι» άλλωστε έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και απέδειξε ότι μόνο σε κεντρικούς χώρους βολεύεται να κάνει όλα αυτά τα σπουδαία που κάνει και κάνουν τη διαφορά.

Ο Πινέδα δίπλα στον Σιμάνσκι έκανε λιγότερα πράγματα που φαινόντουσαν, αλλά ήταν πιο ήρεμος και αποδείχθηκε μέχρι το τέλος παίκτης-κλειδί στον άξονα και δεξιά. Ο επίσης ήρεμος Σιμάνσκι έκανε την καλύτερη εμφάνιση του φέτος και αυτό μόνο ως κέρδος λογίζεται τούτο. Ο Βίντα έδειχνε κυριαρχικός σε όλα. Ακόμη και στα λάθη του, αυτό που θα σκεφτεί και θα πράξει αμέσως, τον καθιστά έναν σπουδαίο στόπερ. Λάθη άλλωστε θα γίνονται, το ζήτημα είναι πως αντιδράς.

Η εμφάνιση είναι η «νίκη» της ΑΕΚ

Αριστερά μας ανησύχησε

Το ζήτημα στο αριστερό άκρο της άμυνας έγινε εμφανές λόγω και της πολύ ανησυχητικής εικόνας του Χατζισαφί. Για αυτό πιστεύω ότι ίσως έχουμε κάποια στιγμή επιστροφή Μοχαμάντι εκεί, αλλά και… παράθυρο ενίσχυσης μέχρι τέλος του μήνα. Δεξιά ο Ρότα δεν είχε την ίδια ανησυχητική εικόνα, αλλά δεν δίνει όσο απαιτούνται για το επίπεδο. Το παιδί τόσο… μπορεί, τόσο κάνει και δεν προσφέρει ασφάλεια. Για αυτό και ο Σιντιμπέ θα πάρει άνετα την θέση εκεί, με την ελπίδα να είναι αυτό που γνωρίζουμε. Ο Τζαβέλλας στο α’ ημίχρονο ήταν αποτελεσματικός, μα ο Μουκουντί στο β’ ήταν πιο επιβλητικός και η παρουσία του συν το ύψος του δίνουν μεγάλο συν στα στημένα. Ωστόσο, θέλω να τον ξαναδώ για να κρίνω καλύτερα και βεβαίως να είναι πιο… ήρεμος σε κάποιες τοποθετήσεις του.

Πάμε στα… μπροστά. Ο Ελίασον δεν είχε τόσες πολλές απειλές, αλλά όσες κάνει είναι… γλυκιές προς την περιοχή και με στόχευση. Και το ότι δίνει πλάτος στο γήπεδο, με τα χαρακτηριστικά που έχει βοηθά την ομάδα, ακόμη και όταν δεν έχει την μπάλα στα πόδια του. Ο Αραούχο δεν είναι στις μέρες του, δεν δείχνει καλά και αυτό δεν είναι ποτέ θετικό. Το καλό ήταν ότι απειλούσε και δεν ήταν εκτός αγώνα. Όμως ο Αραούχο και γενικότερα η παρουσία του θα πρέπει να είναι πιο καταλυτική στα ματς. Ο Αλμέιδα τον στηρίζει, ο κόσμος ακόμη περισσότερο και για αυτό θα πρέπει να ηρεμήσει ποδοσφαιρικά και να αποδεικνύει την κλάση του σε φάσεις-λουκούμι για τον ίδιο.

Δίπλα του πολύ καλή εμφάνιση για τα δεδομένα του ματς, έκανε ο Λιβάι Γκαρσία. Με τις κινήσεις που έκανε ανάμεσα στις γραμμές του αντιπάλου, άνοιγε συνεχώς χώρους για τις επιθέσεις της ΑΕΚ. Το γκολ είναι δικής του υπογραφής και με την απόφαση που παίρνει, συν τη δύναμη που δίνει, ουσιαστικά αιφνιδιάζει τους πάντες. Και αυτό είναι το προσόν του. Να αιφνιδιάζει τον αντίπαλο με γρήγορες αποφάσεις και κινήσεις, όχι να… περιμένει το 1vs1 για να δείξει ότι μπορεί να περάσει έναν αντίπαλο.

Η εμφάνιση είναι η «νίκη» της ΑΕΚ

Γενικότερα η 11άδα της ΑΕΚ έδειξε ότι παρότι δεν ήταν όλοι πολύ καλοί, είχε μεστή εμφάνιση. Έτσι πρέπει να κερδίζει αυτά τα «μικρά» ματς. Με 2 καθαρά γκολ, 6-18 τελικές, 0-7 κόρνερ, 23-77% η κατοχή μπάλας και ελάχιστους κινδύνους και έναν πάγκο που έχει παίκτες που μπορούν να φέρουν πράγματα που κάνουν τη διαφορά. Για αυτό και ο Άμραμπατ με τον Μάνταλο είναι πολύτιμοι και από εκεί πια.

Ο κόουτς μου έδειξε πιο ήρεμος και ορθολογικός σε πολλά στο Αγρίνιο. Και αυτό βοήθησε την ΑΕΚ. Γενικότερα και ο οργανισμός (και εμείς από κοντά) θα πρέπει να δείχνει περισσότερη ηρεμία και ψυχραιμία. Κατανοώ την πίεση για να φτιαχτεί μία καλή ομάδα, αλλά η ΑΕΚ είναι δύσκολο καράβι και πολλά στελέχη της που ξέρουν την ελληνική πραγματικότητα δεν παρουσιάζουν την απαιτούμενη ψυχραιμία για το επίπεδο. Μακάρι το Αγρίνιο να είναι μια καλή αρχή για όλους.

Καλή επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια, καλή επιστροφή Κώστα. Να είναι η τελευταία επιστροφή σου. Μόνο χαμόγελα.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X