Επιτέλους ΑΕΚάρα να την χαίρεσαι! – Εμφατικό και άνετο διπλό με 0-2 στο Αγρίνιο και... λίγα ήταν!

Επιτέλους ΑΕΚάρα να την χαίρεσαι! – Εμφατικό και άνετο διπλό με 0-2 στο Αγρίνιο και... λίγα ήταν!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ πήρε τη νίκη που τόσο ήθελε και έδειξε ότι με ορθολογικές αποφάσεις και κινήσεις μπορεί να γίνει άκρως αποτελεσματική

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο, είχε την πίεση πάνω της, αλλά έκανε αυτό που έπρεπε. Και έφυγε από το Αγρίνιο με ένα άνετο και εμφατικό διπλό με 0-2 απέναντι στον Παναιτωλικό, ο οποίος την απείλησε ελάχιστα. Έτσι η ΑΕΚ με ορθολογικές αποφάσεις και κινήσεις από τον Ματίας Αλμέιδα, πήρε το… τρίποντο, πήρε ανάσα και ηρεμία και πάει μετά την 6η αγωνιστική της Super League στη διακοπή πρωταθλήματος με ψυχραιμία.

Ο Λιβάι Γκαρσία έκανε το 0-1 με σουτ στο 48’ και ο Άρολντ Μουκουντί με κεφαλιά που κόντραρε στον Μλάντεν έκανε στο 75’ το 0-2.

Ολη η ΑΕΚ ήταν πολύ καλή και αποτελεσματική, εκτός του Χατζισαφί που ήταν εντελώς έξω από τα νερά του, τον Ρότα που δεν έδωσε τις έξτρα βοήθειες που περίμεναν όλοι και τον Αραούχο που δεν έβρισκε εστία…

Η Ένωση ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς και πήρε δικαίως το τρίποντο, ίσως στην πιο μεστή εμφάνιση που έχει κάνει αυτή τη σεζόν, κόντρα σε έναν Παναιτωλικό που δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα. Οι τελικές ήταν 6-18, 0-7 κόρνερ και 33-77% η κατοχή μπάλας.

Στα θετικά και η επιστροφή του Κώστα Γαλανόπουλου μετά από 1 χρόνο, ενώ το επόμενο ματς της ΑΕΚ θα είναι αυτό με τον Ιωνικό πιθανότατα τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στο νέο της γήπεδο, στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena» στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Το ματς

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς στο Αγρίνιο με ένα… περίπου 4-4-2 με τον Ελίασον δεξιά, τον Γκατσίνοβιτς αριστερά, ωστόσο όχι πάνω στην γραμμή καθώς συνέκλινε πολύ. Έτσι ο Χατζισαφί πολλές φορές είχε όλη την πλευρά δική του. Ο Πινέδα οπισθοχώρησε παίζοντας δίπλα στον Σιμάνσκι και έπαιρνε μπάλες από πίσω, ενώ ο Αραούχο έπαιζε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Γκαρσία. Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε με αμυντικό πλάνο και έμφαση στο 4-5-1 με μοναδικό προωθημένο τον Καρέλη.

Η Ένωση μπήκε με διάθεση και πολύ δυνατά στο ματς και άγγιξε ουκ ολίγες φορές το γκολ. Στο 2’ ο Αραούχο σούταρε δυνατά και η μπάλα έφυγε άουτ, στο 5’ ο Λιβάι έχασε τεράστια ευκαιρία με κεφαλιά ολομόναχος στην περιοχή από σέντρα του Ρότα. Πέντε λεπτά μετά ο Γκατσίνοβιτς από αριστερά βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά με το αριστερό του ξόδεψε μία πολύ καλή φάση. Η ΑΕΚ είχε ρυθμό και από αριστερά κυρίως απειλούσε την άμυνα του Παναιτωλικού που δεν μπορούσε να αντιδράσει, στο καλό passing game της Ένωσης και την ταχύτητα ανάπτυξης. Ο Ελίασον από αριστερά τραβούσε παίκτες και όποτε μπορούσε έδειχνε απειλητικός στο 1vs1. Στο 16’ για πρώτη φορά ο Σενγκέλια απείλησε για πρώτη φορά με δυνατό σουτ που έφυγε άουτ.

Στο 19’ οι παίκτες της ΑΕΚ αντάλλαξαν για μια ακόμα φορά όμορφα την μπάλα στα καρέ του Παναιτωλικού, έχοντας και τον Βίντα στην περιοχή. Ο Αραούχο έκανε το σουτ από πλάγια θέση, ο Ανέστης τον σταμάτησε, όμως ο Αποστολάκης λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του καθώς πιέστηκε από τον Κροάτη στόπερ μέχρι τέλους. Μετά το 25λεπτο ο Ελίασον μεταφέρθηκε αριστερά, με τον Γκατσίνοβιτς δεξιά. Στο 28’ ο Ελίασον είχε ένα κακό σουτ που έφυγε άουτ, παρά τις καλές προυποθέσεις. Μετά την αλλαγή πλευρών η ΑΕΚ έριξε ρυθμό και δεν ήταν τόσο επιθετική και απειλητική. Στο 34’ ο Γκατσίνοβιτς είχε ένα σουτ άουτ, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν πια την ίδια ενέργεια στο επιθετικό τρίτο.

Η ΑΕΚ είχε διαρκώς την μπάλα στα πόδια της, αλλά δεν πιέζει όσο το δεκάλεπτο 10′-20′, καθώς ο Παναιτωλικός αμύνεται πιο καλά στα τελευταία λεπτά, διαβάζοντας το παιχνίδι της Ένωσης. Στο 36’ η ΑΕΚ πλησίασε στο γκολ με κεφαλιά του Τζαβέλλα μετά από κόρνερ του Ελίασον, με τον Σιμάνσκι για πολύ λίγο να μην μπορεί να σπρώξει την μπάλα προς τα δίχτυα. Δύο λεπτά μετά ο Αραούχο δοκίμασε ένα σουτ από πολύ μακριά, διότι η ΑΕΚ δεν πατούσε πια περιοχή.

Στο 40’ ο Καρέλης δοκίμασε ένα σουτ που έφυγε άουτ, ενώ το τελευταίο 5λεπτο δεν είχε… ματς. Είχε μόνο ένταση και αντεγκλήσεις με αποτέλεσμα κίτρινες στους δύο πάγκους και σε παίκτες, και αποβολή συνεργάτη του Γιάννη Αναστασίου (είχε κιτρινιστεί και ο ίδιος). Ο Λαγκαδίτης (άμεσος συνεργάτης  είδε κόκκινη κάρτα), κίτρινη ο Ομάρ Ζαρίφ (συνεργάτης του Αλμέιδα), ενώ κάρτα είδαν και οι Χατζηθεοδωρίδης και Ρότα. Και έτσι τελείωσε το ημίχρονο στο 0-0 με την ΑΕΚ καλύτερη, έχοντας πιο απειλητικές φάσεις (2-9 τελικές, 72% κατοχή, 0-4 κόρνερ) για να σκοράρει…

Το β’ ημίχρονο άρχισε με αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Μουκουντί πήρε την θέση του Tζαβέλλα στο κέντρο της άμυνας, καθώς χτύπησε στο χέρι του στα αποδυτήρια, πήγε στο νοσοκομείο και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Και στο 48’ η ΑΕΚ κατάφερε να σκοράρει! Ο 24χρονος επιθετικός με ένα υπέροχο σουτ από μακρινή απόσταση, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και τα δίχτυα του Ανέστη για το 0-1!

Μετά το γκολ η ΑΕΚ… κάθισε. Έτσι δέχθηκε απειλές και πιο σημαντική εξ’ αυτών η φάση με την κεφαλιά του Καρέλη που έφυγε ελάχιστα άουτ στο 56’. Ο Χατζισαφί έδειχνε έξω από τα νερά του και έκανε πολλά λάθη, δημιουργώντας προβλήματα για την Ένωση από αριστερά…  Στο 63’ ο Λιβάι Γκαρσία λαχτάρισε τους πάντες με ένα άσχημο πέσιμο του από μαρκάρισμα του Αποστολάκη. Ωστόσο, σηκώθηκε και συνέχισε.

Στο 64’ έκανε διπλή αλλαγή με τον Ματίας Αλμέιδα να βάζει τον Μοχαμάντι αριστερά αντί του Χατζισαφί και τον Άμραμπατ αντί του Ελίασον. Αμέσως μετά ο Αραούχο είχε μία καλή κεφαλιά που έφυγε λίγο άουτ και στο 68’ προσπάθησε ξανά με ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής που έφυγε άουτ, ενώ το ίδιο συνέβη και στο 73’. Αμυντικά η είσοδος του Μουκουντί έδωσε περισσότερη δύναμη και ύψος με τον Καμερουνέζο στόπερ να έχει κάποιες καλές επεμβάσεις. Στο 73’ ο Αλμέιδα έβαλε τον Μάνταλο στην θέση του Ρότα, με τον Πινέδα να παίζει δεξιά για να καλύψει την θέση και ο Αναστασίου έβαλε τον Φλόρες.

Αμέσως μετά όμως η ΑΕΚ βρήκε αυτό που έψαχνε. Ο Άμραμπατ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μουκουντί πήρε την πρώτη κεφαλιά (είχε κερδίσει και το κόρνερ), η μπάλα κόντραρε στον Μλάντεν και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 0-2. Ένα γκολ που… ανακούφισε τους πάντες στην ΑΕΚ. Στο 79’ η ΑΕΚ άγγιξε και το τρίτο γκολ με τον Μάνταλο να χάνει τεράστια ευκαιρία με κεφαλιά, πάλι από σέντρα του Άμραμπατ. Μετά το 80’ ο Αναστασίου έκανε αλλαγές, ενώ ο Αλμέιδα έβαλε τον Γαλανόπουλο στην επιστροφή του μετά από 1 χρόνο απουσίας… Στο 84’ ο Άμραμπατ απείλησε με σουτ που έφυγε άουτ και εν συνεχεία το ματς είχε χαλαρό ρυθμό.

Έτσι, η ΑΕΚ πήρε με 0-2 την 3η νίκη της στο πρωτάθλημα και παραμένει σε καλή απόσταση με την κορυφή.

O MVP του Παναιτωλικός-ΑΕΚ

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς έπαιξε πιο εσωτερικά παρότι έπαιξε και δεξιά και αριστερά στην επίθεση και έκανε τη διαφορά. Όπως ήταν αναμενόμενα ο «Γκάτσι» πιο κεντρικά βολεύεται περισσότερο και έβγαλε όλη την ποιότητα του στο γήπεδο. Και αυτό βοήθησε την ΑΕΚ στο γήπεδο.

Το κλειδί του αγώνα Παναιτωλικός-ΑΕΚ

Το ζήτημα ήταν πότε θα μπει το γκολ για να… ξεκλειδώσει το ματς. Και το έκανε ο Λιβάι Γκαρσία με μία έμπνευση και σουτ-δυναμίτη εκτός περιοχής στο 48’. Η ΑΕΚ ήθελε πολύ το πρώτο γκολ για να ανακουφιστεί και το είδε με χαρά στο ξεκίνημα του β’ ημίχρονου.

Παναιτωλικός-ΑΕΚ 0-2

Γκολ: 48’ σουτ Γκαρσία 0-1, 75’ αυτογκόλ Μλάντεν 0-2

Κίτρινες: Αποστολάκης (6’), Χατζηθεοδωρίδης (44’) – Ελίασον (21’), Ρότα (44’), Χατζισαφί (62’)

Κόκκινες:

Παναιτωλικός: Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδης, Μλάντεν (81′ Μάρτενσον), Ντίαζ, Ντουάρτε (61′ Κολοβός), Σενγκέλια (74′ Φλόρες), Νταγκό (60′ Μόρσεϊ), Καρέλης (Πέδρο 81′).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα (73′ Μάνταλος), Βίντα, Τζαβέλλας (46′ Μουκουντί), Χατζισαφί (65′ Μοχαμάντι), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (83′ Γαλανόπουλος), Πινέδα, Λιβάι Γκαρσία, Ελίασον (65′ Άμραμπατ), Αραούχο.

Τα γκολ του Παναιτωλικός-ΑΕΚ



Η μετάδοση του Παναιτωλικός-ΑΕΚ

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X