Πόσο έτοιμη είναι η ΑΕΚ να «αντέξει» τον Αλμέιδα;

Πόσο έτοιμη είναι η ΑΕΚ να «αντέξει» τον Αλμέιδα;
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο enwsi.gr για τον Ματίας Αλμέιδα που ήρθε να αλλάξει πολλά και «φωνάζει» ότι θέλει χρόνο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξεκινάμε από τα βασικά. Το πρώτο και βασικό ζητούμενο, πολλές φορές και το μοναδικό είναι να κερδίζεις. Η ΑΕΚ το έκανε χθες. Οπότε πέτυχε και πήρε αυτό που ήθελε.

Και το κρατάμε, διότι με τον Βόλο δεν το έκανε. Δεν πήρε καν Χ. Και αυτό το -3 από την κορυφή την αναγκάζει να «τρέχει» από την 2η αγωνιστική, να παίζει υπό πίεση και πολλές φορές (με Βόλο-ΠΑΣ Γιάννινα) με πανικό όταν έχει την μπάλα στα πόδια της. Τώρα κέρδισε τον ΠΑΣ Γιάννινα και αυτό φέρνει ηρεμία πριν το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς.

Από εκεί και πέρα, αν βγάλουμε το βασικό ζητούμενο, η ΑΕΚ παρουσιάζει μία ομάδα που χρειάζεται χρόνο. Και χρειάζεται μεταγραφές. Δύο παράλληλες διαδικασίες τον Σεπτέμβρη. Ο Ματίας Αλμέιδα «χτίζει» κάτι εντελώς νέο, με αρκετές καινοτομίες για όσα έχουμε μάθει στα μέρη μας. Χρειάζεται χρόνο είναι δεδομένο. Και μαζί με τον χρόνο χρειάζεται και τρεις πολύ-πολύ σημαντικούς παίκτες κατ’ εμέ. Φορ γκολτζή, δεξί μπακ και ακόμη έναν ακραίο για την επίθεση.

Οι μεταγραφές είναι ακόμη «ζωντανές» για την ΑΕΚ και αναμένουμε εξελίξεις τα επόμενα 24ωρα. Ιδανικά η ΑΕΚ όταν είχε ένα τόσο… άνετα χρονικά καλοκαίρι δεν θα έπρεπε να περιμένει μετά τις 5 Σεπτέμβρη να κάνει ακόμη 2-3 βασικές κινήσεις, όπως πιθανολογείται. Δεν το έκανε, έπραξε λάθος, «διάβασε» λάθος την κατάσταση και φτάσαμε εδώ. Δεν γυρίζει ο χρόνος πίσω, ας αναγνωρίσει το λάθος της και έστω τώρα να καταφέρει να κάνει όλα όσα πρέπει άμεσα και κυρίως «σωστά». Όχι απλά γρήγορα. Μα σωστά.

Όπως «εισέπραξα» το κλίμα στην Ριζούπολη και έπιασα και τον εαυτό μου στο τέλος, δεν είμαι ευχαριστημένος από την ποδοσφαιρική εικόνα της ΑΕΚ. Δεν είδα καν αυτό που ήθελα-περίμενα για την εποχή, δηλαδή (έστω) μικρά χρονικά κομμάτια με αυτοματισμούς, συνεργασίες και καλή επιθετική λειτουργία. Να δεις την προοπτική δηλαδή.

Αυτό που βλέπω με συνέπεια και το πιστώνω γιατί το είδα και στο ξεκίνημα του στην Ολλανδία, είναι η καλή αμυντική λειτουργία στο σύνολο της με λιγότερα κενά σε σχέση με πέρυσι και πολλά τρεξίματα σε υψηλή ένταση. Δεν ξέρω αυτά που βλέπουμε τώρα πως και που θα οδηγήσουν την ΑΕΚ μέχρι την πρώτη διακοπή. Έρχονται δύο ιδιαίτερα και απαιτητικά εκτός έδρας ματς. Κάθε απώλεια βαθμών της ΑΕΚ θα είναι «μαχαιριά». Είναι ήδη στο -3…

Πόσο έτοιμη είναι η ΑΕΚ να «αντέξει» τον Αλμέιδα;

Πόσο έτοιμη είναι η ΑΕΚ;

Εδώ τίθεται το ερώτημα πλέον. Πόσο έτοιμος είναι ο οργανισμός ΑΕΚ να παράσχει στον Αλμέιδα τον απαιτούμενο χρόνο; Αφού πρώτα του παραδώσει όλα τα υλικά που πρέπει για να έχει ένα «γεμάτο» ρόστερ πρωταθλητισμού και όχι απλά ένα καλό ρόστερ για να φτιάξει κάποια στιγμή καλή ομάδα. Η σεζόν μπορεί να φέρει προβλήματα, εμπόδια, τραυματισμούς, τιμωρίες και να δημιουργήσει ιδιαίτερες συνθήκες. Η ΑΕΚ πρέπει να είναι έτοιμη σε οποιαδήποτε συνθήκη να «απαντήσει». Εύχομαι και ελπίζω να το «διαβάζει» σωστά ο Αλμέιδα και η διοίκηση να πράττει ώριμα και με στόχευση το καλό και την προστασία της ομάδας.

Διότι μετά από 4 άσχημα χρόνια υπάρχουν απαιτήσεις. Ο κόσμος έχει περάσει πολλά, έχει βιώσιμες πικρές καταστάσεις μετά το πρωτάθλημα του 2018, όπου αντί να διαπιστώνει εξέλιξη και προοπτική, έβλεπε μόνο λάθη και πίσω… βήματα. Φέτος άπαντες συμφώνησαν να γίνει μία νέα αρχή. Αυτή έχει μια δύσκολη εξίσωση. Ο νέος προπονητής αλλάζει πολλά. Και θέλει χρόνο. Λογικό, ποδοσφαιρικό και εννοείται ότι πρέπει να του δοθεί. Ασυζητητί. Από την άλλη η ΑΕΚ έχει απαιτήσεις. Και η πίστωση χρόνου δεν ακούγεται εύηχα και δεν βρίσκει «ευήκοα ώτα» στην κοινωνία της ΑΕΚ μετά από 4 άσχημα χρόνια…

ΥΓ: Μου άρεσε πολύ που ο Ματίας Αλμέιδα άλλαξε την σκέψη του και ξεκίνησε και με 4άδα. Παρότι έχει δουλέψει περισσότερο την τριάδα. Μου άρεσε και η τριπλή αλλαγή, μου άρεσε και η μετατόπιση του Άμραμπατ πίσω από τον φορ. Μου άρεσε που ο Ελίασον «γλυκαίνει» τόσο το παιχνίδι της ΑΕΚ. Δεν μου άρεσε ξανά το πως παίζει ή αναγκάζεται να παίζει ο Αραούχο… Δεν μου αρέσει που ο Πινέδα στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα δείχνει «μπερδεμένος» σε όσα (πολλά) έχει να κάνει.

ΥΓ1: Με 4άδα στην άμυνα βασικά θες δύο μπακ…

ΥΓ2: Το ντέρμπι με ΠΑΟ θα δείξει πολλά, παρότι πολύ νωρίς. Κυρίως για το προς τα που βαδίζουμε.


Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X