Η Εθνική ομάδα που μπορεί να πάει μακριά και ο Μάντσεν της ΑΕΚ

Η Εθνική ομάδα που μπορεί να πάει μακριά και ο Μάντσεν της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

O Θάνος Τσίμπος σχολιάζει την πορεία της Εθνικής μέχρι τώρα αλλά και την παρουσία του Μάντσεν στο Ευρωμπάσκετ

Μιας και δεν έχουμε αγωνιστική δράση που να αφορά την ΑΕΚ, αφού και το χθεσινό φιλικό με τον Παναθηναϊκό που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στο ΟΑΚΑ, αναβλήθηκε, μπορούμε να ασχοληθούμε λίγο με την Εθνική ομάδα.

Η αλήθεια είναι ότι όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ, αγαπάνε αυτήν την ομάδα και ειδικά φέτος υπάρχουν πολλοί λόγοι για να την παρακολουθήσεις.

Καλό το 2/2 για αρχή

Η Ελλάδα μπήκε σε αυτό το τουρνουά λαβωμένη, καθώς ως γνωστόν, δεν θα είχε τους 2 σέντερ στην διάθεση της, με τον Παπαγιάννη και τον Κώστα Αντετοκούνμπο να είναι εκτός. Παράλληλα είχε τον Σλούκα και τον Παπαπέτρου να επιστρέφουν από τραυματισμό, πράγμα που περιέπλεκε και άλλο την κατάσταση. Μπορεί ο πολύ κόσμος να μην το καταλαβαίνει, αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία και δυσκολεύει τα πράγματα όταν σε μια ομάδα υπάρχουν παίκτες που άλλοι είναι στο 100%, άλλοι στο 30% και άλλοι στο 70%.

Αυτό δυσκολεύει τις προπονήσεις που είναι το σημαντικότερο πριν τους αγώνες. Η Εθνική είχε δύσκολο πρόγραμμα, αφού τις θεωρητικά 2 καλύτερες ομάδες του ομίλου, είχε να τις αντιμετωπίσει στα 2 πρώτα παιχνίδια, που θα είχε και τα πιο πολλά προβλήματα, οπότε το ζητούμενο ήταν νίκη έστω και με μισό πόντο. Η Ελλάδα το κατάφερε αυτό, παίζοντας κατά διαστήματα το μπάσκετ που θέλει ο κόουτς Ιτούδης. Το πρόβλημα είναι ότι αυτά ακόμα είναι καλά πεντάλεπτα ή εφτάλεπτα και δεν έχει συνεχή ροή στο παιχνίδι της, με αποτέλεσμα να χάνει διαφορές σε μικρά διαστήματα.

Από εδώ και στο εξής μπορεί να λειτουργήσει πιο άνετα, να ανοίξει περισσότερο το ροτέισον, αφού οι αντίπαλοι είναι πιο αδύναμοι και να βάλει παραπάνω στο παιχνίδι τους Σλούκα Παπαγιάννη και Παπαπέτρου που θέλουν χρόνο στο παρκέ.

Διαστημικός Ντόρσει, εξωγήινος Γιάννης

Φυσικά μέχρι τώρα για την Εθνική, οι μεγάλοι πρωταγωνιστές είναι ο Γιάννης και ο Ντόρσει. Αν για τον Greek Freak το περιμέναμε, αφού σε αυτό το επίπεδο δεν τους «βλέπει», ο Ντόρσει είναι αυτό που έλειπε τόσα χρόνια από την Εθνική μας.

Θυμάμαι εδώ και πολλά χρόνια και ειδικά από τότε που ο Γιάννης απέκτησε αυτό το στάτους που έχει, ότι όλοι λέγαμε ότι χρειάζεται ένας σουτέρ δίπλα του. Δυστυχώς το Ελληνικό μπάσκετ δεν είχε, ούτε έβγαλε κάποιον, αλλά για καλή μας τύχη υπάρχει ο Ντόρσει και η Ελληνίδα μητέρα του. Μέχρι στιγμής ο Ντόρσει κάνει μαγικά πράγματα από την περιφέρεια, αφού σε 2 ματς έχει 11/19 τρίποντα (57.8%) όταν όλοι οι άλλοι συμπαίκτες του έχουν 12/49 (24.4%).

Ακόμα και οι προσωπικές φάσεις που βγάζει, είναι στοιχείο που έλειπε και φαίνεται πόσο σημαντικό είναι, όταν όλες οι άμυνες είναι επικεντρωμένες στον Γιάννη. Από εδώ και πέρα περιμένω μεγαλύτερη επίδραση στο παιχνίδι από τον Σλούκα που πρέπει να είναι έτοιμος στα νοκ άουτ και καλύτερες αποφάσεις από Παπαπέτρου.

Ο αφανής ήρωας των 2 αγώνων μέχρι τώρα είναι ο Δημήτρης Αγραβάνης, που δείχνει πόσο έχει αδικήσει τον εαυτό του και το ταλέντο του. Κάνει ακριβώς αυτά που πρέπει, βγάζει το hustle που χρειάζεται η δεύτερη πεντάδα και είναι ο X-factor μέχρι στιγμής. Είναι δεδομένο ότι η Εθνική με τους αγώνες και την τριβή θα βελτιώνεται και θα φτιάχνει την χημεία της, έχει πλέον τον χρόνο να το κάνει ώστε να παρουσιαστεί όπως πρέπει στα χιαστί.

Ας ευχηθούμε να μην υπάρξουν άλλα απρόοπτα, γιατί αυτή η ομάδα έχει πραγματικά ελπίδες για κάτι πολύ καλό. Φυσικά δεν πρέπει να παραβλέπουμε και ότι έχει τον, κατά την γνώμη μου, κορυφαίο προπονητή του τουρνουά, αφού η τακτική που ακολουθεί για να καλύψει τις ελλείψεις στην ρακέτα είναι για σεμινάριο.

Ίσως το «steal» του καλοκαιριού ο Μάντσεν

Στο Ευρωμπάσκετ, έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον νέο παίκτη της ΑΕΚ, τον Αλεξάντερ Μάντσεν παίζοντας στο υψηλότερο επίπεδο. Ομολογώ ότι δεν περίμενα να είναι τόσο καλός και τόσο έτοιμος για κάτι τέτοιο, αλλά η ΑΕΚ πρέπει να έχει πετύχει διάνα με την απόκτηση του. Παίζει σε μια καλή ομάδα, όπως είναι η Φινλανδία, που έχει έναν σούπερ σταρ του ΝΒΑ, τον Μαρκαάνεν, αλλά είναι πολύτιμος για την λειτουργία της.

Σε 2 αγώνες έχει 10.5 πόντους με 5/8 τρίποντα παίζοντας και στις 2 θέσεις της ρακέτας. Δείχνει στοιχεία ενός σύγχρονου ψηλού που παίζει με πρόσωπο στο καλάθι, είναι καλός στα κοψίματα και φυσικά έχει το όπλο του περιφερειακού σουτ. Η εικόνα του είναι τρομερά αισιόδοξη για την ΑΕΚ που πήρε έναν παίκτη με σημαντικό potential που μπορεί να την βοηθήσει αρκετά μέσα στην χρονιά.

Εχθές ήρθε και ο Γιάνις Στρέλνιεκς, οπότε σιγά σιγά θα γεμίσουν οι προπονήσεις της ομάδας με τους παίκτες που θεωρούνται βασικοί στα πλάνα του Ηλία Καντζούρη. Αναμένουμε λοιπόν την πρώτη εικόνα της ομάδας στο φιλικό με το Λαύριο, που θα είναι ανοικτό και για τον κόσμο.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X