Ο Αντετοκούνμπο έχει «φτιάξει» σχεδόν το 50% των πόντων της Εθνικής στο Eurobasket!

Ο Αντετοκούνμπο έχει «φτιάξει» σχεδόν το 50% των πόντων της Εθνικής στο Eurobasket!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ξεκίνημα της Εθνικής στο φετινό Eurobasket έχει την υπογραφή ενός παίκτη. Όχι όποιου κι όποιου. Όχι κάποιου που βγήκε από το πουθενά μέσα στο τουρνουά και ήρθε από εκεί που δεν τον περίμενε κανείς. Διότι από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο όλοι περίμεναν εμφανίσεις στο υψηλότερο επίπεδο. Αντάξιες του βεληνεκούς, του ονόματος και της λάμψης που κουβαλάει όλα αυτά τα χρόνια ο δις MVP του ΝΒΑ.

O Greek Freak έχοντας αποδείξει πως είναι… πιστός στο ραντεβού των μεγάλων αγώνων, φροντίζει να δίνει στον κόσμο αυτό που περιμένει από εκείνον. Έναν παίκτη που κυριαρχεί, που κάνει τη διαφορά και διαλύει τα κοντέρ και τον ανταγωνισμό.

Οι εμφανίσεις του τον έχουν φέρει σε ένα δυσθεώρητο ύψος, εκεί που ανήκουν οι πραγματικά σπουδαίοι παίκτες. Και ο Γιάννης φροντίζει να δείχνει πως είναι ένας από αυτούς.

Στο φετινό Eurobasket έχει μπει με το πόδι στο γκάζι. Και δεν σταματάει μέχρι να πετύχει τον μεγάλο στόχο του, που είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου με την Εθνική. Είναι το μόνο που λείπει από την πλούσια συλλογή του, ώστε να γεμίσει στον απόλυτο βαθμό. Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε το ξεκίνημα της «γαλανόλευκης» στο Μιλάνο δείχνει πως κάτι πολύ καλό χτίζεται σε αυτό το τουρνουά.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη μετράει ρεκόρ 2-0 στον όμιλο, έχοντας επικρατήσει τόσο της Κροατίας, όσο και της Ιταλίας. Απέναντι στην Hrvatska η Εθνική έφτασε στη νίκη με 89-85, ενώ κόντρα στην Σκουάντρα Ατζούρα ο φωτεινός πίνακας έγραψε 85-81 υπέρ της «επίσημης αγαπημένης».

Κοινός παρονομαστής των δύο επιτυχιών; Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Οι αριθμοί του οποίου στα τελευταία 2 παιχνίδια δείχνουν το πόσο επιδραστικός και καταιγιστικός είναι πάνω στο παρκέ.

Σε αυτά τα 2 παιχνίδια μετράει…

  • 26 πόντους
  • 11 ριμπάουντ
  • 4,5 ασίστ
  • 2 κλεψίματα
  • 2 τάπες
  • 2,5 λάθη
  • 43.6% στα σουτ εντός πεδιάς
  • 85% στις βολές

Αριθμοί που κάνουν τη διαφορά και τον φέρνουν ανάμεσα στους κορυφαίους της διοργάνωσης. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Γιάννης είναι 2ος στη λίστα των σκόρερ, 2ος στη λίστα των ριμπάουντερ και 10ος στη λίστα των πασέρ. Στις 3 πιο σημαντικές κατηγορίες ο Γιάννης είναι στο Top-10.

Συνολικά έχει πετύχει 52 πόντους στα δύο πρώτα παιχνίδια του στο Eurobasket. Μόνο που η συνεισφορά του στην επίθεση είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτούς τους πόντους.

Διότι στα δύο παιχνίδια με Κροατία και Ιταλία πέραν των 27 και 25 πόντων που πέτυχε, αντίστοιχα, προσέφερε 16 και 7 πόντους, μέσα από τις ασίστ του. Είχε τεράστια συνεισφορά και στο δημιουργικό κομμάτι με τις 9 τελικές πάσες του.

Οι ασίστ του Γιάννη στο Eurobasket 2022

Κόντρα στην Κροατία

Κάρφωμα του Θανάση Αντετοκούνμπο (10-10)
Τρίποντο του Θανάση Αντετοκούνμπο (10-13)
Τρίποντο του Τάιλερ Ντόρσεϊ (21-32)
Jump shot του Κώστα Σλούκα (21-36)
Τρίποντο του Δημήτρη Αγραβάνη (45-62)
Τρίποντο του Δημήτρη Αγραβάνη (62-68)

Κόντρα στην Ιταλία

Τρίποντο του Τάιλερ Ντόρσεϊ (9-5)
Layup του Νικ Καλάθη (37-25)
Floater του Νικ Καλάθη (52-43)

Συνολικά, ο Greek Freak έχει άμεση συμμετοχή στους 75 από τους 174 πόντους της Εθνικής, συνολικά, στα δύο πρώτα παιχνίδια στο Eurobasket. Είτε σκοράροντας, είτε πασάροντας.

Το ποσοστό συμμετοχής του στους πόντους της Εθνικής φτάνει το 43,1%. Ευθύνεται δηλαδή για πάνω από 4 στους 10 πόντους της Εθνικής στο παρκέ. Και σε αυτούς τους αριθμούς δεν προστίθενται τα πικ εν ρολ που δημιουργεί, ή τα deflections στην άμυνα, που δημιουργούν καταστάσεις αιφνιδιασμού και εύκολων πόντων στο ανοιχτό γήπεδο μέσα από κλεψίματα.

Ο Γιάννης λειτουργεί σαν ηγέτης, με την επιρροή του στην επίθεση της Εθνικής ομάδας να είναι μεγάλη. Σε όλους τους τομείς. Το γεγονός πως φέρνει σχεδόν το 50% των πόντων κάθε φορά που βρίσκεται στο παρκέ λέει πάρα πολλά και δείχνει πως η «γαλανόλευκη» έχει έναν παίκτη που πάντα θα βρίσκει τρόπους να φτιάχνει τη σωστή φάση, αξιοποιώντας τους συμπαίκτες του.

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X