Ακόμη κι αν υπάρχει, καμία ευθύνη για Αλμέιδα...

Ακόμη κι αν υπάρχει, καμία ευθύνη για Αλμέιδα...
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τη στραβή που δεν άργησε να έρθει για την ΑΕΚ και η οποία σωστά πρέπει να γίνει μάθημα στήριξης σε όλο τον οργανισμό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξεκίνημα εβδομάδας έπειτα από ήττα και πάντα είναι δύσκολο έως ότου φτάσει η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση. Πρώτο χαστούκι για την ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα και μάλιστα πολύ γρήγορα που θα φέρει και ουσιαστικά πρώτα δυνατά συμπεράσματα από τον ίδιο για το πως το διαχειρίζεται το ποδοσφαιρικό τμήμα και πόσο το επηρεάζει. Αλλά και για τους παίκτες που θα δουλέψουν με πίεση και κακή ψυχολογία για πρώτη φορά υπό τον νέο προπονητή τους. Αλλά και γενικά για ολόκληρο το σύλλογο που οφείλει να αποδείξει αυτό που σημειώναμε για τη στραβή όταν αυτή έρθει και τη στήριξη!

Εννοώ τη στήριξη στον προπονητή και στη δουλειά του. Διότι πρέπει να αναγνωρίζεται από όλους ότι ο Ματίας Αλμέιδα είναι από τους πρώτους νέους τεχνικούς τα τελευταία χρόνια που φέρνουν κάτι καινούργιο σε επίπεδο ποδοσφαιρικού προσανατολισμού συγκριτικά με όσα έκαναν οι προκάτοχοί του όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ένα νέο αγωνιστικό πρότζεκτ που θέλει το χρόνο του να φτάσει να δίνει περισσότερα από όσα, λίγα, έως τώρα αυτό αποφέρει.

Στοιχεία περισσότερα κοινώς από την ένταση, την καλή ανασταλτική λειτουργία σε μια ομάδα κακή σε αυτό το κομμάτι δύο χρόνια τώρα, αλλά και καλά γυμνασμένη. Με διαφορετική νοοτροπία, καλύτερη φιλοσοφία και έως τώρα με προβληματική επιθετική ανάπτυξη. Δυστυχώς είναι λογικό να συμβαίνει (και) αυτό αφού θέλει χρόνο για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα σε επίπεδο συνεργασιών και αυτοματισμών. Η ενίσχυση παίζει ρόλο ουσιαστικό να δούμε και καλύτερα πράγματα ειδικά από τη στιγμή που δεξιά έλειπε ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ. Προσωπικά εξακολουθώ να επιμένω ότι απαιτείται και ένα δεξί μπακ για βασικός, ο οποίος να ανταποκρίνεται ως δεξί μπακ χαφ στην πλευρά αλλά και όταν επιλέγεται τετράδα στην άμυνα. Ένας Γκάλο!

Στην επίθεση ο κόουτς εξακολουθεί να θεωρεί τον Λιβάι Γκαρσία ιδανικό για φορ, προσωπικά διαφωνώ όταν πρόκειται για ματς με κλειστές άμυνες, αλλά έχει αξιώσει στην επίθεση ποδοσφαιριστή, όχι βαρύ φορ αλλά “fake 9” προκειμένου να παίζει με δύο τέτοιους που θα τραβάνε τους αμυντικούς και θα δίνουν ελεύθερο προς εκμετάλλευση χώρο στα χαφ του και τους ακραίους του να απειλήσουν άμεσα την αντίπαλη εστία. Προσωπικά εκτιμώ ότι για τις κλειστές άμυνες θες και αυτό που λέμε φορ περιοχής, όχι απαραίτητα βαρύ, αλλά στο κουτί. Αλλά σημασία έχει να εξυπηρετηθεί το πλάνο του προπονητή και όχι του κάθε άμπαλου σαν εμένα.

Ακόμη κι αν υπάρχει, καμία ευθύνη για Αλμέιδα...

Ο Αλμέιδα, η υπομονή και ο Αραούχο…

Ίσως πάρει περισσότερο χρόνο αλλά θα φτάσει εκεί που πρέπει το αγωνιστικό του πλάνο ο Ματίας Αλμέιδα ο οποίος υπενθυμίζω όσα ΟΛΟΙ λέγαμε: δεν θα έχει καμία ευθύνη! Ακόμη κι αν υπάρχει… Έτσι εκτιμώ προσωπικά ότι πρέπει να λειτουργήσουν όλοι στην ομάδα και εκτός. Δηλαδή εμείς στα ΜΜΕ και ο κόσμος της ΑΕΚ που αναμενόμενα θέλει νίκες και άμεσα αποτέλεσμα δουλειάς. Έπειτα από τέσσερα άσχημα χρόνια δεν θέλει -δικαιοκογημένα- να ακούει την λέξη υπομονή. Όμως γίνεται να αποδώσει δίχως υπομονή μια ομάδα με νέα αγωνιστική φιλοσοφία και ταυτότητα αλλά και πλέον 6 νέα πρόσωπα 11αδας δίχως υπομονή; Δεν έχω την απάντηση.

Είχαμε σημειώσει ότι θα χρειαστεί και τη βοήθεια της τύχης για να έρθουν τα αποτελέσματα. Τύχη που είχε στην πρεμιέρα και δεν είχε με τον Βόλο και την οποία έχουν οι βασικοί αντίπαλοί της αν δούμε τις πρώτες δύο αγωνιστικές. Σωστά ο Αλμέιδα (και ευτυχώς να προσθέσω) υπογράμμισε ότι δεν θα άλλαζε η δουλειά πάνω στο αγωνιστικό σχέδιο που έχει από μια νίκη, ή από μια ήττα, ενστάσεις προφανώς και θα προκύψουν όπως όταν γύρισε σε τετράδα ξένισε η χρησιμοποίηση του Αραούχο ως επιτελικού μέσου στο 4-2-1-3 που επέλεξε να παίξει ο Αργεντινός τεχνικός, αλλά μέχρι εκεί…

Σε ότι αφορά στον Τσίνο θα πρέπει να τιθασεύσει και αυτός λίγο τα συναισθήματα που έχει στη διάρκεια του ματς σε επίπεδο υποχρέωσης να δώσει τα πάντα παντού και να προσφέρει. Διότι όταν κινείται εκεί που πρέπει μπορεί να προσφέρει περισσότερα και να κάνει τη διαφορά και όχι όταν πάει να εκτελέσει πλάγιο άουτ. Ούτε να τρέχει στο κόρνερ να ανοιχθεί και προφανώς όχι να φτάσει να παίζει κάτι σε εσωτερικό χαφ αντί για επιτελικός όταν γύρισε ο Αλμέιδα τη διάταξη σε τετράδα!

Τέλος κάτι που πρέπει να αλλάξει άμεσα είναι η εικόνα στον πάγκο της ομάδας και ο τρόπος λειτουργία όσων βρίσκονται σε αυτόν. Ο Ναλιτζής και ο Κονέ μετέφεραν πίεση και πρόβλημα στην ομάδα και αυτό δεν επιτρέπεται. Δεν χρειάζεται να είναι και τόσοι πολλοί επίσης για να είμαστε και σωστοί. Ας πάρουν παράδειγμα από τον Μπρούνο Άλβες και ας επιβάλλει με κάποιον τρόπο ο Ματίας Αλμέιδα (ο οποίος πολλές φορές απόρησε με τα ξεσπάσματα και τις αντιδράσεις τους) να μην κάθονται τόσα πρόσωπα εκεί, δεν χρειάζεται, δεν υπάρχει για την ακρίβεια ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος!

Ακόμη κι αν υπάρχει, καμία ευθύνη για Αλμέιδα...

Υγ: Ανακοινώθηκε ο Νίκλας Ελίασον και αποτελεί πολύ καλή προσθήκη. Αρκεί βέβαια να ξέρουμε πως να τον εκμεταλλευτούμε σε απόλυτο βαθμό! Μια περίπτωση ποδοσφαιριστή που πρέπει να ξεκαθαριστεί γιατί αποκτήθηκε αφού δεν είναι ένας στόχος που προέκυψε, υπήρχε και προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους. Παίζει και στις δύο πλευρές με μεγάλη ευκολία και αυτό είναι πάντα εξαιρετικά σημαντικό. Μακάρι να είναι αυτό που λείπει για το δεξί άκρο, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι πρέπει να βρεθεί ένας Γκάλο πάλι, όπως γράφω παραπάνω…

Υγ2: Καλά πάει η διαιτησία και οι Έλληνες που θέλουν και εμπιστοσύνη. Στην Τούμπα δεν δόθηκε κόκκινη κάρτα ο Κούρτιτς και στο Αγρίνιο την γλίτωσε και ο Ντουκουρέ και οι δύο κόκκινες μαρς! Εκνευρισμό και μόνο ο Παπαδόπουλος στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Βόλο δίχως σοβαρή φάση και τα κατάφερε. Και ο Καραντώνης στην Τρίπολη, ακύρωσε πεντακάθαρο γκολ του Αστέρα. Να το κοιτάξουμε όσο είναι νωρίς όμως γιατί μετά θα είναι αργά και θα έρθουν τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη.

Υγ3: Σωστή η απόφαση να κλείσει η ΑΕΚ το γήπεδο έως τα εγκαίνια αφού δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σαν άνθρωποι. Οφείλει όμως άμεσα, χθες για την ακρίβεια, να ενημερώσει υπεύθυνα και σωστά τον κόσμο της ομάδας, για το πότε θα ανοίξουν οι πόρτες του γηπέδου, πότε θα γίνουν τα εγκαίνια κοινώς, κάτι που έπρεπε να γνωρίζει ο κόσμος ένα μήνα πριν με απόλυτη συνέπεια και ακρίβεια για να κλείσει εισιτήρια ο κάτοικος εξωτερικού και επαρχίας! Τα αυτονόητα είναι αυτά και δεν…

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X