Δεν χρειάζεται να γίνεται συνέχεια της μουρλής

Δεν χρειάζεται να γίνεται συνέχεια της μουρλής

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το ματς της ΑΕΚ στη Ριζούπολη, έχει μία αποκάλυψη για τον... χλοοτάπητα και σχολιάζει την καθυστέρηση στις μεταγραφές

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξημερώνει Σάββατο και όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα «ιερά χώματα». Εντάξει λίγο παραδίπλα, αλλά και πάλι μια γειτονιά είναι, ένα… τσιγάρο δρόμος. Όλοι (μας) ευελπιστούσαμε, ευχόμασταν το παιχνίδι με το Βόλο να το δώσουμε στο «ΝΑΟ» μας στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Επειδή είμαι σε θέση να γνωρίζω πάρα πολλά για το θέμα του γηπέδου από ρεπορτάζ το οποίο κατά 90% το κάνω στο γήπεδο (μιας και μένω 180 μέτρα από αυτό), και όχι από «μου είπε κάποιος που ξέρει» {άλλωστε είχα την τύχη να βγάλω πολλά αποκλειστικά ρεπορτάζ για την «Αγιά-Σοφιά» (σ σ. την εταιρεία Dimand που ανέλαβε το project, μία ιστορία με το ΣτΕ, την υπόθεση της Υπογειοποίησης και την ανάληψη του έργου από την Intrakat, το σχέδιο κατασκευής του γηπέδου, τη συμφωνία με την LG, τα σχέδια στα καθίσματα, τον ατσάλινο Δικέφαλο αετό, την ημερομηνία για τα εγκαίνια και πολλά ακόμα), ενώ «έφαγα» και ένα εξώδικο από τον γνωστό Άρη}, το να ακούω εξυπνάδες από ανθρώπους δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το «άθλημα», απλά με κάνει να αδιαφορώ.

Το βλέπω σε αναρτήσεις που κάνω στα social media. Οι «ξυπνιτζήδες» τρέχουν με ταχύτητα φωτός… για να γράψουν τη σαχλαμάρα τους. Για όσους έχουν την παραμικρή έστω ιδέα από απλές κατασκευές, όχι… σύνθετες, ένα σπίτι για παράδειγμα, γνωρίζουν ότι σου λέει ο εργολάβος θα στο παραδώσω στο τέλος του μήνα και θα μπεις την 1η με το κλειδί στο χέρι και τα πράγματα στραβώνουν. Όταν μιλάμε για ένα πρότζεκτ που έχει ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά; Όχι βέβαια. Θα ήταν πιο δύσκολα και πιο σύνθετα.

Επίσης θέλω να πω το εξής… Στο σπίτι σου μπαίνεις, το έχεις σχεδιάσει ιδανικά στο μυαλό σου και στο χαρτί και όταν μπαίνεις μέσα αντιλαμβάνεσαι πως έχουν γίνει λάθη και «ανορθογραφίες». Έχεις βάλει απλή μπρίζα αντί για… σούκο, ή ένας τοίχος χάνει λίγα εκατοστά, επειδή ο μάστορας δεν πρόσεξε όταν τραβούσε τους οδηγούς πριν λασπώσει.

Για να σας δώσω να καταλάβετε κάποια απλά πράγματα: Η Υπογειοποίηση είναι έτοιμη να δοθεί προς χρήση εδώ και πολύ καιρό. Δε δίνεται για δύο λόγους: Πρώτον γιατί ακόμα χρησιμοποιείται για να γίνουν έργα για το γήπεδο και φανταστείτε απλά να είχε δοθεί στην κυκλοφορία και να έπρεπε να διακοπεί η ροή της και στα δύο ρεύματα για να μπούνε στο γήπεδο δύο τρία φορτηγά με πράγματα… Πανικός. Δεύτερον η ιστορία με τους σηματοδότες δεν αφορά την Ιντρακάτ ή την ΑΕΚ. Σε αυτή την υπόθεση, καμία εκ των δύο δεν μπορεί να κάνει κάτι.

Ο αγωνιστικός χώρος και το… πλαστικό

Ένα ακόμα παράδειγμα είναι το χορτάρι. Έχουν όλοι, μα όλοι, λόγο για τη… διχρωμία ανάμεσα στον αγωνιστικό χώρο και το κομμάτι έξω από αυτόν. Και άντε το να κάνεις ένα σχόλιο πάει στο καλό. Έχουν και… άποψη. Τι για παγκόσμιες πρωτοτυπίες διάβασα, τι για άθλια εικόνα… Κανένας δεν μπήκε στον κόπο να μιλήσει με έναν άνθρωπο της ΑΕΚ, με έναν άνθρωπο της εταιρείας, ή να μάθει -όπως μπορεί ο καθένας- τι προβλέπεται. Αλλά το σχόλιο και η άποψη σταθερά και αδιαπραγμάτευτα!

Σύμφωνα λοιπόν με τη ΝΕΑ οδηγία που έχει βγάλει η UEFA και ενημερώθηκε η ΑΕΚ για αυτό στην προ καιρού επίσκεψη – επιθεώρηση που έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια, από τη γραμμή του πλαγίου άουτ και έξω, θα χρησιμοποιείται πλέον συνθετικός χλοοτάπητας τελευταίας γενιάς σαν αυτούς που βλέπουμε σε γήπεδα του εξωτερικού με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Και αυτό, διότι δεν θέλει να εμφανίζεται το φαινόμενο της… λασπουριάς (ειδικά όταν βρέχει) και του κιτρινισμένου χλοοτάπητα κατά μήκος της γραμμής, κάτι που είναι αντιαισθητικό και εκτός όλων των άλλων εμποδίζει τον επόπτη να κάνει καλά τη δουλειά του.

Ο συγκεκριμένος χλοοτάπητας δεν είναι πλαστικός. Δεν είναι… τσόχα γηπέδων 5Χ5 για να φοβάται ο άλλος να πέσει να κάνει τάκλιν. Είναι χλοοτάπητας που χρησιμοποιείται σε πολλά γήπεδα μεγάλων ομάδων, όπως για παράδειγμα του «Old Trafford». Υπάρχουν μάλιστα σύγχρονα γήπεδα στο εξωτερικό που είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένα με αυτόν.

Ένα γεγονός επίσης που δεν χωράει την παραμικρή αμφισβήτηση είναι ότι τις δύο προηγούμενες μέρες που έβρεξε, αποδείχθηκε ότι η κατασκευή και η υποδομή του χλοοτάπητα είναι εξαιρετική και δεν κρατάει πουθενά νερό. Ούτε ο αγωνιστικός χώρος, ούτε ο… πλαστικός χλοοτάπητας. Το ότι είναι μαυρισμένος δε, οφείλεται στο καουτσούκ που έχει πέσει από πάνω και καθημερινά συντηρείται και διαμορφώνεται, ώστε όταν δοθεί προς χρήση να μην υπάρχει τόση εμφανή διαφορά.

Βγήκαν και εισιτήρια

Για το θέμα των διαρκείας έγραψα και στο προηγούμενο blog. Μιλώντας με κόσμο έλεγα ότι δε θα προκύψει θέμα με τη χωρητικότητα, γιατί πολύς κόσμος είναι ακόμα διακοπές, αρκετά διαρκείας είναι στην επαρχία και δύσκολα στα πρώτα ματς της σεζόν -πλην των ευρωπαϊκών αγώνων- παρατηρείται το αδιαχώρητο. Όπερ και εγένετο. Μάλιστα η Ριζούπολη όχι μόνο δε γέμισε, αλλά έμειναν και λίγα εισιτήρια τα οποία βγήκαν στην αγορά.

Ναι θα ήταν όλα διαφορετικά αν το ματς ήταν στην «Αγιά-Σοφιά». Δεν αντιλέγω σε αυτό. Συμφωνώ και επαυξάνω. Δύο δικοί μου άνθρωποι με διαρκείας έφυγαν εκτός Αθηνών όταν έμαθαν ότι το ματς δε θα γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ναι πολλά θα μπορούσαν να είχαν γίνει διαφορετικά. Απλά αν ο άλλος θέλει να γκρινιάξει, θα γκρινιάξει ότι και να γίνει. Ακόμα και για τις νέες κάλτσες που έχουν οριζόντιες ρίγες. Το θέμα είναι τι σημασία (τους) δίνεις και πως χειρίζεσαι κάθε υπόθεση, προκειμένου να μη ρίξεις λάδι στη φωτιά.

Όπως και να έχει αυτό που έχει σημασία για το βράδυ του Σαββάτου είναι να πάρει η ΑΕΚ τους τρεις βαθμούς. Τίποτα άλλο…

Υπάρχει καθυστέρηση στις μεταγραφές

Καταρχάς να πούμε ένα μπράβο στην ΑΕΚ που έχει κάνει πέντε μεταγραφές που έχουν όλες τις προδιαγραφές που αναζητούσαμε, έστω και αν οι δύο τελευταίες στο κέντρο της άμυνας άργησαν, να πούμε μπράβο και για το ότι βρέθηκε λύση και με τον Λε Ταλέκ (μετά τον «προβληματικό» Βράνιες και τον Τάνκοβιτς). Ο Γάλλος αποδείχθηκε «σπαθί» σε αντίθεση με κάποιους άλλους.

Από εκεί και πέρα υπάρχει καθυστέρηση και μάλιστα αδικαιολόγητη στην υπόθεση του φορ και του παίκτη που θα έρθει για δεξιά. Ειδικά ο αντί-Ανσαριφάρντ που ξέρουμε ότι είναι εκτός πλάνων από τον Μάιο, θα έπρεπε να έχει ήδη έρθει. Γιατί καλός χρυσός και άγιος ο Γκαρσία, αλλά φορ δεν είναι. Καλός χρυσός και άγιος και ο Μάνταλος, αλλά όταν θέλεις να παίξεις με δύο φορ, λύση δεν έχεις…

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X