Ολυμπιακός: Πρώτη φορά 9 ματς χωρίς νίκη στην Ευρώπη!

Ολυμπιακός: Πρώτη φορά 9 ματς χωρίς νίκη στην Ευρώπη!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπορεί σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ιστορία του ο Ολυμπιακός να είχε βρεθεί μόλις μία φορά στη διαδικασία των πέναλτι μέχρι το φετινό καλοκαίρι, πέρυσι με την Λουντογκόρετς, φέτος όμως χρειάστηκε να πάει δύο φορές στη “ρώσικη ρουλέτα” για να τα καταφέρει και να φτάσει στον τελικό στόχο του, την πρόκριση δηλαδή στους ομίλους του Europa League, αφού προηγουμένως είχε αποκλειστεί στο Champions League.

Η ομάδα του Κορμπεράν μάλιστα το πέτυχε με έναν αρκετά ασυνήθιστο τρόπο, αφού δεν έκανε ούτε μία νίκη, κρίνοντας πάντα την εξέλιξη των αγώνων σε κανονική διάρκεια ή παράταση. Στα τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια που έχει καθίσει στον “ερυθρόλευκο” πάγκο ο Ισπανός τεχνικός, οι πρωταθλητές Ελλάδας μέτρησαν ισάριθμες ισοπαλίες. Στην κανονική διάρκειά τους μάλιστα και τα τέσσερα αυτά ματς έληξαν με σκορ 1-1! Πρώτα με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας όπου ο Κορμπεράν πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο Φάληρο, με το ίδιο σκορ ολοκληρώθηκε το 90λεπτο στη Σλοβακία, 2-2 στην παράταση και… πρόκριση στα πέναλτι για τον Ολυμπιακό, διά χειρός Βατσλίκ.

Οι αναμετρήσεις με τον Απόλλωνα Λεμεσού επιφύλασσαν ανάλογες… συγκινήσεις για τους Πειραιώτες. Στην Κύπρο έμειναν πάλι στο 1-1, αν και είχαν στην επανάληψη ευκαιρίες για να φύγουν με το διπλό. Στη ρεβάνς του “Γ.Καραϊσκάκης” ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 2ο λεπτό με τον Μασούρα, όμως και πάλι το φινάλε ήταν χιτσκοκικό. Οι Κύπριοι ισοφάρισαν στο 90′ με τον Πίττα και οδήγησαν το παιχνίδι στο έξτρα 30λεπτο. Εκεί ο Ολυμπιακός κράτησε το 1-1 παρά το γεγονός πως έπαιξε για ένα 20λεπτο με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπα και στα πέναλτι είχε ήρωα τον Βατσλίκ που έκανε τρεις αποκρούσεις κι έστειλε την ομάδα του στους ομίλους του Europa League.

Πριν από αυτή την τετράδα των αγώνων βέβαια, οι Πειραιώτες είχαν δώσει τα δύο με τη Μακάμπι Χάιφα, όπου και πάλι δεν είχαν κερδίσει. Το παιχνίδι στο Ισραήλ έληξε ισόπαλο (με το… αγαπημένο 1-1) και στη ρεβάνς ο Ολυμπιακός δέχτηκε τη συντριβή με 4-0 που έστειλε στην έξοδο τον Μαρτίνς.

Έπιασε… 9άρι κι έκανε αρνητικό ρεκόρ

Έξι αγώνες δηλαδή το φετινό καλοκαίρι για τους Ερυθρόλευκους στην Ευρώπη που δεν έχουν γευτεί τη χαρά της νίκης, ωστόσο το αρνητικό σερί κρατάει από πέρυσι και φτάνει στα συνολικά εννιά διαδοχικά ματς, αριθμός που συνιστά ρεκόρ στην ιστορία του Ολυμπιακού. Θυμίζουμε πως είχε ολοκληρώσει την πορεία του στους ομίλους του Γιουρόπα με ήττα από την Αντβέρπ εκτός έδρας (1-0), για να ακολουθήσουν και οι δύο από την Αταλάντα στα νοκ άουτ, με 2-1 στο Μπέργκαμο και 3-0 στο Φάληρο.

Στο 0-5-4 ο απολογισμός των Πειραιωτών σε αυτό το διάστημα, ξεπερνώντας το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ που ήταν οι οχτώ διαδοχικοί αγώνες χωρίς νίκη, από τον Σεπτέμβριο του 2002 ως τον Οκτώβριο του 2003.

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X