Ο Κονέ 20 μήνες μετά
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος αναλύει στο enwsi.gr τι πρέπει να περιμένει η ΑΕΚ από τον Παναγιώτη Κονέ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στην ΑΕΚ ο Παναγιώτης Κονέ ήρθε τον Δεκέμβριο του 2020. Τότε που προσελήφθη λίγες ημέρες μετά ο Μανόλο Χιμένεθ.

Για τις αστοχίες και πιθανότατα ότι η ΑΕΚ βιάστηκε στην περίπτωση του Κονέ να του δώσει ένα πολύ σημαντικό ρόλο για το κλαμπ, έχουν γραφτεί πολλά και έχουν αναλυθεί ακόμη περισσότερα. Όλοι θυμόμαστε ότι λίγες ημέρες πριν αναλάβει την θέση του τεχνικού διευθυντή στην ΑΕΚ, ο Κονέ έκανε μαθήματα… προπονητικής. Τελικά πήρε τον πολύ σημαντικό ρόλο στην ΑΕΚ με μηδέν εμπειρία και το ρίσκο δεν έπιασε αφού οι επιλογές του δεν επίσης έπιασαν.

Όλοι θυμόμαστε ότι ο ίδιος προέκρινε την περίπτωση Νταντσένκο για την θέση του δεξιού μπακ τον Γενάρη του 2021, πήγαν πίσω άλλες περιπτώσεις πολύ καλές και πιο αξιόπιστες και τελικά η ΑΕΚ για να πάρει τον Ουκρανό πλήρωσε δύο ομάδες (Ρούμπιν Καζάν και Ούφα). Η αποτυχία της επιλογής τότε «δικαιολογήθηκε» ως ένα λάθος λόγω απειρίας και η ΑΕΚ επέμεινε να τον στηρίξει, παρά την πολύ κακή σεζόν που έληξε το 2021.

Το επόμενο καλοκαίρι έβαλε δίπλα του τον Γιάννη Παπαδημητρίου και οι δύο τους μαζί με τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΠΑΕ έφτιαξαν την πιο αποτυχημένη ΑΕΚ των τελευταίων ετών, παρότι είχαν «επικοινωνηθεί» ότι οι προσδοκίες και οι δεσμεύσεις τους ήταν για κάτι πολύ καλύτερο. Τα πως και τα γιατί έχουν αναλυθεί πολλάκις, αλλά εγώ θα σταθώ ότι ειδικά με Οφρυδόπουλο ο 35χρονος Κονέ είχε σημαίνοντα ρόλο και άποψη και σε αγωνιστικά ζητήματα (και δεν θα έπρεπε). Και το μέγεθος της αποτυχίας τελικά δεν τον «ακούμπησε».

Ο Κονέ 20 μήνες μετά

Ο ρόλος του Κονέ στη νέα ΑΕΚ

Ο Γιαννίκης απολύθηκε, ο Οφρυδόπουλος απέτυχε σε επίπεδο στόχων και αποτελεσμάτων, ο Παπαδημητρίου ήταν ο μόνος από τα στελέχη που «θυσιάστηκε» (ορθή απόφαση) και ο Κονέ έγινε ξαφνικά… Εκτελεστικός Διευθυντής στην ΠΑΕ ΑΕΚ. 20 μήνες μετά την πρόσληψη του η νέα τάξη πραγμάτων στο κλαμπ, «φωτογραφίζει» έναν Κονέ με σημαίνοντα ρόλο ξανά στις εξελίξεις στην ΑΕΚ. Και μεταγραφικά και εταιρικά. Η ΑΕΚ επέμεινε πάνω του, ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποφάσισε να τον στηρίξει εκ νέου και να τον αναβαθμίσει στο οργανόγραμμα κόντρα σε όλους και όλα και με (ισχυρή) διοικητική «ομπρέλα» πια ο Κονέ έχει πάρει πάνω του πολλά ζητήματα.

Ο Ράντεκ Κουχάρσκι ήρθε τον Ιούνιο στην ΑΕΚ και δεδομένα δεν θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικός Ιούλιο-Αύγουστο στα μεταγραφικά, για τον λόγο αυτό δουλεύτηκε πολύ η περσινή λίστα και ο Κονέ είχε και έχει σημαντικό ρόλο, μαζί με τα υπόλοιπα υψηλόβαθμα στελέχη (Παπαδόπουλος) της εμπιστοσύνης του Μελισσανίδη.

20 μήνες μετά…

Ο Κονέ φέτος περισσότερο από ποτέ βγαίνει στην… σέντρα του σχεδιασμού της νέας ΑΕΚ. Ο Ματίας Αλμέιδα είναι ο επικεφαλής διότι αυτός εγκρίνει ή όχι τους παίκτες και προφανώς δεν έχει ικανοποιηθεί από όσους τους προτείνονται για τις θέσεις που χρειάζεται ή δεν πάνε καλά οι διαπραγματεύσεις. Έτσι έχουν γίνει μόλις 4 μεταγραφές και εκκρεμούν να καλυφθούν ακόμη σημαντικά κενά.

Για τον λόγο αυτό περισσότερο από ποτέ ο Κονέ αυτό το καλοκαίρι πρέπει να αποδείξει την επάρκεια του για τον ρόλο αυτό και να μην αρκεί ο ισχυρισμός «δουλεύει πολύ και αναγνωρίζει τα λάθη του». Η ΑΕΚ είναι ένα πολύ μεγάλο κλαμπ και ο ίδιος πρέπει με μεγαλύτερη ωριμότητα και εμπειρία πια, με πράξεις και… αποδείξεις να απαντήσει στο ερώτημα αν χωρά στο… κοστούμι μίας τέτοιας θέσης ευθύνης για ένα κλαμπ που καλείται να κάνει μετά από 4 χρόνια πρωταθλητισμό μπαίνοντας στο νέο γήπεδο.

Ο ίδιος θα απαντήσει και μόνο.

Η Ανάλυση του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός από τον Άκη Ζήκο | AEK After 25/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X