Ρε Σωκράτη, ένα τηλέφωνο στον Νάτσο δεν ήξερες να πάρεις

Ρε Σωκράτη, ένα τηλέφωνο στον Νάτσο δεν ήξερες να πάρεις
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης αφήνει για λίγο τον Βίντα και μεταγραφές και καταπιάνεται με κάτι που μπορεί και να (μην) αφορά την επικαιρότητα της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αφήνω λίγο στην άκρη και την δουλειά που κάνει ο Αλμέιδα και τον Βίντα και τα μεταγραφικά. Άλλωστε μέσα στον Αύγουστο θα έχουμε μπόλικη δουλίτσα σ’ όλα τα επίπεδα. Πάω σε κάτι διαφορετικό που δεν είναι ακριβώς μέσα στην επικαιρότητα της ΑΕΚ. Τουλάχιστον με την αμεσότητα της έννοιας. Αλλά μπορεί και να είναι.

Τα τελευταία 15 χρόνια, οι δυο περιπτώσεις ποδοσφαιριστών από το εξωτερικό που θυμάμαι να έχουν εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία τους να ξαναφορέσουν την φανέλα της ΑΕΚ στην περίπτωση που επιστρέψουν στο ελληνικό πρωτάθλημα, ήταν ο Σκόκο και ο Παπασταθόπουλος. Το κοινό στοιχείο και στις δυο περιπτώσεις, είναι πως τελικά δεν την ξαναφόρεσαν αυτή την φανέλα. Η διαφορά πως ο Σκόκο δεν επέστρεψε και ποτέ στην Ελλάδα.

Και κάπου από εδώ, πιάνουμε το νήμα της ιστορίας μας. Ο Παπασταθόπουλος επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ του πρότεινε συμβόλαιο. Ήταν η πρώτη φορά που σε μια μεταγραφική υπόθεση, η ΑΕΚ επισήμως παραδέχθηκε πως έχει καταθέσει πρόταση και μάλιστα δημοσιοποίησε και τα οικονομικά δεδομένα της. Δεν νομίζω πως το έχει ξανακάνει ποτέ και για κανέναν.

Ο Παπασταθόπουλος προτίμησε τότε την πρόταση του ΟΣΦΠ. Ίσως να ήταν καλύτερη οικονομικά. Ίσως να έδινε αυτά που ήθελε ή νόμιζε πως ήθελε ο Σωκράτης εκείνη την εποχή. Ίσως να είχε απωθημένο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και ο ΟΣΦΠ να του το κάλυπτε. Παρότι πήγε στην ομάδα που του πήρε στα χαρτιά το πρωτάθλημα του 2008 και πιθανότατα του δημιούργησε αυτό το απωθημένο. Αν δεν κάνω συγκλονιστικό λάθος, ήταν από τους παίκτες που ψήφιζαν τότε υπέρ στο να μην κατέβει η ΑΕΚ στα πλέι οφ καθότι ήταν η πρωταθλήτρια μέσα στο γήπεδο.

Όπως και να έχει και για όποιους λόγους, ο Παπασταθόπουλος επέλεξε την πρόταση του ΟΣΦΠ. Και μ’ αυτήν, επέλεξε και την τακτική του «είπα, ξείπα, χ….ζω την παρόλα μου». Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος είναι που διαφορετικά πράγματα δήλωνε δημοσίως και εντελώς διαφορετικά τελικά έπραξε στις ποδοσφαιρικές του επιλογές. Το ζήτημα είναι αν τώρα, 1,5 χρόνο μετά από εκείνη την επιλογή, αισθάνεται δικαιωμένος. Τώρα που η ομάδα που επέλεξε τον σπρώχνει, για να μην πω τον κλωτσάει, στην έξοδο. Και έτσι όπως τα έχει κάνει, είναι σχεδόν μονόδρομος στα 34 του να ξενιτευτεί και πάλι. Ούτε καν για την Ευρώπη.

Θα μου πει κάποιος, που κολλάει ο Σκόκο στην όλη ιστορία. Θα σας πω. Από τότε που ο Νάτσο δήλωσε πως μόνο για την ΑΕΚ θα επέστρεφε στην Ελλάδα, η… Ελλάδα τον έχει προσεγγίσει περισσότερες από μια φορές. Ξέρω με σιγουριά πως ο Ολυμπιακός έχει ψάξει δυο φορές την υπόθεση του Σκόκο. Δεν ξέρω και δεν μπορώ να πω με σιγουριά, αν και στις δυο δεν προχώρησε επειδή δεν υπήρχε συμφωνία στα χρήματα ή δεν υπήρξαν οι προϋποθέσεις ή απλώς ο Νάτσο δεν ήθελε να χ….σει την παρόλα του. Ξέρω σίγουρα πως ένας Αργεντινός παικταράς, που είναι κάτι σαν ήρωας στη Νιούελς και έχει τον σεβασμό ενός τεράστιου ποδοσφαιρικού οργανισμού όπως η Ρίβερ, πολλά χιλιόμετρα μακριά από εκεί που ζει και πέρα από τον Ατλαντικό, έχει ένα μάτσο χιλιάδων τρελών που τον λατρεύουν. Και όχι μόνο επειδή είναι παικταράς.

Ο Νάτσο τον επέλεξε αυτόν τον δρόμο και αυτή την στάση. Παρόλο που την ΑΕΚ την έζησε σε δύσκολες στιγμές με την απληρωσιά, με τα ταξί, με τα γκαζάκια στο σπίτι του. Και παρόλο που η ΑΕΚ του χρωστά και δεν της χρωστάει. Του χρωστά διότι όταν το καλοκαίρι του 2011 μπορούσε να φύγει ελεύθερος και ωραίος και να βάλει στην τσέπη του όλο το χαρτί, προτίμησε να ανανεώσει το συμβόλαιο του και να γεμίσει το ταμείο της ΑΕΚ μ’ ένα εκατομμύριο ευρώ. Σε μια εποχή που το μόνο που υπήρχε σε εκατομμύριο σ’ εκείνο το ταμείο, ήταν η σκόνη και τα χαρτιά με τις οφειλές. Αντίθετα ο Σωκράτης χρωστά στην ΑΕΚ. Παρόλο που έφερε περισσότερα λεφτά στα ταμεία από τον Σκόκο. Διότι εκείνο το καλοκαίρι, η ΑΕΚ πολύ εύκολα θα μπορούσε να είχε πει «όχι» στην Τζένοα και να κρατούσε τον Παπασταθόπουλο για να τον πουλήσει έναν χρόνο αργότερα. Κανείς δεν ξέρεις τι θα μπορούσε να είχε συμβεί μέσα σ’ αυτόν τον χρόνο.

Ποιο είναι το συμπέρασμα. Ναι, επαγγελματικό το ποδόσφαιρο. Ναι, πλέον έχει γίνει πολύ συνηθισμένο φαινόμενο να βγάζουν βόλτα οι ποδοσφαιριστές την γλώσσα τους και μετά να έρχονται έτσι τα πράγματα που να χρειάζεται να την καταπιούν. Όμως αυτή η επιλογή, σπανίως βγαίνει σε καλό. Αντιθέτως η στάση που επέλεξε να κρατήσει ο Νάτσο, είναι στο τέλος αυτή που δικαιώνεται.

Και μιας και άνοιξα αυτό το θέμα, είναι και μια ευκαιρία να αποκατασταθεί μια αλήθεια. Ο Κατσούρανης επίσης είχε αφήσει να εννοηθεί ή μπορεί και να το είχε εκφράσει και ευθέως, πως επιστρέφοντας ξανά στην Ελλάδα, θα ήθελε να παίξει ξανά στην ΑΕΚ. Τελικά μετά την Μπενφίκα, γύρισε στο ελληνικό πρωτάθλημα για τον ΠΑΟ. Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά τότε. Όμως η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ τότε δεν είχε κάνει ούτε κρούση. Και επειδή ήταν ειλημμένη από τον παίκτη η απόφαση, για λόγους προσωπικούς και οικογενειακούς, επιστροφής στην Ελλάδα, η επιλογή μιας άλλης ομάδας ήταν μονόδρομος. Άλλωστε η εξέλιξη αυτής επιστροφής με ΠΑΟ και μετά με ΠΑΟΚ και μετά Ινδία και Ατρόμητο, δεν ήταν ακριβώς όπως την είχε σχεδιάσει ο Κατσουράνης. Αυτά και προχωράμε για τον στόπερ που θα παίζει δίπλα στον Βίντα.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X