Όμπλακ: «Παίκτης που έχει διαφορετικό στυλ από την Ατλέτικο καλύτερα να φύγει από την ομάδα»

Όμπλακ: «Παίκτης που έχει διαφορετικό στυλ από την Ατλέτικο καλύτερα να φύγει από την ομάδα»
Photo Credits: INTIME

Ο Σλοβένος διεθνής τερματοφύλακας της Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιάν Όμπλακ, έδωσε μια εκτενή συνέντευξη στη γαλλική «L'Equipe»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Γιαν Όμπλακ γεννήθηκε σε μια μικρή πόλη 12.000 κατοίκων στη Σλοβενία, στο Škofja Loka. Όταν έγινε 10 ετών, πήγε στην ακηδημία της Olimpija. Τα προβλήματα που είχε το κλαμπ τους ανάγκασαν να διαλυθούν μετά από 18 μήνες. Ο τερματοφύλακας της Ατλέτικο τότε, άρπαξε την ευκαιρία και πήγε σε μία νεοσύστατη ομάδα, την Bežigrad. Μετά από πολλές αλλαγές στο όνομα, πλέον λέγεται Ολίμπια Λιουμπλιάνας.

«Από δέκα χρονών και όποτε δούλευαν οι γονείς μου, πήγαινα στην προπόνηση με ποδήλατο. Έτσι ταξίδευα τακτικά 50 χιλιόμετρα…»

Για όλα αυτά ο Σλοβένος διεθνής, μίλησε, σε μια εκτενής συνέντευξη στη γαλλική «L’ Equipe».

Για την άφιξή του στην Ατλέτικο πολύπειρος goalkeeper ανέφερε πως: «Η Ατλέτικο είχε μόλις γίνει πρωταθλήτρια και ο Κουρτουά πήγαινε στην Τσέλσι. Εκείνη την εποχή, το ισπανικό πρωτάθλημα ήταν ίσως το καλύτερο. Επρόκειτο να αντιμετωπίσω τον Μέσι και τον Κριστιάνο. Μετά από δύο ή τρεις προπονήσεις, έμεινα εκτός λόγω τραυματισμού.

Ο Μόγια, ο οποίος είχε επίσης φτάσει σε εκείνη την μεταγραφική περίοδο και που τώρα είναι πολύ καλός φίλος, άρχισε να παίζει… Και να παίζει καλά! Ήταν δύσκολο, αλλά μετά από αυτό που έζησα στην Πορτογαλία (τέσσερις διαφορετικές περιόδους δανεισμού , ήξερα ότι θα ερχόταν η ώρα μου. Αυτό είναι το ιδιαίτερο με τη θέση μας: όταν είσαι τερματοφύλακας, οι ευκαιρίες δεν εμφανίζονται πολύ συχνά».

«Ο παίκτης που φτάνει στην Ατλέτικο με διαφορετικό στυλ στις αποσκευές του πρέπει να αποκτήσει γρήγορα τη “κολτσονέρο” νοοτροπία. Διαφορετικά θα μείνει στον πάγκο», ανέφερε σχετικά με τη νοοτροπία του κλαμπ.

Ενώ για το ποδόσφαιρο που «υπηρετεί» και την κριτική που δέχεται, ανέφερε πως: «Ξέρω ότι κάποιοι λένε ότι εμείς (η Ατλέτικο) δεν παίζουμε πάντα καλά. Αλλά ο κόσμος το λέει ειδικά όταν χάνουμε. Όταν κερδίζουμε, υπάρχει λιγότερη συζήτηση. Είναι πάντα το ίδιο πράγμα: όλα καταλήγουν στο αποτέλεσμα. Το σχέδιό μας είναι να κερδίσουμε. Αυτό ακυρώνει όλα τα άλλα. Όταν παίζεις στο ίδιο πρωτάθλημα με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα, δύο συλλόγους με περισσότερους πόρους από εσένα, δεν είναι εύκολο να τερματίσεις στην κορυφή. Και τι κάνεις; Προσαρμόζεις το στυλ σου για να είσαι όσο πιο αποτελεσματικός γίνεται».

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X