Το λάθος στις μεταγραφές και το ρόστερ

Το λάθος στις μεταγραφές και το ρόστερ
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το σοβαρό θέμα που υπάρχει στο κέντρο της άμυνας και όχι μόνο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ρεπορτάζ των δύο τελευταίων ημερών αναφέρει ότι υπάρχουν μία δύο περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών που έχουν ξεχωρίσει, έχουν γίνει επαφές και με τις ομάδες των παικτών και η ΑΕΚ δεν αποκλείεται να μπει άμεσα σε διαδικασία τελικής διαπραγμάτευσης, προκειμένου να κλείσει τη μία από τις πέντε τουλάχιστον «τρύπες» που δεδομένα έχει.

Των δύο στόπερ δηλαδή, του ενός χαφ, του ενός ακραίου και του επιθετικού. Και σε αυτές δεν υπολογίζουμε όσες ενδέχεται να προκύψουν κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης στην προετοιμασία από τον προπονητή. Έχει μπει επίσης στο κάδρο και ένας ελεύθερος παίκτης, αλλά δεν το βλέπω να προχωράει τόσο άμεσα, εκτός και αν πει ο Αλμέιδα «φέρτε τον τώρα για να δουλέψω μαζί του».

Το ημερολόγιο γράφει 11 Ιουλίου 2022 και την Τρίτη η ΑΕΚ «πετάει» για την Ολλανδία, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Προς το παρόν οι «κιτρινόμαυροι» έχουν κάνει τρεις μεταγραφές. Η πρώτη ήταν η αγορά – παραμονή του Στίβεν Τσούμπερ, η δεύτερη αυτή του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και η τρίτη του Γενς Γιόνσον.

Ο απολογισμός είναι δεδομένα «φτωχός». Όχι σαν επενδύσεις και κινήσεις (διότι ήδη έχουν δοθεί σχεδόν 3 εκατ. ευρώ, αλλά αριθμητικά. Από τα χείλη των ανθρώπων του «Δικεφάλου» λεγόταν όλο το προηγούμενο διάστημα ότι στόχος τους ήταν ο Ματίας Αλμέιδα να ταξιδέψει για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας με το 80% του ρόστερ του συμπληρωμένο.

Κάτι τέτοιο όμως δεν πρόκειται να συμβεί και αυτό είναι λάθος. Επί της ουσίας σε μία χρονιά πολλών αλλαγών, επαναλαμβάνουμε τα περσινά. Μακάρι να βρεθεί τρόπος να αλλάξει όσο το δυνατό γρηγορότερα αυτό, διότι η δουλειά που θα γίνει στην Ολλανδία, θα αποτελέσει τη βάση της νέας χρονιάς.

Το λάθος στις μεταγραφές και το ρόστερ

Κομβική η προετοιμασία

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας είναι το πλέον κομβικό για όλη τη σεζόν. Αν λοιπόν δεν έχει ο «Πελάδο» τα βασικά του εργαλεία πως θα δουλέψει; Με αυτούς που δεν υπολογίζει; Και να πει κανείς ότι προέκυψαν ανάγκες ξαφνικά, να το δεχθώ. Από… πέρσι ψάχνουμε στόπερ και ο Αλμέιδα «έκοψε» και τον Βράνιες.

Άρα ξέρουν τις ανάγκες εδώ και δύο και πλέον μήνες. Τι έκαναν λοιπόν για να είναι έτοιμοι; Δικαιολογίες θα βρούνε άπειρες όπως οι προηγούμενοι. Δεν δέχομαι ότι έχουμε περιπτώσεις που μπορούμε να κλείσουμε άμεσα. Αν τις έχετε κλείστε τις. Διαφορετικά βγείτε και πείτε περιμένουμε να περάσει λίγο ο καιρός να δούμε τι άλλο θα προκύψει για να μη χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο, επειδή χάθηκε μία super ευκαιρία.

Πλέον βρισκόμαστε σε ένα πολύ ιδιαίτερο σταυροδρόμι. Ή αλλάζουμε νοοτροπία και τρόπο δουλειάς, ή θα δούμε μία από τα ίδια. Και αυτό θα είναι έγκλημα ενόψει της «Αγιά-Σοφιάς».

Πριν από λίγες μέρες ο Πέδρο Μαρτίνς είχε πει ότι θέλει ένα ρόστερ με τέσσερις τερματοφύλακες και 23 παίκτες. Η ΑΕΚ λοιπόν που δεν έχει και Ευρώπη στο καλεντάρι της θα πρέπει στη… χειρότερη να έχει ένα ρόστερ ανάλογο.

Αναλυτικά οι επιλογές ανά θέση

Η… 23άδα όμως θα πρέπει να είναι πιο ποιοτική από ότι πέρσι, αν θέλουμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο. Εδώ λοιπόν έρχεται η πρώτη ανάγνωση του φετινού ρόστερ. Πάμε να δούμε τι συμβαίνει ανά θέση (με διάταξη το 4-3-3):

Τερματοφύλακας: Στο ρόστερ υπάρχουν οι: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης και Χατζηεμμανουήλ. Τριάδα αλλαγμένη κατά τα 2/3 σε σχέση με πέρσι, αφού ο Τσιντώτας είναι εκτός πλάνων. Ο Θεοχάρης θα είναι βασικός στην ΑΕΚ Β’.

Δεξί μπακ: Ρότα και Μισελέν θα παλέψουν για τη φανέλα του βασικού. Βάσει των περσινών εμφανίσεων ο Έλληνας έχει ένα μικρό προβάδισμα. Ο Μπακάκης είναι από πέρσι εκτός πλάνων. Ο Ραντόνια μάλλον θα πάει στην προετοιμασία ως τρίτος.

Αριστερό μπακ: Μοχαμάντι και Χατζισαφί με τα καλά και τα άσχημά τους έχουν συμβόλαια και θα είναι οι δύο βασικές επιλογές. Θα ταξιδέψει και ο Μιτάι, για το μέλλον του οποίου θα παρθεί μετά την Ολλανδία η τελική απόφαση.

Δεξί στόπερ: Αναζητείται ο «εκλεκτός». Ο Βράνιες θα μείνει στην Ελλάδα και αναζητείται φόρμουλα «διαζυγίου», ο Μήτογλου αποτελεί την πρώτη back up επιλογή και ο Κορνέζος θα αναζητήσει μία θέση στην ιεραρχία των στόπερ.

Αριστερό στόπερ: Επίσης αναζητείται ο «εκλεκτός». Το μέλλον του Τζαβέλλα έχει ερωτηματικά και πολλές… προϋποθέσεις. Ο Λάτσι δε θέλει να ξαναπαίξει στη SL2 και ψάχνεται για να πάει κάπου δανεικός.

Αμυντικό χαφ: Ο Γενς Γιόνσον ήρθε για να πάρει φανέλα βασικού. Ο Νταμιάν Σιμάνσκι μπορεί να παίξει και μπροστά του, αλλά θα αποτελεί και το back up του Δανού. Ο Λε Ταλέκ μας έχει… «τελειώσει».

Δεξί εσωτερικό χαφ: Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς αποτελεί την πρώτη επιλογή στους δημιουργικούς μέσους. Πίσω του θα βρίσκονται οι Γαλανόπουλος και Μπότος που θα πρέπει πρώτα να αποδείξουν στον Αλμέιδα ότι μπορούν…

Αριστερό εσωτερικό χαφ: Εδώ η Ένωση περιμένει τον Πινέδα, είτε για το «10» είτε για το δεύτερο «8». Ο Μάνταλος παρά τις δηλώσεις του παραμένει και θα διεκδικήσει φανέλα βασικού ενώ ως τρίτη επιλογή υπάρχει ο Φράνσον που θα προσπαθήσει να πείσει τον «Πελάδο».

Δεξί εξτρέμ: Πρώτη επιλογή είναι ο Γκαρσία. Δεύτερη ο Άμραμπατ, για τον οποίο δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα τα πράγματα. Η ΑΕΚ θα κάνει μία κίνηση ενίσχυσης, ειδικά αν φύγει ο Μαροκινός.

Αριστερό εξτρέμ: Ο Τσούμπερ αποτελεί τη βασική επιλογή. Ερωτηματικό υπάρχει για τον Αλμπάνη και τον Μαχαίρα που προέρχεται από τραυματισμό. Ο Γιούσης ψάχνει επίσης την ευκαιρία του. Δεν υπάρχει ο Τάνκοβιτς.

Σέντερ φορ: Η φανέλα με το 11 πάει στον Αραούχο. Ο Ανσαριφάρντ δύσκολα θα μείνει και οι «κιτρινόμαυροι» ψάχνουν τον αντικαταστάτη του.

Το λάθος στις μεταγραφές και το ρόστερ

ΥΓ: Έχει πολύ μεγάλο γέλιο αυτή η ιστορία με τον Κλάτενμπεργγκ. Μόλις Μαρινάκης και Αλαφούζος πήγαν χέρι-χέρι, ξετσουτσούνισαν και τα γιουσουφάκια σε κόκκινη ιστοσελίδα και έγραψαν ότι εξαφανίστηκαν οι αναρτήσεις για τον Άγγλο αρχιδιαιτητή από τους «κιτρινόμαυρους» ρεπόρτερ. Τόσο καιρό ήταν εξαφανισμένοι και έκαναν τουμπεκί και μόλις πήραν το non paper εμφανίστηκαν.

Όμως ο θυμόσοφος ελληνικός λαός λέει κάτι: «Γελάει καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος». Εμείς θα τους πούμε λοιπόν το εξής: «Ραντεβού στις 15 Ιουλίου και φροντίστε να μην εξαφανιστείτε. Διότι: Verba volant, scripta manent, το οποίο στην ελληνική γλώσσα αποδίδεται ως: Τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν».

Στις 500.000 ευρώ οι ετήσιες αποδοχές του Κλάτενμπεργκ. Η ΕΠΟ δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να δώσει τόσα χρήματα για αρχιδιαιτητή και δη τον συγκεκριμένο. Θα τα δώσει ο… Βαγγέλης για να έχει ισονομία. 50 δικά μου και 50 εναντίον σας!

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X