Η ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας θα κρίνει πάρα πολλά, ίσως και τα πάντα!

Η ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας θα κρίνει πάρα πολλά, ίσως και τα πάντα!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, καταγράφει το… κόλλημά του σε σχέση με το ποδόσφαιρο και την ΑΕΚ της νέας σεζόν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συνηθίζουμε να λέμε και να πιστεύουμε ότι μόνο οι προπονητές έχουν τα κολλήματά τους. Νομίζω ότι όλοι έχουμε κάποια κολλήματα αναφορικά με την όποια σχέση έχουμε με το ποδόσφαιρο.

Το δικό μου κόλλημα έχει να κάνει με την άμυνα. Θεωρώ και το γράφω συνέχεια εδώ και χρόνια, ότι ειδικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο (μα τώρα πια όχι μόνο στην Ελλάδα), για να πάρεις πρωτάθλημα δεν χρειάζεσαι τη σούπερ θεαματική και επιθετική ομάδα, αλλά πρωτίστως τη σκληρή ομάδα.

Μπορεί για παράδειγμα για την πρωταθλήτρια ΑΕΚ του 2018, να πιστεύει ο καθένας ότι θέλει όσον αφορά στον βασικό λόγο που κατέκτησε τον τίτλο ή και να το προσωποποιεί κιόλας, αλλά κατ’ εμέ, το πρωτάθλημα εκείνο κατακτήθηκε πάνω απ’ όλα επειδή η «Ένωση» είχε μια αδιανόητα καταπληκτική αμυντική λειτουργία.

Και δεν το… μαρτυράνε αυτό μόνο τα μόλις 12 γκολ παθητικό σε 30 αγώνες, που είναι άλλωστε και ρεκόρ καλύτερης αμυντικής επίδοσης στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Θα θυμίσω κάτι που το έχουν ξεχάσει σίγουρα οι περισσότεροι. Γύρω στον Μάρτιο με Απρίλιο του 2018, είχε γίνει μια έρευνα με στατιστικά από όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και η ΑΕΚ ήταν η ομάδα, της οποίας οι αντίπαλοι είχαν πατήσει τις λιγότερες φορές μέσα στην περιοχή της!

Η τιμωρία της μετά το πρωτάθλημα του 2018

Εκείνη η σκληρή ομάδα βέβαια, που κατέκτησε το πρωτάθλημα, έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου και είχε αποκλειστεί αήττητη στην Ευρώπη, διαλύθηκε όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και σε επίπεδο νοοτροπίας. Και η μεγαλύτερη τιμωρία της ήταν να έχει στη συνέχεια, κάθε χρόνο ολοένα και πιο τραγική άμυνα, σε βαθμό που από εκεί που ο κάθε αντίπαλος μάτωνε για να μπει στην περιοχή της, να μπορεί να κάνει… πάρτι και να σκοράρει και ο κάθε πικραμένος.

Ειδικά την τελευταία διετία, νομίζω ότι η ΑΕΚ είχε μια άμυνα που παρέπεμπε σε ομάδα που παλεύει για να αποφύγει τον υποβιβασμό, κι αν δεν είχε και μια κάποια ποιότητα από το κέντρο και μπροστά, θα βολόδερνε στη μέση της βαθμολογίας.

Μετά την ΑΕΚ του 2018, ο ΠΑΟΚ είχε μακράν την καλύτερη άμυνα το 2019 όταν και πήρε δίκαια τον τίτλο, όπως και ο Ολυμπιακός στη συνέχεια. Σε κάθε περίπτωση, για να μην κουράζω και για να έρθω στην ουσία, θεωρώ ότι οι δύο μεταγραφές που θα κάνει η ΑΕΚ για την ενίσχυση του κέντρου της άμυνάς της, θα κρίνουν αγωνιστικά και τις όποιες ελπίδες της για να έχει μια πραγματικά σκληρή ομάδα που θα κυνηγήσει τον τίτλο.

Φυσικά και η ανασταλτική λειτουργία είναι δουλειά όλων, από τον στράικερ μέχρι τον τερματοφύλακα, βεβαίως και δεν υπάρχει μεταγραφή που δεν είναι σημαντική και καθοριστική, αλλά θέλω να ξεχωρίσω τη σημασία που θα έχουν για την ΑΕΚ, οι δύο προσθήκες στο κέντρο της άμυνας.

Δύο τοπ σέντερ μπακ, καμία… έκπτωση στην πιο βασική ανάγκη της ομάδας

Νομίζω ότι και χρονικά είναι τώρα οι προτεραιότητες, αφού θα πρέπει ο Αλμέιδα στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας να δουλέψει με το βασικό αμυντικό δίδυμο της νέας σεζόν. Αλλά πέρα από τη χρονική στιγμή που θα έρθουν, σημασία για μένα έχει να μην γίνει το μοιραίο λάθος της… έκπτωσης στη μεγάλη αυτή ανάγκη της ΑΕΚ.

Όπως δηλαδή ο Γκατσίνοβιτς και ο Γιόνσον ήταν στην κορυφή της λίστας για τις θέσεις ενίσχυσης της ΑΕΚ στη μεσαία της γραμμή, έτσι και πρέπει τώρα πάση θυσία να έρθουν στην ομάδα, οι όποιοι στόχοι από σέντερ μπακ είναι στη λίστα από το… πάνω ράφι. Το ίδιο ισχύει, θα μου πείτε και για τον Πινέδα και για τον εξτρέμ και για τον φορ. Δεν αντιλέγω.

Απλά επιμένω να λέω και να γράφω ότι ακόμα και τους τοπ στόχους σε όλες τις υπόλοιπες θέσεις να φέρει η ΑΕΚ, αν δεν έχει πετύχει στα δύο σέντερ μπακ, θα πάει στράφι η όποια μεγάλη προσπάθεια. Αν μη τι άλλο, θα πρέπει να έχουμε μάθει από τα λάθη μας.

Επίσης, θέλω να το πω, δεν αποκλείω να διαπιστωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού ότι η ομάδα θα χρειαστεί και τρίτο στόπερ. Αλλά προφανώς είναι νωρίς να ειπωθεί κάτι τέτοιο και ο Αλμέιδα είναι αυτός που θα το διαπιστώσει. Προς το παρόν, πραγματικά με… καίει να δω στην ΑΕΚ να έρχονται δύο τοπ κεντρικοί αμυντικοί.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X