Βολικά ψέματα ή άβολες αλήθειες και διαρκείας...

Βολικά ψέματα ή άβολες αλήθειες και διαρκείας...
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τον μεταγραφικό σχεδιασμό και την υποχρέωση όλων απέναντι στον κόσμο της ΑΕΚ και στην ομάδα και αναφέρεται στο νέο γήπεδο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι μέρες περνάνε, ο κόσμος ανυπομονεί να μάθει στην ουσία γεγονός και κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας, τέτοια μαντάτα είναι ΓΕΓΟΝΟΣ ότι ΔΕΝ υπάρχουν και η υπομονή είναι ένα αγαθό το οποίο διέκρινε τον ΑΕΚτζή και πλέον έχει -απόλυτα δικαιολογημένα- εξαφανιστεί! Έτσι αναμενόμενα επικρατεί ήδη, αν και η αλήθεια είναι πως είμαστε πολύ νωρίς ακόμη, αναβρασμός και γίνεται ουσιαστική κριτική πάνω στο τίποτα. Ο κόσμος όμως έχει τέτοια πίκρα και απογοήτευση από το αγωνιστικό όπου μόνο με έργα θα μπορέσει να ηρεμήσει και όχι με λόγια…

Για τον λόγο αυτό συνιστά υποχρέωση όλων μας, πρωτίστως του ίδιου του club και των γύρω απ’ αυτό, αλλά και ειδικά από όσους υπάρχουν στο χώρο μου, να επιλέξουμε το δρόμο της ταπεινότητας και της αλήθειας. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν αρέσει, δεν την επιλέγουν και μπορεί ακόμη και να εκτοξεύσει το ανάθεμα του κόσμου αυτή (σ.σ.: η αλήθεια) όταν πρόκειται για την ενίσχυση της ομάδας και το γεγονός ότι θα αργήσει αυτή. Όμως είναι ο μόνος δρόμος γιατί υπάρει πολλή μεγάλη αποτυχία πίσω μας από την ΑΕΚ για να καλυφθεί με ωραιοποίηση της πραγματικότητας.

Σίγουρα θα πρέπει να το θέλει και ο ίδιος ο Ενωσίτης. Όταν για παράδειγμα υπογραμμίζουμε, δίχως να υπάρχει σχετική διαρροή από την ΑΕΚ, ότι επιθυμία είναι πέντε έως επτά προσθήκες και μακάρι να καταφέρει να κάνει τις περισσότερες από αυτές -αν όχι όλες- έως τις 12 Ιουλίου και πριν την πτήση για Ολλανδία αλλά όλα δείχνουν ότι ίσως καταφέρει τις τρεις από αυτές, πρέπει να καταλάβει: ότι πρόκειται για την αλήθεια που δεν είναι καθόλου αρεστή στον κόσμο, σε εμάς και στο ίδιο το club που γνωρίζει πως αν σημειώνεται κάτι τέτοιο θα προκαλεί και αρνητικές αντιδράσεις από τον κόσμο!

Πρέπει να επιλέξουμε μέσα από το «βολικά ψέματα» και το «άβολες αλήθειες» ΞΕΚΑΘΑΡΑ τη δεύτερη κατηγορία. Θα ήταν βολικό ψέμα να πούμε ότι θα καταφέρει και θα ‘χει ο Αλμέιδα στη διάθεσή του πέντε νέους -για την ενδεκάδα- παίκτες προτού πετάξει η αποστολή για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Μακάρι να συμβεί και το λέω μέσα απ’ την καρδιά μου. Όμως με ΟΛΑ τα δεδομένα που υπάρχουν δεν προκύπτει. Διότι είναι άβολη αλήθεια ότι δεν αποτελούμε προτεραιότητα σαν πρωτάθλημα, σαν ομάδα και σαν προοπτική τούτη την περίοδο για το 90% των σημαντικών ποδοσφαιριστών που ψάχνονται και μπορεί να είναι διαθέσιμοι. Σε ένα με ενάμιση μήνα από τώρα θα είναι αλλιώς τα πράγματα.

Βολικά ψέματα ή άβολες αλήθειες και διαρκείας...

Τα διαρκείας και η αναμενόμενη συζήτηση για τιμές…

Επειδή λοιπόν στην ΑΕΚ δεν γίνεται να κάνουν πάλι εκπτώσεις και ειδικά στις θέσεις των στόπερ και χαφ, επειδή εκεί ακριβώς απαιτούνται ποδοσφαιριστές σημαντικοί, τούτην την εποχή και να βρουν θα είναι από σπόντα και ΜΟΝΟ… Ο παράγοντας θα είναι και πάλι το «αν μας κάτσει» και Δεκέμβριο max θα γνωρίζουμε ότι δεν μας έκατσε! Τόσο απλά και αληθινά… Και αυτό δεν συνιστά δικαιολογία για την ΑΕΚ, τη διοίκησή της και τους ανθρώπους που την τρέχουν και είναι πλέον σε καίρια πόστα, είναι η πραγματικότητα που δεν αλλάζει και δεν θα θεωρηθεί δικαιολογία σε περίπτωση αποτυχίας!

Ένα βολικό ψέμα θα ήταν να πούμε ότι τη διαφορά της απουσίας ενδιαφέρουσας προοπτικής θα την καλύψει η ΑΕΚ με χρήμα! Αφενός δεν πρόκειται να πληρώσει υπεραξίες η διοίκηση, είναι δεδομένο και αποδεδειγμένο επί σειρά ετών, αφετέρου όλες οι άλλες ομάδες που συνιστούν καλύτερη προοπτική έχουν την ίδια το λιγότερο οικονομική δυναμική με σένα όσο ψηλά και αν επιχειρήσεις να φτάσεις για να πάρεις έναν ποδοσφαιριστή. Αυτές είναι άβολες αλήθειες το γνωρίζω αλλά τις προτιμώ. Θα δύναται η Ένωση να δώσει 2 μύρια για έναν ποδοσφαιριστή και δεν θα μπορεί ποια ομάδας από τις πρώτες 8 του κάθε καλύτερου πρωταθλήματος να δώσει τα ίδια χρήματα;

Η απάντηση είναι γνωστή: όλες θα μπορούν να τα δώσουν, ίσως δε να έχουν τη δυνατότητα να σε ξεπεράσουν σε οικονομική προσφορά, αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα. Μια άβολη αλήθεια είναι και η περίπτωση του Πινέδα όπου η ΑΕΚ έχει συμμάχους μα και ένα βασικό ζήτημα που δεν δύναται να ξεπεράσει άμεσα: η Θέλτα τούτη την εποχή ΜΟΝΟ τον πουλάει και ο πρόεδρός της για δανεισμό απαντάει το εξής: ΚΑΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ… Η Ένωση οφείλει να ‘χει μια στρατηγική αφού θέλει δανεισμό: να περιμένει. «Να τα σκάσει για να τον πάρει ρε Τσακ», θα μου πείτε και θα σας απαντήσω: άντε και συμφωνώ, τι σημασία έχει; Η αλήθεια είναι ότι θα γίνει αυτό που γράφω και θα περιμένουμε έως ότου φτάσουμε να συνιστά βάρος ο Πινέδα στην Θέλτα και να ψάχνεται να τον ξεφορτωθεί!

Ένα βολικό ψέμα θα ήταν να σημειώσω και για τα εισιτήρια διαρκείας ότι είναι μια χαρά οι τιμές. Και; Η αλήθεια είναι πάντα μία: με την κατάσταση που υπάρχει στην Ελλάδα, την απίθανη συγκλονιστική οικονιμική κρίση, είναι ακριβά όπως επίσης αλήθεια είναι ότι το περιμέναμε και το γνωρίζαμε ΟΛΟΙ… Η σύγκριση με το ΟΑΚΑ, ή με άλλες ομάδες, δεν έχει νόημα γιατί μιλάμε για γήπεδο που δεν έχει ακόμη… πατηθεί, για ότι πιο νέο υπάρχει στην Ευρώπη, άρα αναμενόμενα πληρώνει και κάτι παραπάνω γι’ αυτό. Όμως δεν αλλάζει ότι στις εποχές μας ο κόσμος δεν είναι εύκολο να ανταποκριθεί.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X