Ο κρύος ιδρώτας και ο (αντίπαλος) τρόμος ενός υποθετικού σεναρίου!

Ο κρύος ιδρώτας και ο (αντίπαλος) τρόμος ενός υποθετικού σεναρίου!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για τη σημασία ενός χτυπήματος, που θα πόναγε τον αντίπαλο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο χθεσινοβραδινό του blog, ο Γιώργος Τσακίρης, πολύ σωστά υπογράμμισε το τι θα γινόταν στην ΑΕΚ, αν είχε υποστεί ένα φιάσκο ανάλογο αυτού που έπαθε ο Ολυμπιακός με τον Ντε Σάνκτις.

Ωστόσο, παρά την επικοινωνιακή συγκάλυψη, η αλήθεια είναι ότι το κλίμα στις τάξεις των οπαδών των «ερυθρόλευκων» είναι αρκετά βαρύ.

Από τα μέσα κιόλας της περασμένης σεζόν, υπήρξε παρατεταμένη και μεγάλη γκρίνια για τον προπονητή. Πριν από λίγες μέρες, υπήρξαν μέχρι και… γαλλικά για τον Ελ Αραμπί και σχόλια του τύπου «να πάει στα τσακίδια» επειδή έχει αργήσει να απαντήσει στην πρόταση ανανέωσης που του έχει κατατεθεί.

Και πλέον, αν διαβάσει κανείς ακόμα και «ερυθρόλευκη» αρθρογραφία, καταλαβαίνει εύκολα ότι η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι και έχει γίνει διχαστική, επειδή ο Μαρτίνς δεν θέλει τον Φορτούνη και είναι σχεδόν απίθανο να παραμείνει ο Έλληνας άσος στον Πειραιά.

Παίζουν ρόλο κι άλλα πράγματα

Εντάξει, ξέρω ξέρω… Όπως, θα λέγατε και στον Γιώργο: «Τσακ, ασχολήσου με την ΑΕΚ και άσε τον Ολυμπιακό», έτσι και θα μου γράψετε από κάτω σχόλια του τύπου: «Πάνο, ασχολήσου με τα χάλια μας που δεν έχουμε κάνει ακόμα μεταγραφή και άσε τον Ολυμπιακό». Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Και εξηγούμαι.

Προφανώς, το βασικό συστατικό για να πετύχει μια ομάδα στο ποδόσφαιρο (όπως και σε κάθε ομαδικό σπορ) είναι να έχει καλούς και ποιοτικούς παίκτες, καθώς και έναν αξιόλογο προπονητή. Και φυσικά, πριν από αυτούς, να έχει και μια ισχυρή και σοβαρή διοίκηση.

Ακόμα όμως κι αν τα διαθέτει όλα αυτά μία ομάδα, παίζουν ρόλο και κάποια άλλα πράγματα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Το κλίμα που επικρατεί στο περιβάλλον ενός κλαμπ, το πώς αυτό καθορίζεται από την επικοινωνιακή πολιτική και το πόσο επηρεάζει την κοινή γνώμη, είναι κάτι πολύ σημαντικό.

Η σεζόν που τελείωσε ολοκληρώθηκε στη χώρα μας με πιο επιτυχημένη ομάδα αυτή του Ολυμπιακού αφού πήρε το πρωτάθλημα με άνεση και πιο αποτυχημένη την ΑΕΚ καθώς βγήκε 5η και δεν βγήκε ούτε στην Ευρώπη.

«Μια νίλα στον Ολυμπιακό…»

Κι όμως, αν κάποιος δεν έχει δει τη βαθμολογία της τελευταίας σεζόν και ακούσει και διαβάσει σχόλια και απόψεις των οπαδών των μεγάλων ομάδων, θα βγάλει ένα συμπέρασμα, σύμφωνα με το οποίο ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη και η πιο πετυχημένη ομάδα της χώρας και ο Ολυμπιακός έχει αποτύχει οικτρά και είναι ένα καζάνι που βράζει.

Και όντως, όπως έγραψα και παραπάνω, το κλίμα στις τάξεις των οπαδών των «ερυθρόλευκων» είναι αρκετά βαρύ, εδώ και αρκετούς μήνες μάλιστα. Για να σας φέρω ένα παράδειγμα, και χθες, αλλά και όλη την περασμένη εβδομάδα, στη μεσημεριανή ραδιοφωνική εκπομπή του «OVER FM», υπήρξαν πάρα πολλά μηνύματα οπαδών του Ολυμπιακού που έκραζαν τη διοίκηση και τον Μαρτίνς για το επικείμενο «διαζύγιο» με τον Φορτούνη.

Και αντιστοίχως, πρέπει να σας ομολογήσω ότι υπήρξαν και πολλά μηνύματα οπαδών της ΑΕΚ που έγραφαν: «Πάνο, γιατί δεν κάνουμε μια φορά μια νίλα στον Ολυμπιακό και να πάρουμε εμείς τον Φορτούνη».

Γενικότερα νομίζω ότι πάρα πολλοί οπαδοί των «ερυθρολεύκων» θα συζήτησαν και θα σκέφτηκαν με τρόμο τις τελευταίες ημέρες, το ενδεχόμενο να έβλεπαν τον Φορτούνη με φανέλα άλλης μεγάλης ελληνικής ομάδας και αντιστοίχως πάρα πολλοί οπαδοί της ΑΕΚ, του ΠΑΟ και του ΠΑΟΚ, θα συζήτησαν και θα σκέφτηκαν – μάλλον με ευχαρίστηση – το ενδεχόμενο να έκαναν μια τέτοια… νίλα στον Ολυμπιακό!

Πρέπει βέβαια να επισημανθεί ότι στην παρούσα φάση είναι μια καφενειακού τύπου συζήτηση, καθώς ακόμα κι αν επέλθει το διαφαινόμενο «διαζύγιο» με τον Φορτούνη, προφανώς οι Πειραιώτες θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν θα πάει, τουλάχιστον φέτος, σε άλλη ελληνική ομάδα.

Μας είχε λούσει κρύος ιδρώτας με Λιβάγια και Σκόκο…

Ωστόσο, εγώ απλά είπα να καταγράψω και να σφυγμομετρήσω τον παλμό του κόσμου. Το πώς σκέφτονται δηλαδή και το τι λένε και τι φοβούνται οι οπαδοί των ομάδων. Κάτι που μπορεί να το καταλάβει κανείς, κάνοντας μια βόλτα και στα social media, αλλά και γενικότερα όπου σχολιάζουν οι ποδοσφαιρόφιλοι.

Και πάντα έχει σημασία, το πώς μια κίνηση-βόμβα μπορεί από τη μια μέρα στην άλλη, να απογειώσει ψυχολογικά το φίλαθλο κοινό μιας ομάδας και την ίδια στιγμή να προκαλέσει έντονους τριγμούς και φοβερό διχασμό σε μια άλλη.

Φυσικά, αυτό που πρέπει πρωτίστως να μετράει για να μπει στα σοβαρά μια διοίκηση σε τέτοια διαδικασία σκέψης, είναι η ουσία για την ομάδα και όχι η επικοινωνία. Αλλά, σας θυμίζω ότι μας είχε λούσει κρύος ιδρώτας, όταν διαβάζαμε και ακούγαμε το ενδεχόμενο να συνέχιζε ο Λιβάγια στον Ολυμπιακό ή για να το πάω ακόμα πιο πίσω, να συνέβαινε το ίδιο με τον Σκόκο.

Κακά τα ψέματα, το ποδόσφαιρο πλέον είναι και πολιτική και επικοινωνία στις μέρες μας και πάντα έχουν οι ομάδες στο μυαλό τους, το πώς θα προκαλέσουν ένα «χτύπημα» που θα πονέσει τον αντίπαλο, συνολικά ως οργανισμό (ομάδα και κόσμο). Χωρίς – επαναλαμβάνω και ξεκαθαρίζω – να είναι τις περισσότερες φορές, εύκολο. Μερικές μάλιστα, ούτε καν εφικτό… Αλλά έχει τη σημασία του.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X