Σαν τον Νεστορίδη, κανένας δεν θα βγει! (VIDEO)

Σαν τον Νεστορίδη, κανένας δεν θα βγει! (VIDEO)

Ακόμα ένα μυθικό επίτευγμα του μεγάλου Κώστα Νεστορίδη, πέντε γκολ στη νίκη της ΑΕΚ με 5-0 επί του Ηρακλή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όταν οι οπαδοί της ΑΕΚ αποχωρούσαν από τη Νέα Φιλαδέλφεια το απόγευμα της 2ας Ιουνίου 1963, η μόνη ικανοποίησή τους ήταν η νίκη με 5-0 επί του Ηρακλή και τα πέντε γκολ που είχε πετύχει ο Κώστας Νεστορίδης. Η είδηση μιας ακόμα νίκης του Παναθηναϊκού (3-0 την Προοδευτική) σε εκείνη την προτελευταία αγωνιστική δεν επέτρεπε και πολλή χαρά, αφού οι πράσινοι διατηρούσαν τη διαφορά των δύο βαθμών και φαινόταν πια απίθανο να ανατρέψει η ΑΕΚ την κατάσταση στην τελευταία αγωνιστική.

Τελικά η ΑΕΚ το πήρε το πρωτάθλημα και ήταν το πρώτο μεταπολεμικό της και πρώτο της στην Α’ Εθνική, αλλά δεν είναι της παρούσης να εξιστορήσουμε το πώς έγινε η ανατροπή. Σήμερα μνημονεύουμε το μεγάλο επίτευγμα του Κώστα Νεστορίδη που έγινε ο δεύτερος ποδοσφαιριστής που πέτυχε πέντε γκολ σε έναν αγώνα. Σκόραρε στο 15’, στο 26’, στο 60’, 82’ και στο 85’ και ισοφάρισε το ρεκόρ του Σάββα Τσοκαταρίδη της Δόξας Δράμας που είχε πετύχει πέντε γκολ στο 5-0 επί του Φωστήρα ένα χρόνο πριν. Θα ακολουθούσαν άλλοι εννέα παίκτες με πέντε γκολ σε έναν αγώνα, εκ των οποίων οι δύο ήταν παίκτες της ΑΕΚ: το 1985 ο Θωμάς Μαύρος και το 1997 ο Ντέμης Νικολαϊδης.

Με αυτό το επίτευγμά του, ο 33χρονος εκείνη την εποχή Νεστορίδης εξασφάλισε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ για 5η σερί σεζόν (την τελευταία του παλαιού Πρωταθλήματος Ελλάδας το 1958-59 και των τεσσάρων πρώτων της Α’ Εθνικής 1959-63) και θα σημείωνε συνολικά 23 γκολ. Ήταν η πρωτιά του που θα συνδυαζόταν με τον μοναδικό τίτλο πρωταθλητή της καριέρας του, μόνο που εκείνο το απόγευμα στη μισοάδεια Νέα Φιλαδέλφεια, λίγοι έλπιζαν στην κατάκτησή του…

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σεραφείδης, Κανελλόπουλος, Σοφιανίδης, Μαρδίτσης, Παπαποστόλου, Σκευοφύλαξ, Σταματιάδης, Ζάγκυλος, Νεστορίδης, Παπαϊωάννου, Τσαχουρίδης.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X