Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης το έκανε ξανά - Σήκωσε το 14ο επικρατώντας με 1-0 της Λίβερπουλ

Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης το έκανε ξανά - Σήκωσε το 14ο επικρατώντας με 1-0 της Λίβερπουλ
Photo Credits: INTIME

«Βασίλισσα» για 14η φορά η Ρεάλ Μαδρίτης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε για 14η φορά στην ιστορία της το Champions League καθώς κέρδισε με 1-0 την Λίβερπουλ στο Παρίσι.

Το γκολ που έδωσε το τρόπαιο στην Ρεάλ πέτυχε ο Βινίσιους Τζούνιορ, ανίκητος ο Τιμπό Κουρτουά, «κατέβασε ρολά» κρατώντας το μηδέν για τους Ισπανούς.

Αυτή που βρήκε πρώτη τα πατήματα της ήταν η Λίβερπουλ, που άρχισε να βρίσκει διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή, όμως έπεσαν στον καλύτερο τερματοφύλακα του φετινού Champions League. O Αλεξάντερ-Άρνολντ ήταν αυτός που δημιούργησε το πρώτο ρήγμα από τα δεξιά, όμως το τακουνάκι του Σαλάχ μετά από την σέντρα ακριβείας του Άγγλου μπακ σταμάτησε στον Κουρτουά (15’). Οι δυο τους αναμετρήθηκαν και δύο λεπτά αργότερα, ο Βέλγος ήταν και πάλι νικητής στο βολέ του Αιγύπτιου, ο οποίος έπαιζε σε ελεύθερο ρόλο και δημιουργούσε συνεχώς ανισορροπίες.


Με τον Μόντριτς να παίρνει πρωτοβουλίες, η Βασίλισσα άρχισε να παίρνει ανάσες, όμως χρειάστηκε ένα ακόμα σωτήριο τάκλιν του Μιλιτάο πάνω στον Μανέ, για να μείνει το 0-0 (40’), με τον Χέντερσον να «πυροβολεί» άστοχα στην επόμενη φάση! Από 40άρα μπαλιά διαρκείας, ο Μπενζεμά κατέβασε άψογα, όμως άργησε να εκτελέσει και έκοψε την μπάλα προς το ύψος του πέναλτι. Ο Φαμπίνιο με τον Κονατέ έβαλαν την κόντρα στον Βαλβέρδε, η μπάλα έφτασε ξανά στον Γάλλο, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το VAR έπιασε δουλειά και παρότι η μπάλα έφτασε στα πόδια του Καρίμ από παίκτη της Λίβερπουλ, εντούτοις θεωρήθηκε ότι υπήρξε κακό παίξιμο και κόντρα. με αποτέλεσμα το γκολ να μην μετρήσει ποτέ.


Η Ρεάλ Μαδρίτης επέλεξε να αμυνθεί το ίδιο βαθιά και στο ξεκίνημα της επανάληψης, όμως είχε τον λόγο της. Ξέρει να το κάνει άψογα. Σε κάθε προσπάθεια της Λίβερπουλ, πάντα κάποιο πόδι ερχόταν από το πουθενά να χαλάσει την φάση, να αλλοιώσει την πορεία της μπάλας. Με τον Μιλιτάο να καθαρίζει τα πάντα, η ομάδα του Αντσελότι έσπασε τα νεύρα των Άγγλων και χτύπησε την κατάλληλη στιγμή. Ο Βαλβέρδε έτρεξε ανενόχλητος την μπάλα, έπιασε κάτι ανάμεσα σε σέντρα και σουτ, το οποίο εξελίχθηκε στην τέλεια ασίστ στο δεύτερο δοκάρι για τον Βινίσιους, ο οποίος σε κενή εστία έκανε το 0-1 (59’) στο απόλυτα ανατρεπτικό σενάριο.


Η Ρεάλ είχε κάνει την μισή δουλειά, έλειπε η άλλη μισή. Γι’ αυτή φρόντισε ο Τιμπό Κουρτουά. Ο Βέλγος ήταν σε συγκλονιστική βραδιά, είχε απάντηση σε όλα τα ερωτήματα που του έβαζε η Λίβερπουλ και κυρίως ο Σαλάχ. Ο τερματοφύλακας της Ρεάλ με μεγάλη επέμβαση έβγαλε το διαγώνιο σουτ του Αιγύπτιου (63’), ενώ έξι λεπτά αργότερα έκρυψε το τέρμα με έγκαιρη έξοδο πάλι στον ίδιο παίκτη. Ότι κι αν δοκίμαζε ο Σαλάχ, ο Κουρτουά έβρισκε έναν μαγικό τρόπο να του αρνείται την ισοφάριση. Είτε από μακριά (80’), είτε από κοντά (82’) με την τελευταία επέμβαση να έρχεται εξ’ επαφής και να πανηγυρίζεται από τους συμπαίκτες του πιο πολύ κι από το γκολ του Βινίσιους! Το 0-1 έμεινε ως το τέλος, σε ένα ακόμα ρεσιτάλ αμυντικής συμπεριφοράς και η κούπα για μία ακόμα φορά πήγε στην Μαδρίτη.


Η Ανάλυση του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός από τον Άκη Ζήκο | AEK After 25/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X