Ο προπονητής είναι το «Α», αλλά δεν είναι και το «Α» και το «Ω»

Ο προπονητής είναι το «Α», αλλά δεν είναι και το «Α» και το «Ω»
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog για το θέμα που «καίει» την ΑΕΚ, αλλά όχι μόνο γι’ αυτό…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προφανώς, έτσι όπως τα έχει… καταφέρει η ΑΕΚ, ο αγώνας στα Γιάννενα είναι «τελικός». Κάποια στιγμή, πρέπει και να κερδίσεις και κανέναν για να βγεις στην Ευρώπη. Ειδάλλως, δεν το αξίζεις κιόλας. Τώρα βέβαια, δεν μπορώ να παραγνωρίσω ότι έχουν σημασία και τα αποτελέσματα στα δύο ντέρμπι της Κυριακής. Προσωπικά δεν θα ασχοληθώ, για να είμαι ειλικρινής. Ας κάνει η ΑΕΚ τις νίκες που πρέπει για να βγει Ευρώπη. Ελεος δηλαδή… Δεν χρειάζεται να μπαίνουμε και σε άλλες διαδικασίες, που δεν μας αρέσουν και καθόλου.

Από εκεί και πέρα, ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας, αγωνιά για τον προπονητή. Λογικό είναι να ασχολείται συνεχώς με αυτό και να μας ρωτάνε κι εμάς. Δεν είναι εύκολο, ούτε για τη διοίκηση, για να ξέρουμε τι λέμε, ύστερα από τόσες αποτυχημένες επιλογές. Δεν είναι καν εύκολο ούτε και για εμάς, να προτρέπουμε για το ένα ή για το άλλο. Καταθέτουμε απλά την άποψή μας, χωρίς να σημαίνει ότι είναι απαραίτητα και η σωστή.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι αν είναι να φέρεις έναν προπονητή σαν τον Ρούντι Γκαρσία, αξίζει και λίγη περισσότερη υπομονή. Δεν λέω… άπειρη. Το κατανοώ ότι η ΑΕΚ πρέπει οπωσδήποτε αρχές Μαΐου να έχει προπονητή. Αυτό που λέω είναι πως αν αληθεύει ότι ο Ρούντι Γκαρσία, το έχει αφήσει ανοιχτό και έχει ζητήσει λίγο χρόνο για να αποφασίσει, ότι αξίζει να του δώσεις ένα deadline μέχρι τα τέλη του Απρίλη.

Όχι «εκπτώσεις» στο θέμα του τεχνικού

Δουλεύοντας βέβαια παράλληλα, κι άλλες αξιόλογες περιπτώσεις. Το θέμα για την ΑΕΚ είναι να μην κάνει «εκπτώσεις» στο θέμα του προπονητή. Εχει τοποθετήσει ψηλά τον πήχη κι εκεί πρέπει να τον κρατήσει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος… Ο προπονητής είναι το «Α» για την ομάδα που θα μπει στη γηπεδάρα της Νέας Φιλαδέλφειας. Δεν είναι όμως (θα το επαναλάβω) και το «Α» και το «Ω».

Εγραψε πολύ σωστά ο Τάσος Καπετανάκος, στο δικό του blog, για το «περιβάλλον ΑΕΚ», που δεν «ψήνει» τους ποδοσφαιριστές. Για να ακριβολογούμε, δεν είναι απλά ότι δεν τους… ψήνει, αλλά τους ξενερώνει σε απίστευτο βαθμό. Και δεν μιλάμε για παίκτες που έχουν τη νοοτροπία του δημοσίου υπαλλήλου ή του μισθοφόρου.

Μιλάμε για παιδιά που πέρασαν από την ΑΕΚ, την αγάπησαν και εξακολουθούν να την αγαπάνε και είχαν να λένε για «αρρωστημένο περιβάλλον». Είναι πολύ σημαντικό να αλλάξει αυτό το περιβάλλον. Καλώς ή κακώς, έτσι είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Για να προχωρήσει μια ομάδα, πρέπει ο ποδοσφαιριστής να είναι «φτιαγμένος» ψυχολογικά για να παίζει μπάλα, για να τα δίνει όλα. Και δεν αρκεί μόνο το οικονομικό.

Υ.Γ: Χίλια μπράβο και άπειρα συγχαρητήρια στις κοριτσάρες του χάντμπολ, στον προπονητή τους, σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας, στους δημιουργούς της ιδέας (σας «μαρτύρησε» άλλωστε ο πρόεδρος, Στάθη και Αντώνη), σε όλη τη διοίκηση της Ερασιτεχνικής και βέβαια στον άνθρωπο, που εγγυάται αυτές τις επιτυχίες, αλλά και τα καλύτερα που έρχονται.

Η Ανάλυση του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός από τον Άκη Ζήκο | AEK After 25/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X