Μόρας: «Μακάρι να έρθει στην ΑΕΚ ο Ντι Φραντσέσκο - Να του δοθεί η ευκαιρία να δουλέψει συνολικά στην ομάδα»

Μόρας: «Μακάρι να έρθει στην ΑΕΚ ο Ντι Φραντσέσκο - Να του δοθεί η ευκαιρία να δουλέψει συνολικά στην ομάδα»
Photo Credits: INTIME

Οσα δήλωσε ο Βαγγέλης Μόρας για τον Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο και την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο είναι το όνομα που προστέθηκε στην προπονητολογία που υπάρχει τον τελευταίο καιρό στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ, η οποία όπως και στο θέμα του Ρούντι Γκαρσία προσπαθεί να ρίξει τους τόνους.

Ο παλαίμαχος αμυντικός της ΑΕΚ, Βαγγέλης Μόρας, ο οποίος αγωνίστηκε για χρόνια στην Ιταλία, σκιαγράφησε το προφίλ του Ιταλού τεχνικού, αναφέροντας πως είναι μεγάλη ευκαιρία για την Ενωση.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Μόρας στο sportdog.gr:

«Μακάρι να έρθει στην ΑΕΚ! Δεν είναι αποτυχία ότι έφυγε από την Ελλάς Βερόνα. Έχει γράψει χιλιόμετρα ως προπονητής. Αν ισχύει το σενάριο για την Ένωση, θεωρώ, ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να έρθει.

Η Σασουόλο έχει χτιστεί πάνω στον Ντι Φραντσέσκο. Η επιτυχία όμως εκεί δεν βασίζεται μόνο στον ίδιο ως προσωπικότητα. Υπήρχε και υπάρχει ολόκληρη ομάδα από πίσω. Με τεχνικό διευθυντή, ιατρικό τιμ, Ακαδημίες. Γι’αυτό θεωρώ, ότι αν έρθει στην ΑΕΚ, πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία να δουλέψει συνολικά στην ομάδα.

Παίζει το 4-3-3 , στο οποίο βασίζονται όλες οι ομάδες αλλά και την εναλλακτική έκδοσή του που είναι το 4-2-3-1. Στο ιταλικό ποδόσφαιρο ή θα παίξουν 4-2-3-1 με δύο κόφτες ή το 4-3-3 με έναν αμυντικό χαφ που κυκλοφορεί τη μπάλα και είναι συνήθως ο καλός ο παίκτης. Ο Ντι Φραντσέσκο είναι από τους προπονητές που ξέρουν να μετατρέψουν το σύστημα όταν κρίνει σωστό ότι πρέπει να γίνει. Παίζει το 4-3-3 γι’αυτό δεν χρειάζονται τεράστιες προσθαφαιρέσεις. Αν ήταν, για παράδειγμα, ο Γκασπερίνι που παίζει το 3-5-2 θα χρειαζόταν να αλλάξει όλη η ομάδα.

Στη Σασουόλο δούλεψε με παίκτες που δεν ήταν γνωστοί και έγιναν γνωστοί. Ήταν συνδυασμός έμπειρων και μικρότερων σε ηλικία ποδοσφαιριστών όπως ο Μπεράρντι, ο Ζάζα, ο Ατσέρμπι, ο Ζαπάτα, ο Μισιρόλι. Τότε είχε ξεκινήσει από μικρή κατηγορία και συνέχισε να εμπιστεύεται παίκτες από Γ’ Εθνική. Του αρέσει να δουλεύει και με νέους και με παλαιότερους παίκτες.

Είναι προσωπικότητα που εμπνέει. Ως προσωπικότητα είναι έντονος και δυνατός. Μπορεί να ανταποκριθεί στην πρόκληση, αρκεί να έχει τον κατάλληλο χρόνο, ο οποίος δεν υπάρχει τα τελευταία χρόνια στην ΑΕΚ, όπως έχω καταλάβει. Στην Ένωση υπάρχει πάντα ένας ενθουσιασμός ότι “πάμε για πρωτάθλημα” και στο τέλος παλεύει για Ευρώπη.

Δεν θα έλεγα ότι είναι στο ίδιο στυλ με τον Σάντος. Ο Σάντος ήταν τελείως διαφορετικός άνθρωπος σε χαρακτήρα. Επειδή ξέρω τους Ιταλούς, γνωρίζω, ότι μόνο σε κομμάτι δουλειάς και πειθαρχία είναι στα ίδια επίπεδα. Ταιριάζουν αυτά τα στοιχεία με τον Σάντος».

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X