Σιμεόνε: «Η δικαιοσύνη ανήκει σε αυτούς που πρέπει να την εφαρμόσουν - Παίξαμε πολύ καλά κόντρα στην καλύτερη ομάδα στον κόσμο»

Σιμεόνε: «Η δικαιοσύνη ανήκει σε αυτούς που πρέπει να την εφαρμόσουν - Παίξαμε πολύ καλά κόντρα στην καλύτερη ομάδα στον κόσμο»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στον πρώτο προημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ, όπου η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 1-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Πεπ Γκουαρντιόλα είχε πει: «στην προϊστορία, σήμερα και σε 100.000 χρόνια είναι πολύ δύσκολο να επιτεθείς σε σχηματισμό 5-5-0».

Στη ρεβάνς, η Ατλέτικο δεν κατάφερε να ανατρέψει το σκορ, έμεινε στο 0-0, εντός έδρας, και αποκλείστηκε, με τον Ντιέγκο Σιμεόνε να μην ξεχνά τη συγκεκριμένη ατάκα.

Έτσι, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη ρεβάνς, ο Αργεντινός προπονητής ρωτήθηκε εάν νιώθει πως ο Γκουαρντιόλα δεν τον έχει σεβαστεί. Η απάντηση του Σιμεόνε ήταν η εξής:

«Όχι, δεν χρειάζεται να εκφέρω γνώμη και να πιστεύω ότι κάποιος μιλάει άσχημα ή καλά. Πολλές φορές όσοι έχουν σπουδαίο λεξιλόγιο μπορούν να σε επαινέσουν με περιφρόνηση. Δεν είμαστε τόσο ανόητοι, ακόμα κι αν δεν έχουμε τόσο πλούσιο λεξικό.

«Εχω προτεραιότητες στη ζωή μου όπως όλοι. Το πρώτο είναι να κερδίζεις και το δεύτερο να είσαι περήφανος. Έχουμε εξαιρετικούς οπαδούς και ανταποκρίνονται σε αυτά που τους έδωσε η ομάδα. Αλλά δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε. Το δεύτερο είναι να νιώθω περήφανος και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είμαι περήφανος για την ομάδα που έχει η Ατλέτικο Μαδρίτης επειδή αγωνίζεται. Πάντα ανταγωνιζόμαστε, θα υπάρξουν φορές που δεν θα σας αρέσει αλλά ανταγωνιζόμαστε. Δείτε το παιχνίδι στην τηλεόραση και θα δείτε ότι υπάρχουν παίκτες που πάνε ενάντια σε παίκτες που είναι καλύτεροι, είναι απίστευτο. Παρ’ όλα αυτά, το πιο σημαντικό είναι να κερδίζεις»

Για τον καβγά στη φυσούνα, μετά το παιχνίδι, ο Σιμεόνε είπε

«Δεν το είδα. Έμεινα να χειροκροτώ τον κόσμο και όταν ανέβηκα τις σκάλες δεν υπήρχε κανείς».

Για το εάν, στη ρεβάνς, είδαμε… νίκη του ποδοσφαίρου του:

«Δεν το σκέφτομαι έτσι, το ποδόσφαιρο έχει πολλές πτυχές. Υπάρχετε εσείς που είστε πολύ ικανοί και τα βλέπετε όλα πολύ κλινικά. Το ποδόσφαιρο είναι πολύπλευρο. Παίξαμε κόντρα στην καλύτερη ομάδα στον κόσμο και συνειδητοποιώντας ότι μπορέσαμε να αγωνιστούμε πολύ καλά δεν με κάνει χαρούμενο, γιατί το μόνο πράγμα που με κάνει χαρούμενο είναι η νίκη. Αλλά σήμερα ο γέρος μου, ο Λουίς Αραγονές, κι όσοι έφυγαν από την πανδημία είδαν μια ομάδα που αγωνίζεται πολύ καλά».

Ο Σιμεόνε απάντησε και σε όσους κατηγορούν τους παίκτες του για… πολεμικές τέχνες:

«Η δικαιοσύνη ανήκει σε αυτούς που πρέπει να την εφαρμόσουν. Νομίζω ότι θα μπορούσαν να έχουν αναθεωρήσει το πέναλτι του Κορέα. Αλλά πίστευαν ότι δεν ήταν καν για να ελεγχθεί».

Τέλος, όταν του ζητήθηκε να δώσει συμβουλές στη Ρεάλ Μαδρίτης, ενόψει των ημιτελικών με τη Σίτι, ο Σιμεόνε είπε πως «το να δώσω συμβουλές στη Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League, θα ήταν μεγάλη ασέβεια».

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X