Η ΑΕΚ έχασε στο ντέρμπι από τον Παναθηναϊκό, ο κόσμος αποθέωσε τον Μπάρλο! (VIDEO)

Η ΑΕΚ έχασε στο ντέρμπι από τον Παναθηναϊκό, ο κόσμος αποθέωσε τον Μπάρλο! (VIDEO)

Πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα και άνοδος του ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση, όμως ο πρόεδρος της ΑΕΚ Λουκάς Μπάρλος αποθεώθηκε από τους οπαδούς που τον σήκωσαν στα χέρια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο τίτλος του 1976 ήταν από αυτούς που έχουν καταγραφεί ως από τους πιο… τσάμπα χαμένους για την ΑΕΚ. Έχοντας την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, αλλά επιδεικνύοντας στον δεύτερο γύρο μια ανεξήγητη αγωνιστική καθίζηση, επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να της πάρει το πρωτάθλημα, αν και στο τέλος του πρώτου γύρου ήταν 5 βαθμούς (με το παλιό βαθμολογικό σύστημα 2-1-0) πίσω της.

Ο κόσμος της ΑΕΚ, όμως, είναι διαφορετικός και ήξερε πάντα να αναγνωρίζει. Γι’ αυτό και όταν η ΑΕΚ ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια σαν σήμερα πριν από 46 χρόνια, η αντίδραση των οπαδών ήταν να αποθεώσουν τον Λουκά Μπάρλο έξω από τη θύρα 18 και να τον σηκώσουν στους ώμους!

Λίγη ώρα νωρίτερα, η ΑΕΚ είχε χάσει με 0-1 μετά από ένα ενενηντάλεπτο υπεροχής. Το γκολ του Γιώργου Βλάχου στο 61’ είχε «σκιά» οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης και ήταν μία από τις λίγες καλές στιγμές του Παναθηναϊκού σε έναν αγώνα όπου η ΑΕΚ τον έπαιζε μονότερμα. Η διοίκηση της ΑΕΚ, μάλιστα, έκανε ένσταση και έβραζε για τον διαιτητή Κατσώρα που είχε πάρει πάνω του τη φάση, αγνοώντας την αρχική υπόδειξη του επόπτη για οφσάιντ!

Η ήττα αυτή ήταν η πρώτη στο πρωτάθλημα μετά από 24 αγωνιστικές και ο ΠΑΟΚ ισοβαθμούσε πια με τη μέχρι εκείνη τη μέρα μοναδική αήττητη στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ΑΕΚ στην πρώτη θέση με 39 βαθμούς, επτά περισσότερους από τον Ολυμπιακό και δέκα από τον (υπερβολικά) τυχερό εκείνης της Κυριακής Παναθηναϊκό που, εκτός των… ιδιοτροπιών της μπάλας, είχε ως σύμμαχο και τον «βαρύ» από την κακοκαιρία αγωνιστικό χώρο.

Οι οπαδοί έβλεπαν τι ομάδα είχε η ΑΕΚ, αναγνώριζαν ότι ο Μπάρλος έπρεπε να τα βάλει με θεούς και δαίμονες για να τη θωρακίσει και του το αναγνώριζαν ακόμα και στις δύσκολες ώρες μετά από ήττες. Σημειωτέον ότι η ΑΕΚ έπαιξε από το 72’ με δέκα παίκτες, αφού ο Χρήστος Αρδίζογλου αποβλήθηκε επειδή… μούτζωσε τον διαιτητή. Ήταν η πρώτη από τις τρεις αποβολές στην καριέρα του στην ΑΕΚ για τον συγκεκριμένο λόγο!

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Στεργιούδας, Τόσκας, Τσανλάιτερ, Σκρέκης (65’ Λ. Παπαδόπουλος) Νικολάου, Τσάμης, Αρδίζογλου, Τάσος, Βάγκνερ, Παπαϊοωάννου, Δέδες (83’ Ζαρζόπουλος)

Η Ανάλυση του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός από τον Άκη Ζήκο | AEK After 25/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X