Η ΑΕΚ είχε πάντα τον τρόπο της στα ματς με τον Αρη (VIDEO)

Η ΑΕΚ είχε πάντα τον τρόπο της στα ματς με τον Αρη (VIDEO)

Η ΑΕΚ ανέτρεψε το αρχικό 0-2 του Αρη, παίζοντας με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Θώδη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι (έφυγε από τη ζωή το 1998 στα 75 του) ήταν ο προπονητής που είχε οδηγήσει την ΑΕΚ στο μοναδικό της μεταπολεμικό νταμπλ το 1978 και επέστρεψε στα τέλη του 1981 για να αντικαταστήσει τον Χανς Τιλκόφσκι και να μείνει ένα χρόνο στον πάγκο της ομάδας, χωρίς όμως να έχει ανάλογα αποτελέσματα. Η ηγετική παρουσία του Λουκά Μπάρλου και η οικονομική ευρωστία που αυτός είχε εξασφαλίσει στην ομάδα δεν υπήρχαν πια και η ΑΕΚ είχε αρχίσει να «περπατάει» στα πέτρινα χρόνια.

Υπήρξαν, ωστόσο, στιγμές που ο «Τσικ» θύμιζε για ποιον προπονητή μιλάμε. Μια τέτοια στιγμή ήταν και το 2-2 με τον Αρη στη Νέα Φιλαδέλφεια σαν σήμερα πριν από 40 χρόνια. Η ΑΕΚ είχε βρεθεί να χάνει με 0-2 στο ημίχρονο από τον πανίσχυρο Άρη της εποχής, αλλά στο τέλος κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με την καθοδήγηση του μεγάλου Κροάτη τεχνικού ο οποίος, όμως, δεν… συγκινήθηκε από την προσπάθεια των παικτών του και από την αποφυγή της ήττας και μετά το τέλος του αγώνα ακύρωσε το ρεπό της Δευτέρας και διέταξε την ομάδα του να μαζευτεί για προπόνηση στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Ο Αρης έκανε ό,τι ήθελε στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε με 0-2 από τα γκολ του Κώστα Χαραλαμπίδη στο 19’ και του Φουάντ Μουλαχασάνοβιτς στο 34’. Θα μπορούσε μάλιστα να έχει σημειώσει κι άλλα γκολ η ομάδα της Θεσσαλονίκης και η ΑΕΚ ήταν τυχερή που δεν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-3, καθώς ο 38χρονος Νίκος Χρηστίδης σταμάτησε δύο φορές στην ίδια φάση τον Χαραλαμπίδη με μεγάλες αποκρούσεις!

Στο δεύτερο μέρος, όμως, ο Τσαϊκόφσκι έφερε τα πάνω κάτω: ρίσκαρε με τη μείωση των αμυντικών από τέσσερις σε τρεις (Γεωργαμλής, Νικολάου, Καραγκιοζόπουλος) καθώς άλλαξε τον Βαγγέλη Παραπραστανίτη με τον Γιάννη Μουσούρη που πέρασε στην επίθεση, ενώ άλλαξε το μαν του μαν του Τάκη Καραγκιοζόπουλου στον Ντίνο Κούη με τον Λύσανδρο Γεωργαμλή και προώθησε τον Στέλιο Μανωλά στο κέντρο. Αυτό το 3-5-2 που ακόμα δεν είχε… εμφανιστεί ως σύστημα διεθνώς, απέδωσε και η ΑΕΚ έφτασε στο 2-2.

Στο 63’ μείωσε σε 1-2 ο Πέτρος Καραβίτης με πέναλτι που είχε κερδίσει ο Θωμάς Μαύρος από τον Πασσιαλή και στο 84’ ήρθε η ισοφάριση μετά από σέντρα του Γεωργαμλή, διαδοχικές κεφαλιές των Νικολάου και Μαύρου, προβολή του Χατζηιωαννίδη και σουτ του Μουσούρη (οι δύο αλλαγές). Στο 89’ μάλιστα η Μαύρος έχασε ευκαιρία για το 3-2, αλλά και πάλι ο Τσαϊκόφσκι ήταν αποφασισμένος να ακυρώσει το ρεπό!

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Χρηστίδης, Γεωργαμλής, Παραπραστανίτης (46’ Μουσούρης) Μανωλάς, Νικολάου, Θώδης, Βλάχος, Καραβίτης (81’ Χατζηιωαννίδης) Μπαλής, Καραγκιοζόπουλος, Μαύρος

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X