Η ΑΕΚ πήρε βαθμό (1-1) στο Καραϊσκάκη, μπορούσε και να κερδίσει τον Ολυμπιακό!

Η ΑΕΚ πήρε βαθμό (1-1) στο Καραϊσκάκη, μπορούσε και να κερδίσει τον Ολυμπιακό!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα και έμεινε όρθια στο Καραϊσκάκη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ορθια πέρασε η ΑΕΚ μέσα από το «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό. Η Ενωση έμεινε στο 1-1, σε ματς που θα μπορούσε ακόμα και να κερδίσει, εάν αξιοποιούσε μόνο κάποιες από τις σημαντικές ευκαιρίες που δημιούργησε. Ισως το πιο σημαντικό είναι πως δεν κατέρρευσε όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ από κωμικά λάθη στην άμυνα της, κατάφερε να αντιδράσει και να ισοφαρίσει και να διεκδικήσει τη νίκη μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Ο πόντος που πήρε η ΑΕΚ είναι ιδιαίτερα σημαντικός στη «μάχη» για την Ευρώπη, καθώς τη διατηρεί σε απόσταση ενός πόντου από τον Αρη. Κυρίως πάντως, κέρδισε σε ψυχολογία και πίστη στον εαυτό της, παίρνοντας βαθμό σε ένα γήπεδο που ήταν άβατο επί μήνες. Μεγάλο παιχνίδι ο Σιμάνσκι, εξαιρετικός έστω και σε χαμηλές ταχύτητες ο Κριχόβιακ, σπουδαίο ματς ο Στάνκοβιτς και ο Μήτογλου που καθάριζαν και για τις γκέλες των άλλων.

Με δεδομένες τις απουσίες που υπήρξαν ο Οφρυδόπουλος επέλεξε να πάει και κόντρα στον Ολυμπιακό με το 4-2-3-1 των προηγούμενων αγώνων. Μόνο που αυτήν τη φορά κράτησε στον πάγκο τον Μάνταλο και έριξε την τριπλέτα Λιβάι, Αμραμπατ, Τσούμπερ πίσω από τον Αραούχο. Ο Σιμάνσκι ήταν ο παρτενέρ του Κριχόβιακ στα χαφ, ο Ρότα πήρε θέση στο δεξί άκρο, ενώ ο Βράνιες επέστρεψε μετά από καιρό στο αρχικό σχήμα, στο πλευρό του Μήτογλου.

Η ίδια κωμική διαδικασία

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα στο γήπεδο και στεκόταν πολύ πιο ουσιαστικά στον αγωνιστικό χώρο. Είχε τις δύο στιγμές της με τα σουτ των Σιμάνσκι και Τσούμπερ, αλλά στην πρώτη φάση που βρέθηκε σε φάση άμυνας δέχθηκε ένα κωμικό -για ακόμα μία φορά- γκολ. Οπως και στον πρώτο γύρο, ένα φτηνό λάθος του Μοχαμάντι έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να πάρει προβάδισμα με τον Καρβάλιο, στην πρώτη φορά που επισκέφτηκε την περιοχή του Στάνκοβιτς.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα χειρότερα μάλιστα, καθώς στην αμέσως επόμενη φάση – από λάθος του Μήτογλου αυτήν τη φορά – έδειξε σημάδια της περσινής σεζόν, όπου στο γκολ διαλυόταν, αλλά ευτυχώς υπήρχε οφσάιντ του Ελ Αραμπί. Ηταν επόμενο, πως το γκολ σόκαρε την ΑΕΚ, που έχασε τις καλές συνεργασίες, ειδικά όταν συνέκλινε ο Τσούμπερ τον άξονα και είδε τις αποστάσεις των γραμμών να γίνονται πάλι μεγάλες.

Ισοφάριση από Σιμάνσκι

Θα μπορούσε να γίνει ξανά η ίδια ιστορία, αλλά το σημαντικό είναι πως αυτήν τη φορά η ΑΕΚ αντέδρασε. Απέναντι σε έναν αντίπαλο που υπερείχε ξεκάθαρα σε ψυχολογία και είχε παραδοσιακή υπεροχή στις στατικές φάσεις, η ΑΕΚ κατάφερε να σκοράρει μέσα από καλή εκτέλεση κόρνερ του Αμραμπατ και κεφαλιά δυναμίτης του Σιμάνσκι που έβαλε στα δίχτυα τον Εμβιλά. Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, η ΑΕΚ μπόρεσε να μπει ξανά στο παιχνίδι.

Ηταν αναμενόμενο, πως στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ χρειαζόταν να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Πρώτιστα, να βρει λύσεις στην καρμανιόλα Βράνιες, που παρέπαιε κατά διαστήματα μέσα στο γήπεδο, αλλά και στα κωμικοτραγικά λάθη του Μοχαμάντι που λάθεψε και στο φινάλε του ημιχρόνου, αλλά ο Στάνκοβιτς και το δοκάρι σταμάτησαν το βολέ του Μασούρα από τη γωνία της μικρής περιοχής, που θα μπορούσε να βάλει ξανά δύσκολα.

Ματς ροκ χωρίς γκολ

Το ματς ήταν ροκ στο δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να έχουν συνεχόμενες χαμένες ευκαιρίες και την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Η ΑΕΚ είχε τις δύο δικές της στιγμές με τα σουτ των Αμραμπατ και Ρότα που έφυγαν δίπλα από τα δοκάρια, αλλά όταν ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμό, η «κιτρινόμαυρη» άμυνα άρχισε να χάνει πάλι τον έλεγχο. Φτηνά λάθη, αδυναμία να απομακρύνουν την μπάλα, αλλά ένας τρομερός Στάνκοβιτς. Ο Αυστριακός σταμάτησε εκπληκτικά τον Ελ Αραμπί σε τετ α τετ και ήταν σταθερός καλύπτοντας τις γκέλες της άμυνας του.

Ο Ολυμπιακός με τον Εμβιλά να κόβει και να ράβει στη μεσαία γραμμή είχε πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού, την ώρα που η ΑΕΚ προσπαθούσε να οργανωθεί αμυντικά και να βρει τρόπο να χτυπήσει σε κάποια κόντρα επίθεση. Μετά το 60’ η ΑΕΚ ισορρόπησε το ματς και άρχισε πάλι να ψάχνει με ορθολογικό τρόπο τη δυνατότητα να χτυπήσει την άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Οφρυδόπουλος έριξε στο ματς τον Μάνταλο, την ώρα που ο Μαρτίνς περνούσε τον Βαλμπουενά.

Το παιχνίδι παρέμενε στην κόψη του ξυραφιού. Ο Μαρτίνς έκανε την πρώτη κίνηση, έριξε στο γήπεδο Τικίνιο και Φορτούνη και πλέον έπαιζε με 4-4-2 και ο Οφρυδόπουλος απάντησε άμεσα με τη μετατροπή του σχηματισμού σε 4-3-3, με τον Σιμάνσκι κόφτη και τους Μάνταλο, Κριχόβιακ εσωτερικούς μέσους. Στην πρώτη φάση ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη ευκαιρία διαρκείας, που τελικά κατάφερε να απομακρύνει η άμυνα της ΑΕΚ.

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-1

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς, 4-2-3-1): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (78’ Φορτούνης), Μασούρας (70’ Βαλμπουενά), Καρβάλιο (78’ Τικίνιο), Α. Καμαρά, Ελ Αραμπί

AEK (Σ. Οφρυδόπουλος, 4-2-3-1): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι (88’ Λε Ταλέκ), Κριχόβιακ, Γκαρσία, Αμραμπατ (70’ Μάνταλος), Τσούμπερ (90’+ Τάνκοβιτς), Αραούχο

Ο Αζέρος Αγκάγεφ έδωσε κίτρινη κάρτα στους Α. Καμαρά (19’) – Σιμάνσκι (73’).

Η Ανάλυση του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός από τον Άκη Ζήκο | AEK After 25/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X