Ο αυτοκαταστροφικός Τροχανάς, έβαλε μπουρλότο στις σκέψεις της ΑΕΚ για πρωτάθλημα (VIDEO)

Ο αυτοκαταστροφικός Τροχανάς, έβαλε μπουρλότο στις σκέψεις της ΑΕΚ για πρωτάθλημα (VIDEO)

Τέσσερις μέρες μετά τον αποκλεισμό από την Παρί, η «φωτιά» που άναψε ο Μιχάλης Τροχανάς με δημόσια κριτική στον Πέτρο Ραβούση έσβησε, αλλά η ζημιά είχε γίνει

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η νίκη της ΑΕΚ με 2-0 στην τελευταία επίσκεψή της στο γήπεδο του Εδεσσαϊκού σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια, έγινε στη σκιά πολύ σοβαρών γεγονότων και μιας από τις πολλές αναταραχές εκείνων των χρόνων. Τέσσερις μέρες πριν από εκείνο τον αγώνα, η ΑΕΚ είχε αποκλειστεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων από την Παρί Σεν Ζερμέν με 0-3 και την επομένη ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΚ Μιχάλης Τροχανάς είχε βάλει φωτιά από μόνος του στην ηρεμία της ομάδας.

Στη μοναδική ίσως περίοδο που ο τότε πρόεδρος (αν και τον συγκεκριμένο τίτλο τον μοίραζε τυπικά δεξιά κι αριστερά, εν προκειμένω εκείνο τον καιρό στον τότε δήμαρχο Καλλιθέας Γιώργο Κυριόπουλο) απολάμβανε αποδοχή και αναγνώριση από τους οπαδούς (χαρακτηριστικό το «είναι τρελός ο πρόεδρος» που είχε ακουστεί κατά την άφιξη της αποστολής από το Καραϊσκάκη μετά την πρόκριση επί του Ολυμπιακού, ένα μήνα πριν) ο αυτοκαταστροφικός μεγαλομέτοχος τα έβαλε δημοσίως με τον τότε προπονητή Πέτρο Ραβούση, τον οποίον είχε παρουσιάσει δόξη και τιμή εννέα μήνες πριν, ως διάδοχο του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Την επομένη του αποκλεισμού από την Παρί, ο Τροχανάς εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία κατηγορούσε τον προπονητή για τις υπερβολικά –όπως ο ίδιος πίστευε- επιθετικές επιλογές του που επέτρεψαν στους Γάλλους να επιβάλλουν τη δεδομένη ανωτερότητά τους. «Κανείς από τους υπεύθυνους δε ζήτησε συγγνώμη από τους φιλάθλους» τόνισε μεταξύ άλλων. «Επαρση, αλαζονεία, μεταφορά της ευθύνης από τον έναν στον άλλο, ακόμη και δηλώσεις κάποιων για… δικαίωση (σ.σ. εννοούσε τις δηλώσεις Ραβούση για τη δυσκολία της ρεβάνς, παρά το 0-0 του Παρισιού) υπήρξαν οι περίεργες αντιδράσεις των υπευθύνων». Θεωρούσε ότι η ευθύνη της αποτυχίας βάραινε τον ίδιο που είχε επιλέξει τους Ραβούση, Γιδόπουλο ως προπονητή και γενικό αρχηγό αντίστοιχα, ενώ το χαρακτηριστικό φινάλε του κειμένου ήταν η υπενθύμιση για το “τι παθαίνουν τα μυρμήγκια όταν βγάζουν… φτερά» (σσ: πεθαίνουν, αλλά κι εμείς τότε το μάθαμε…).

Ο Ραβούσης έμαθε την ανακοίνωση από τηλεφώνημα δημοσιογράφου και, μετά το πρώτο σοκ, ανακοίνωσε στους συνεργάτες του την απόφασή του να παραιτηθεί. «Ελαβα γνώση της ανακοίνωσης του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, η οποία σε μια δύσκολη για την ομάδα μας περίοδο μόνο καλές υπηρεσίες δεν προσφέρει και με υποχρεώνει για λόγους αξιοπρέπειας δικούς μου και των συνεργατών μου να υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του προπονητή» ήταν η αρχική δήλωσή του.

Οι πιέσεις που δέχθηκε από όλους τους συνεργάτες του (Τόσκας, Νικολάου, Πανταζής, Βαμβακάς κ.α.) αλλά και από τους παίκτες, ειδικά από τους Μανωλά και Σαβέβσκι, τον έκαναν να το ξανασκεφτεί. Εκεί, όμως, που… λύγισε, ήταν όταν στην προπόνηση του Σαββάτου στη Νέα Φιλαδέλφεια είδε δύο χιλιάδες οπαδούς που του έκαναν επίθεση αγάπης. Όταν πήρε τη ντουντούκα και είπε το “μένω ως το καλοκαίρι και πάμε για πρωτάθλημα”, έγινε χαλασμός!

Μετά από όλα αυτά, ο Τροχανάς είχε χάσει οριστικά και αμετάκλητα την όποια δημοφιλία του. Υπερβολικά πιεσμένος από την οικονομική στενότητα της εταιρείας, περίμενε την πρόκριση στα ημιτελικά ως μάννα εξ ουρανού, αλλά αυτή η πρόκριση-βάλσαμο δεν ήρθε και ο πληθωρικός στις εκδηλώσεις του μεγαλομέτοχος αντέδρασε σπασμωδικά. Έξι μήνες μετά, θα πουλούσε την ΠΑΕ στην ENIC.

Μετά από τα γεγονότα της 21ης Μαρτίου, η ομάδα έπρεπε να μαζέψει την προσοχή στον δευτεριάτικο αγώνα της Εδεσσας. Φανερά επηρεασμένοι από όσα είχαν συμβεί τις προηγούμενες μέρες, οι παίκτες του Ραβούση κινδύνευσαν να μείνουν πίσω στο σκορ από μια ομάδα που έπεφτε και μάλιστα στο 66΄χρειάστηκε να κάνει την απόκρουση του αγώνα ο Ηλίας Ατματσίδης για να μείνει το 0-0. Τα γκολ, όμως του Μαρσέλο στο 70’ και του Σαβέβσκι στο 91’ έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους. Η παράγκα, όμως, του Κόκκαλη είχε ήδη τεθεί σε λειτουργία και ο τίτλος ήταν σχεδόν χαμένος.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Μπορμπόκης, Κωστένογλου, Μανωλάς, Κασάπης, Μαχαιρίδης (67’ Καραγιάννης) Σαβέβσκι, Κετσπάγια, Κωστής (80’ Μ. Βλάχος) Μπατίστα (55’ Μαρσέλο) Νικολαϊδης.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X