Γεωργιάδης: «Η μείωση στην κατανάλωση οφείλεται και σε ψυχολογικούς λόγους» (VIDEO)

Γεωργιάδης: «Η μείωση στην κατανάλωση οφείλεται και σε ψυχολογικούς λόγους» (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε το πρωί της Δευτέρας (21/3) στον Ant1 και χαρακτήρισε επαρκή τα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας.

«Ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε κάθε Έλληνα να δίναμε, η αντιπολίτευση πάλι θα γκρίνιαζε. Ναι, υπάρχει πολλή πίεση και μεγάλη δυσκολία και βοηθάμε όσο μας επιτρέπεται», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια που μαστίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.


Για την επιδότηση στη βενζίνη ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως «με τις σημερινές τιμές, μετά την επιδότηση οι τιμές είναι εκείνες που ήταν προ κρίσης, προ του πολέμου, όχι το φθινόπωρο που ήταν ακόμη πιο χαμηλά». «Η κατανάλωση έχει πέσει, αν μειώναμε τον ΕΦΚ στα καύσιμα και τον ΦΠΑ το όφελος θα ήταν το ίδιο. Κάθε 10 λεπτά μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα, είναι πάνω από 70 εκατομμύρια τον μήνα, δεν το αντέχει ο προϋπολογισμός.

Η μείωση στην κατανάλωση οφείλεται και σε ψυχολογικούς λόγους. Όταν ο άλλος ακούει ότι γίνεται πόλεμος, μαζεύεται», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, συμπληρώνοντας ότι «δεν ισχύει το αξίωμα ότι μείωση φόρου αυτόματα σημαίνει αύξηση κατανάλωσης, σε αυτήν την περίπτωση δεν ισχύει, τι να κάνουμε…».


Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X