Αυτή η ΑΕΚ είναι ΝΤΡΟΠΗ!

Αυτή η ΑΕΚ είναι ΝΤΡΟΠΗ!
Photo Credits: INTIME

Γιαννίκης και παίκτες σε ένα απίστευτο σκορποχώρι στην Λεωφόρο έχασαν με κάτω τα χέρια από τον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου με 3-0

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η φετινή πορεία της ΑΕΚ είναι γεμάτη από μαύρες στιγμές. Απόψε στη Λεωφόρο, γράφτηκε μια ακόμα κατάμαυρη σελίδα για την ΑΕΚ. Μια ομάδα ντροπή, με προπονητή που δεν ξέρει που βρίσκεται και ένα ποδοσφαιρικό τμήμα να δουλεύει στον αυτόματο πιλότο, διασύρθηκε από τον μνημονιακό Παναθηναϊκό του Αλαφούζου με 3-0 και απειλήθηκε με ακόμα πιο βαριά ήττα. Το «κιτρινόμαυρο» συνονθύλευμα, διασύρει τη φανέλα της ΑΕΚ και δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της κατάντιας, αν η ΑΕΚ δεν είχε τον Τσιντώτα να κάνει τρομερές επεμβάσεις με χέρια και πόδια, θα μπορούσε να είχε χαθεί τελείως ο έλεγχος. Η ΑΕΚ είναι φανερό πως δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι, ούτε μέχρι το τέλος της σεζόν. Διότι, με 12 ακόμα παιχνίδια, στα οποία περιλαμβάνονται τουλάχιστον εννιά μεγάλα ματς, μπορεί να έρθουν ακόμα μεγαλύτερες ξεφτίλες. Αν και δεν μπορεί να ξέρει κάποιος πια, τι μπορεί να σώσει την αξιοπρέπεια της Ενωσης από εδώ και πέρα.

Κατάρρευση στο πρώτο λάθος

Ο Γιαννίκης πήγε στη Λεωφόρο με δεδομένα ζητήματα στη μεσαία γραμμή, καθώς ο Σιμάνσκι δεν ήταν διαθέσιμος, ο Λε Ταλέκ μένει μέχρι να φύγει και έτσι κρίθηκε αναγκαίο να μπει στην 11άδα ο Σάκχοφ, παρά το τεράστιο ψυχικό βάρος που κουβαλούσε. Ο Αραούχο δεν ήταν για 90λεπτο και έτσι ο Ανσαριφάρντ παρέμεινε στην 11άδα, ενώ η άμυνα ήταν ακριβώς η ίδια με το τελευταίο παιχνίδι, έχοντας Ρότα και Χατζισαφί στα άκρα, Βράνιες και Τζαβέλλα κεντρικό δίδυμο.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι. Να έχει κοντά τις γραμμές, να κλείσει τα άκρα του Παναθηναϊκού που είναι πάντα επικίνδυνος, να μη χάσει τη μεσαία γραμμή. Είχε και 1-2 ψιλοφάσεις που θα μπορούσε να απειλήσει και να φτάσει στο γκολ, μέχρι να έρθει το πρώτο λάθος. Ο Ρότα πήγε τελείως άτσαλα πάνω στον Αλεξανδρόπουλο σε μια τελειωμένη φάση και έκανε πέναλτι, ο Τσιντώτας δεν μπόρεσε να αποκρούσει το πέναλτι του Αϊτόρ και έπειτα ήρθε η κατάρρευση.

Τρία γκολ σε τέσσερις φάσεις

Τέσσερις επιθέσεις έκανε ο Παναθηναϊκός και σκόραρε τρία γκολ απέναντι στο συνονθύλευμα της ΑΕΚ, που ήταν με ανύπαρκτη μεσαία γραμμή και τρύπια άμυνα. Μέχρι να συνέλθουν οι «κιτρινόμαυροι», υπήρξε ακόμα ένα τεράστιο λάθος, αποτέλεσμα της θλιβερής συνολικής λειτουργίας στην άμυνα. Ο Χατζισαφί δεν υπήρχε καν στο…πλάνο, ο Τζαβέλλας δεν έκανε φάουλ στον Παλάσιος, ο Σάκχοφ ακόμα επιστρέφει, η ΑΕΚ στο καναβάτσο όταν επιχείρησε να παίξει ψηλά.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και είχε δυο δοκάρια έπειτα σε δυο σερί φάσεις, με το σουτ του Ανσαριφάρντ και τη βολίδα του Τσούμπερ. Αλλά η άμυνα έμπαζε και έτσι στην τρίτη του επίθεση ο Παναθηναϊκός με μισό άγγιγμα της μπάλας του Ιωαννίδη ανάμεσα στους δύο στόπερ της ΑΕΚ, κατάφερε να κάνει το 3-0. Διασυρμός, από ένα απίστευτο σκορποχώρι, μία ομάδα δίχως αρχή μέση και τέλος, που ήταν εντελώς τραγική στο αμυντικό transition.

Το χειρότερο είναι πως δεν υπήρχαν λύσεις και από την ποιότητα δημιουργικά, καθώς δεν υπήρχε κανένα πλάνο, αλλά τα πάντα στηρίζονταν στην ατομική ποιότητα και μόνο. Αλλά αυτή δεν είναι αρκετή για να δώσει λύσεις κόντρα σε ομάδες πάνω από το μέσο όρο του πρωταθλήματος και αποδείχθηκε σε ακόμα ένα παιχνίδι, πως η ΑΕΚ δεν μπορεί να πάει πουθενά με αυτόν τον τρόπο. Ο Παναθηναϊκός έκανε πλάκα, η ΑΕΚ περίμενε απλά να τελειώσει το ημίχρονο για να σταθεί στα πόδια της.

Προσπάθησε μπροστά, έμπαζε πίσω

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Γιαννίκης προχώρησε σε τριπλή αλλαγή με την είσοδο των Αραούχο, Μάνταλου και Μοχαμάντι, αντί των Ανσαριφάρντ, Τσούμπερ και Χατζισαφί. Πράγματι, με την είσοδο του Μάνταλου μαζεύτηκε το παιχνίδι της ΑΕΚ, ο Αμραμπατ πήγε αριστερά και οι «κιτρινόμαυροι» φόρτωναν από εκεί, ο Αραούχο δεν πιανόταν από την άμυνα του Παναθηναϊκού. Οι συνεργασίες των δύο, πήγαν να φέρουν γκολ για την ΑΕΚ σε δύο περιπτώσεις, αλλά ο Αργεντινός δεν ήταν τυχερός.

Τα ζητήματα στην άμυνα πάντως παρέμεναν. Ο Τσιντώτας υπήρχαν στιγμές που έδειχνε να παίζει μόνος με όλη την επίθεση του Παναθηναϊκού. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απέκρουσε εξ επαφής την καρφωτή κεφαλιά του Πέρεθ μέσα από τη μικρή περιοχή και απέκρουσε με τα πόδια, δυσκόλεψε λίγο μετά τον Ιωαννίδη που βγήκε μόνος του τετ α τετ και έκανε αδύναμο πλασέ, που κατάφερε να σταματήσει προ της γραμμής ο Ρότα (που μέσα σε πανικό, πήγε να πουλήσει την μπάλα μέσα στην περιοχή).

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 3-0

Παναθηναϊκός (Ι. Γιοβάνοβιτς, 4-3-3): Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος (77’ Βιτάλ), Πέρεθ, Γκατσίνοβιτς (66’ Κουρμπέλης), Αϊτόρ (86’ Χατζηγιοβάννης), Παλάσιος, Ιωαννίδης (77’ Καρλίτος)

ΑΕΚ (Α. Γιαννίκης, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Ρότα, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (46’ Μοχαμάντι), Σάκχοφ, Σιμόες (74’ Λε Ταλέκ), Γκαρσία, Αμραμπατ, Τσούμπερ (46’ Μάνταλος), Ανσαριφάρντ (46’ Αραούχο)

Ο Πορτογάλος Νόμπρε χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Πέρεθ (33’) – Ρότα (15’), Μάνταλο (73’), Λε Ταλέκ (84’).












Η Ανάλυση του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός από τον Άκη Ζήκο | AEK After 25/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X