Το αυτοκίνητο και το εργοστάσιο
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος εξηγεί στο enwsi.gr γιατί η ΑΕΚ πρέπει να στρίψει με απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Θεωρώ ότι τα έχουμε εξαντλήσει τα πάντα πια στην ΑΕΚ. Υπάρχει κόπωση από όλους (μας). Η κατάσταση προκαλεί μόνο μαυρίλα-μιζέρια και ακόμη και στις νίκες κανείς δεν μπορεί να χαρεί πραγματικά, όπως του αξίζει.

Απλά βιώνεις πιο χαλαρά τη δύσκολη κατάσταση. Στην αποτυχία τα πάντα μαυρίζουν γύρω σου. Και η ΑΕΚ μόνο τέτοια ζει εδώ και καιρό. Και από τότε εξέλιξη καμία. Καμία αλλαγή, καμία απόφαση, καμία δημοσιοποίηση σκέψης. Μόνο σκόρπιες θεωρήσεις, εκτιμήσεις και όνειρα. «Θα θέλαμε αυτό», «θα θέλαμε εκείνο», «θα θέλαμε μια άλλη ΑΕΚ» ναι, αλλά τώρα τι γίνεται.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης πρέπει να αποφασίσει τι ΑΕΚ θέλει. Τι ΑΕΚ θέλει να βάλει μέσα στο «παλάτι» της «Αγιάς Σοφιάς». Αυτό το «σκορποχώρι» των Σπάτων και της ΠΑΕ, ή να κάνει την πραγματική «στροφή» για την ιστορία του κλαμπ. Δεν κάνω υποδείξεις, αυτός ξέρει καλύτερα. Πετυχημένος επιχειρηματίας, ξέρει από το παλιό ποδόσφαιρο, μα τώρα περιμένουμε να προσαρμοστεί στις επιταγές της νέας κατάστασης. Είναι δύσκολο για τον ίδιο να παρακολουθήσει την εξέλιξη του ποδοσφαίρου και πως ένα κλαμπ μπορεί να λειτουργεί κάτω από αυτές τις συνθήκες, για αυτό και περιμένω να φέρει ειδικούς του χώρου σε καίρια πόστα, με εμπειρία και βιογραφικό. Όχι «εμείς και εμείς…» λογική με ανθρώπους που ξέρουμε και μας ξέρουν. Οσους δοκίμασε απέτυχαν παταγωδώς. Ρίσκα, λαχεία που δεν βγήκαν.

Το νόημα είναι να φτιάξεις εκατομμύρια αυτοκίνητα

Διάβαζα με τεράστιο ενδιαφέρον πρόσφατο άρθρο του Αλέξη Σπυρόπουλου για την ΑΕΚ. «Δεν φτιάχνεις, πρώτα το αυτοκίνητο και μετά το εργοστάσιο που φτιάχνει αυτοκίνητα. Μπορείς να φτιάξεις ίσως, ένα καλό αυτοκίνητο. Το νόημα είναι, να φτιάξεις εκατομμύρια αυτοκίνητα. Κι αν ένα μοντέλο, μία έκδοση, βγει με ελάττωμα, το αποσύρεις επωμιζόμενος το όποιο κόστος. Αλλ’ η βιομηχανία προϋπάρχει. Και θα συνεχίσει να υπάρχει, και μετά την απόσυρση» έγραψε μεταξύ άλλων παραλληλίζοντας τι κάνει και δεν κάνει η ΑΕΚ του Μελισσανίδη την σύγχρονη εποχή. Για αυτό ο Ολυμπιακός είναι πρώτος σε όλα by far, για αυτό προσπέρασε και ο ΠΑΟΚ την ΑΕΚ αν θέλουμε να μιλάμε σε ρεαλιστική βάση. Αν συνεχίσει έτσι, σε λίγο θα την φτάσει και ο ΠΑΟ του Αλαφούζου… Και δεν μιλάμε πλέον μόνο για το αγωνιστικό. Αναφερόμαστε σε κάθε τομέα, ακόμη και στα απλά.

Η ΑΕΚ δεν έχει πραγματικό νόημα (μόνο) αν κερδίσει τον ΠΑΣ, ακόμη και αν κάνει (μόνο) 5-6 σερί νίκες, ακόμη και αν (μόνο) πέρναγε τον ΠΑΟΚ. Το πρόβλημα υφίσταται. Υπάρχει εκεί. Τρώει την σάρκα της ΑΕΚ, κατασπαράσσει ότι καλό περιμένουν όλοι στην κοινωνία της. Αν δεν «στρίψει» ο Μελισσανίδης, θα μπει μία ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά» που θα δυσκολευτεί πολύ να πάρει την έξτρα δύναμη από το γήπεδο και θα παραμείνει στην ίδια κατάσταση. Στην χειρότερη, θα την καταπιεί… Μακάρι να μην μπούμε έτσι και ζήσουμε και αυτό τον «εφιάλτη».

ΥΓ: Οι γκέλες εσχάτως στελεχών της ΠΑΕ δεν έχουν σταματημό. Ακόμη και στα πολύ απλά, καταφέρνουμε να κάνουμε λάθη. Το τελευταίο με την φωτογράφιση στην «Αγιά Σοφιά» ανθρώπων που στάθηκαν απέναντι στην ΑΕΚ και στον Μελισσανίδη για το νέο γήπεδο, ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Υπό κανονικές συνθήκες σε ένα κανονικό κλαμπ θα είχαμε ΕΔΕ και εξελίξεις. Στην ΑΕΚ σήμερα ήταν Σάββατο με ήλιο. Και προφανώς δεν ευθύνεται η Ανθή. Και η ευθύνη βαραίνει πιο ψηλά…

ΥΓ 1: Οι παίκτες της ΑΕΚ δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Ειδικά όσο υπάρχουν νοοτροπίες εντός των αποδυτηρίων με παίκτη που εδώ και καιρό κάνει τον… τραυματία για να μην παίζει με τον Γιαννίκη. Με παίκτη που γκρινιάζει non stop μετά τον αποκλεισμό από την Βελέζ και πότε μπαίνει, πότε βγαίνει από τις προπονήσεις δίχως να δίνει εξηγήσεις. Και δεν είναι μόνο αυτοί οι δύο… Λίγοι πονάνε με αυτό που ζουν.

ΥΓ 2: Οι παίκτες της ΑΕΚ αποφάσισαν την περασμένη Τετάρτη να δειπνήσουν μόνοι τους. Απουσία του Γιαννίκη και διοικητικών. Απουσίες με συμβολισμούς και όχι για να τις κρύψεις. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι από τους πρωτεργάτες του δείπνου ήταν ο Πέτρος Μάνταλος και Στίβεν Τσούμπερ γιατί έβλεπαν το κακό και ήθελαν να αντιδράσουν. Και υπήρχαν και παίκτες της Ενωσης πάντως που είχαν αντιδράσει και δεν θεωρούσαν καλή ιδέα το δείπνο (ως μη ουσιαστικό). Ωστόσο, για το… καλό του κλαμπ και λόγω του κακού κλίματος το έκαναν πράξη και παρέστησαν όλοι εκτός του Τζαβέλλα.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X