Αποδεκατισμένη η ΑΕΚ έχασε εύκολα (82-65) από την Λάρισα

Αποδεκατισμένη η ΑΕΚ έχασε εύκολα (82-65) από την Λάρισα
Photo Credits: INTIME

Με πάρα πολλές απουσίες η ΑΕΚ για ακόμα μια φορά υπέστη ήττα στην Λάρισα από την τοπική ομάδα

Η ΑΕΚ των πολλών προβλημάτων αντιμετώπισε εκτός έδρας την Λάρισα για την Basket League και γνώρισε την ήττα με 82-65

Η αποδεκατισμένη ΑΕΚ δεν τα κατάφερε και έχασε φυσιολογικά από την Λάρισα με 82-65. Η Ένωση κατέβηκε  με μόλις 8 επαγγελματίες στην σύνθεση της και όσο και να ήθελε να κερδίσει το παιχνίδι δεν μπορούσε να το κάνει αγωνιστικά. Οι απουσίες των Ανγκόλα Ράουτινς και Παππά, περιόρισαν τις επιλογές στην περιφέρεια που είχε μόνο τον Κολόμ και τον Φλιώνη για τις 2 θέσεις. Μόλις η ΑΕΚ άρχισε να κουράζεται, ξέφυγε η Λάρισα και διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος. Από την ΑΕΚ διασώθηκαν οι Μαυροειδής και Χάμερ, ο Κουζέλογλου προσπάθησε ενώ ο Γκρίφιν για άλλον ένα αγώνα ήταν σε άλλο γήπεδο. Πλέον τα βλέμματα πέφτουν στην ημιτελικό της Παρασκευής και πόσοι από τους απόντες θα καταφέρουν να δώσουν το παρών.

Το ματς

Ο Στέφανος Δέδας ξεκίνησε με τους Κολόμ, Μαυροειδή, Πετρόπουλο, Γκρίφιν και Χάμερ, ενώ η Λάρισα με τους Χάτσον, Κρουμπάλι Μάριτς Γκριν και Μούντι. Με 2 τρίποντα ξεκίνησε η ΑΕΚ παίρνοντας νωρίς το προβάδισμα (2-6) παίζοντας μια matchup ζώνη στα πρώτα λεπτά. Με τους πρώτους πόντους του Μαυροειδή μέσα από την ρακέτα μετά από συνεχόμενα τρίποντα και του Γκρίφιν η ΑΕΚ κρατούσε το προβάδισμα (8-14). Ο προπονητής της Λάρισας ήξερε ότι η Ένωση έχει έλλειψη στα γκαρντ για αυτό είχε δώσει εντολή να πιέζουν ασφυκτικά τον Κολόμ και να δυσκολέψει την κυκλοφορία της μπάλας, πράγμα που δημιούργησε πρόβλημα (15-16).

Με τρίποντο του Μπέρζινς, ισοφάρισε για πρώτη φορά η Λάρισα στις αρχές του 2ου δεκαλέπτου (18-18). Ο Τσαϊρέλης έκανε ζημιά με το ποστ παιχνίδι του και έβαλε την Λάρισα μπροστά στο σκορ (25-22). Με τρίποντο του Φλιώνη η ΑΕΚ μείωσε στο καλάθι μετά από αρκετή ώρα (29-27). Η Λάρισα βρήκε κάποιες λύσεις με τον Καράμπελα και τον Χάντσον από την περιφέρεια και πήρε το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο (35-31).

Πιο δυνατά μπήκε η Λάρισα στο δεύτερο ημίχρονο και ξαναπήρε διαφορά έξι πόντων με τον Μάριτς μέσα από το καλάθι (39-33). Η Λάρισα θέλοντας να εκμεταλλευτεί την κούραση της ΑΕΚ, αύξησε τον ρυθμό του αγώνα και έτρεξε στο γήπεδο διατηρώντας την διαφορά (45-39). Η ΑΕΚ είχε αρχίσει να χάνει δυνάμεις εμφανώς όμως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κατάφερνε να είναι σε απόσταση 4-6 πόντων παρά την κακή την επιθετική εικόνα (56-50).

Γρήγορο 6-0 για την Λάρισα στην 4η περίοδο και για πρώτη φορά η Λάρισα πέρασε με διψήφια διαφορά (62-52). Άλλο ένα τρίποντο του Γκρίν που κέρδισε και φάουλ ενώ χρεώθηκε και με τεχνική ποινή ο Στέφανος Δέδας μεγάλωσε την διαφορά, με την ΑΕΚ να έδειχνε ανήμπορη να επιστρέψει στο παιχνίδι όσο και αν το ήθελε (66-55). Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά μετά και την αποβολή του Στέφανου Δέδα, με την υπόθεση νίκη να έχει ξεκαθαρίσει.

Λάρισα-ΑΕΚ: 82-65

Δεκάλεπτα: 15-16, 35-31, 56-50,

Λάρισα(Τακιανός): Χάντσον 12, Κρουμπάλι, Τσαιρέλης 12, Βισσαρίου, Σπυρόπουλος, Γκριν 16, Ζάρας 5, Καράμπελας 3, Παπαντωνίου 2, Μπέρζινς 3, Μάριτς 18, Μούντι 11.

ΑΕΚ (Δέδας): Κολόμ 9, Φλιώνης 4, Πετρόπουλος 8, Φιλιππάκος 6,Γκρίφιν 6, Καρλής ,  Γόγολος, Μαυροειδής 11, Χάμερ 12, Κουζέλογλου 9.


Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X