Οι «Σάντος» δεν έρχονται με αυτές τις συνθήκες

Οι «Σάντος» δεν έρχονται με αυτές τις συνθήκες
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος blogάρει στο enwsi.gr για τον Φερνάντο Σάντος και τέτοιου επιπέδου προπονητές που θα... ήθελε η ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μακάρι το πρόβλημα στην ΑΕΚ να ήταν ένα. Να έρθει ένας Σάντος ή και ο ίδιος ο Φερνάντο, να το λύσει να τελειώνουμε με αυτό το μαρτύριο των τριών τελευταίων ετών.

Μακάρι να πάνε όλα καλά και να πικραθεί τέλη Μάρτη ο Σάντος στα μπαράζ για το Μουντιάλ 2022 και εν συνεχεία να ολοκληρωθεί αισίως η κουβέντα που άνοιξε προ μηνών με νυν στελέχη της ΑΕΚ. Ο Σάντος ξέρει (καλά) το ενδιαφέρον του κλαμπ. Όπως ξέρει αρκετά πράγματα και εντός του κλαμπ. Ανθρώπους στην Ελλάδα έχει, στον ελληνικό ποδόσφαιρο ειδικότερα, ακόμη και εντός του συλλόγου. Και δεν θα του ωραιοποιήσουν καταστάσεις και συνθήκες. Άρα ξέρει από πρώτο χέρι την υπάρχουσα κατάσταση και ας έχει να δουλέψει στα μέρη μας οκτώ χρόνια. Έφυγε από την χώρα, μετά την πρώτη χρονιά Μελισσανίδη με την ΑΕΚ στην Β’ εθνική. Αλλά ξέρει πολύ καλά τι συμβαίνει εδώ…

Δεν θα έρθει γιατί… έτσι

Οπότε είναι αφελές έως και ανόητο να θεωρούμε ότι ο Σάντος, αλλά και οι προπονητές επιπέδου Σάντος θα έρθουν στα μέρη μας επειδή η ΑΕΚ είναι ένα ιστορικό κλαμπ που παίζει στην Ευρώπη. Το πραγματικό ποδόσφαιρο ενδιαφέρει τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, όχι τι νοσταλγούν οι γύρω τους. Αν η ΑΕΚ παρουσιάσει στον Σάντος και στον κάθε επιπέδου Σάντος ένα πλάνο, ένα σχέδιο, συνθήκες που θα του επιτρέπουν να δουλέψει όπως θέλει, τότε θα έχουν περισσότερες ελπίδες για το «ναι». Αν όχι, ήδη θα πρέπει να προετοιμάζονται για το «όχι» και για προπονητές επιπέδου Φαν’τ Σιπ, Γιαννίκη, Μιλόγεβιτς, Χιμένεθ κλπ. Δεν βάζω καν στην κουβέντα το οικονομικό, διότι θεωρώ ότι η ΑΕΚ θα κάνει αυτό που πρέπει και θα φτάσει εκεί ψηλά για πρώτη φορά σε προπονητή. Δεν είναι εκεί το πραγματικό πρόβλημα της.

Η ΑΕΚ είναι ένα κλαμπ με πολλές παθογένειες. Που όλες αρχίζουν και τελειώνουν με την νοοτροπία που έχει περάσει ο Μελισσανίδης εντός του κλαμπ, αλλά πολύ περισσότερο από τα πρόσωπα που έχει επιλέξει να κάνουν κουμάντο σε καίρια πόστα. Τεχνικό διευθυντή, εκτελεστικό διευθυντή, ποιοι θα δουλεύουν και θα βρίσκονται καθημερινά δίπλα του, με ποιους θα συναποφασίζει, ποιοι θα δουλεύουν δίπλα του για να πετύχουν τον κοινό στόχο. Είπαμε ο Σάντος ξέρει, δεν τον κοροϊδεύεις.

Πολλά πρέπει να αλλάξουν και περιμένουμε

Αν δεν τα αλλάξει… αύριο, αν δεν έχει πρόθεση να τα αλλάξει μέχρι το καλοκαίρι, τότε η ΑΕΚ θα είναι μία από τα ίδια και θα βλέπει τους προπονητές επιπέδου Σάντος ή και τον ίδιο τον Φερνάντο από το Youtube και τα συνδρομητικά κανάλια.

Το ποδόσφαιρο είναι απλό και συνάμα τόσο δύσκολο. Αν δεν ξεκινήσεις από την αρχή, θα αναγκαστείς να γυρίσεις πάλι πίσω σύντομα. Πολλά τα «αν» μαζεύτηκαν και δεν έχουμε απαντήσεις και ένδειξη προθέσεων από τον ίδιο τον Μελισσανίδη. Ο επικεφαλής του κλαμπ σε σκόρπιες του ατάκες πρόσφατα τόνισε (ξανά) ότι θα αλλάξει πολλά. Να το δω και… βλέπουμε μετά.

Εδώ είναι και το μεγάλο πρόβλημα της ΑΕΚ. Να το πάρει απόφαση ο Μελισσανίδης. Σημείο κλειδί για την εξέλιξη του κλαμπ. Οι λύσεις υπάρχουν. Τις ξέρουν πολύ καλύτερα όσοι ασχολούνται κάθε μέρα με το ποδόσφαιρο και την ΑΕΚ. Ξέρουν και που θα τις βρουν.

Πάντως, η πίεση που φέρνει η «Αγιά Σοφιά» από μόνη της, είναι ίσως και το μόνο που με κάνει να αισιοδοξώ.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X