H AEK γίνεται ομάδα του προπονητή, θέλει ενίσχυση, αλλά υπάρχει και η σκληρή πραγματικότητα

H AEK γίνεται ομάδα του προπονητή, θέλει ενίσχυση, αλλά υπάρχει και η σκληρή πραγματικότητα
Photo Credits: INTIME

O Θάνος Τσίμπος γράφει για την βελτιωμένη εικόνα της ΑΕΚ, την ανάγκη ενίσχυσης αλλά και τον πραγματικό στοχό της φετινής χρονιάς

Πέρασαν κάποιες μέρες από τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό και έτσι μπορούμε να δούμε πράγματα με πιο ψύχραιμη ματιά πλέον.

Η γενική εικόνα της ομάδας με τον Ολυμπιακό ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική για 30 λεπτά και μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν θα μπορούσε να κερδίσει τον αγώνα, εφόσον έπαιζε ο Ανγκόλα ή αν ήταν ο Στέφανος Δέδας στο πάγκο και όχι στο σαλόνι του σπιτιού του. Με τα αν όμως δεν γίνεται δουλειά, οπότε μάλλον πρέπει να σταθούμε στην μεγάλη εικόνα.

Γίνεται ομάδα του προπονητή

Από τον Δεκέμβριο και μετά είναι γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει κάνει βήματα μπροστά ως προς το μπασκετικό κομμάτι. Μπορεί να οφείλεται στην συνειδητοποίηση ότι τα οικονομικά προβλήματα δεν θα λυθούν σύντομα, οπότε πήγαν στην λογική ότι θα παλέψουμε με ό,τι έχουμε διαθέσιμο και όπως λέει πολλές φορές στις συνεντεύξεις του ο Στέφανος Δέδας, δουλειά του είναι να βελτιώσει το υλικό που έχει στα χέρια του και όχι να μιλάμε για υποθετικές μεταγραφές.

Η αλήθεια είναι ότι εδώ και καιρό φαίνεται το παιχνίδι της ΑΕΚ να αποκτάει μια συγκεκριμένη μορφή και μια ταυτότητα που της έλειπε στο πρώτο τρίμηνο της σεζόν, όπως και ήταν λογικό κατά την γνώμη μου. Τα πολλά νέα πρόσωπα και τα συνεχόμενα προβλήματα, συν κάποιες λάθος επιλογές του ρόστερ είχαν δημιουργήσει μια δύσκολη εξίσωση που δεν έδειχνε να έχει λύση. Αφού λοιπόν έγιναν οι απαραίτητες παραδοχές, φαίνεται ότι οι δυσκολίες δυνάμωσαν την ομάδα και μέσα από τις υπερβατικές νίκες δημιουργήθηκε η πεποίθηση ότι κάτι καλό μπορεί να βγει.

Αυτό μπορεί να το δει κανείς πλέον και μέσα στο παρκέ, αφού η ΑΕΚ είναι ξεκάθαρα ομάδα που παίζει στο στυλ του προπονητή της. Η τακτική και η φιλοσοφία που ακολουθεί κατά την διάρκεια του αγώνα  είναι μέσα από τα playbook του Στέφανου Δέδα και το σημαντικό είναι ότι φέρνουν αποτελέσματα σε αντίθεση με το ξεκίνημα της σεζόν. Η φυγή του Βαουλέτ και η προσθήκη των Ράουτινς – Κουζέλογλου, μάλλον ταίριαξε περισσότερο στην χημεία της ομάδας και απελευθέρωσε άλλους παίκτες από αρμοδιότητες που δεν μπορούσαν να εκπληρώσουν. Αποτέλεσμα όλων αυτών, ήταν το πολύ καλό μπάσκετ που είδαμε απέναντι στον Ολυμπιακό για περίπου 28 λεπτά και η ελπίδα ότι τελικά κάτι καλό μπορεί να βγει στο τέλος από αυτήν την πολύπαθη χρονιά.

Θέλει ενίσχυση, όμως υπάρχει και η σκληρή πραγματικότητα

Όλα αυτά βέβαια, δεν σημαίνει ότι η ΑΕΚ δεν θα πρέπει να ενισχυθεί, την ώρα που περιμένει πίσω τον καλύτερο της παίκτη, αλλά δυστυχώς η επικαιρότητα έρχεται και πάλι να μας προσγειώσει. Πάνω που η Ένωση συζητάει την περίπτωση ενίσχυσης με τον Λάνγκφορντ ή τον Μακ και κοιτάζει την αγορά για Έλληνες ενόψει του Φάιναλ-4 του Κυπέλλου, έρχεται η είδηση της καταγγελίας των Μορέιρα-Γόντικα για να μας θυμίσει ότι το σοβαρότερο θέμα είναι η οικονομική εξυγίανση και όχι το αγωνιστικό. Και σε αυτήν την περίπτωση όπως και στις υποθέσεις Ματσιούλις-Λοτζέσκι, λογικά οι άνθρωποι της ΑΕΚ και ο Μάκης Αγγελόπουλος θα την διευθετήσουν όταν πρέπει, όμως δεν γίνεται κάθε φορά να φτάνουμε στο απροχώρητο και να διασύρεται το όνομα της ΑΕΚ. Δεν ξέρω πώς θα διορθωθεί αυτό το κομμάτι, αλλά πρέπει να γίνει κάτι.

Όσο εμείς μιλάμε για το αγωνιστικό και το αν είναι καλός ή κακός ο Ράουτινς, η ομάδα έχει απαγόρευση μεταγραφών από την FIBA και δύο καταγγελίες στον ΕΣΑΚΕ που τείνουμε να το θεωρούμε και φυσιολογικό πλέον. Θα το ξαναπώ, το μεγαλύτερο επίτευγμα για την φετινή ΑΕΚ θα είναι να μπορέσει το καλοκαίρι να χτίσει την νέα ομάδα σε στέρεες βάσεις, χωρίς περιορισμούς στις επιλογές παικτών. Ο κόουτς Δέδας έδειξε ότι είναι μαχητής και αξίζει να φτιάξει μια ομάδα που θα παλέψει για καλύτερα πράγματα, χωρίς όμως να έχει τα βαρίδια του παρελθόντος.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X