Και η... μετάλλαξη Ομικρον θα παίξει το ρόλο της στον πολύ κομβικό Γενάρη

Και η... μετάλλαξη Ομικρον θα παίξει το ρόλο της στον πολύ κομβικό Γενάρη
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για τη δύσκολη τωρινή κατάσταση, αλλά και με αισιοδοξία για τη συνέχεια του 2022...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Καλή Χρονιά με Υγεία σε όλους! Και με περισσότερη καλοσύνη στις καρδιές μας! Μπήκαμε στο 2022, στο έτος που θα μπούμε στη γηπεδάρα μας, κάτι που ξεκαθάρισε και ο project manager του έργου, Δημήτρης Ανδριόπουλος, για να μην υπάρχει και η παραμικρή αμφιβολία. Την επόμενη σεζόν, στο επόμενο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ θα έχει επιτέλους, τη δική της έδρα, το δικό της γήπεδο, το δικό της σπίτι.

Κι αυτό από μόνο του, είναι πάρα πολύ σπουδαίο, αφού πρόκειται για τη σπουδαιότερη στιγμή της ζωής μας, όσον αφορά στη σχέση μας με την ΑΕΚ. Αυτό είναι αναμφισβήτητο, είναι κάτι που δεν μπαίνει σε καμία άλλη κουβέντα και όπως είπε και ο τεράστιος Θωμάς Μαύρος, το ζητούμενο είναι να αντέξουμε τη μεγάλη συγκίνηση.

Από εκεί και πέρα, μια τέτοια γηπεδάρα δεν γίνεται να μην συνδυαστεί και με μια αντίστοιχα σπουδαία ομάδα, που θα αγωνίζεται μέσα σε αυτό, που θα διεκδικεί και που θα κατακτά τίτλους. Υστερα από τρεις αγωνιστικά κακές σεζόν, το περασμένο καλοκαίρι, έστω και με καθυστέρηση, πάρθηκε η απόφαση να ξεκινήσει η δημιουργία μιας ομάδας που σταδιακά θα γίνει αντάξια του ονόματος και της ιστορίας της ΑΕΚ, αλλά και του ποδοσφαιρικού Ναού που ολοκληρώνεται στη Νέα Φιλαδέλφεια.


Η εξέλιξη και η βελτίωση δεν πρέπει να σταματάνε ποτέ

Απολύτως λογικό είναι να μην μπορεί να δούμε από τη μια στιγμή στην άλλη, την ομαδάρα που ονειρευόμαστε. Απολύτως λογικό είναι και να μην βγουν πετυχημένες και οι 14 μεταγραφές που έγιναν. Απολύτως λογικό είναι να χρειάζονται προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, σε κάθε μεταγραφική περίοδο.

Κι αυτός ο Ιανουάριος είναι πάρα πολύ κομβικός, όχι μόνο για να γίνουν δύο προσθήκες ποιότητας, αλλά και για να φύγουν παράλληλα κάποιοι παίκτες, με στόχο φυσικά να προκύψει ένα αποτέλεσμα που θα ανεβάσει επίπεδο το ρόστερ της ομάδας. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να συμβεί και που δεν (πρέπει να) έχει να κάνει με την όποια θέση της ΑΕΚ στη βαθμολογία. Να το εμπεδώσουμε λίγο αυτό γιατί αφορά στη γενικότερη εξέλιξη και βελτίωση της ομάδας, κάτι που θα πρέπει να μην σταματά ποτέ.

Η ΑΕΚ πρέπει να εξιλεωθεί στο Κύπελλο

Ο πρώτος μήνας του χρόνου βέβαια, είναι πάρα πολύ καθοριστικός και για τους στόχους που θα έχει η ΑΕΚ (βασικά που ελπίζουμε να έχει) όταν με το καλό φύγει ο Γενάρης. Επτά παιχνίδια, εκ των οποίων τα τρία με τον ΠΑΟΚ, τα δύο εξ αυτών για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.


Ενας στόχος, ήτοι το Κύπελλο, που μας έχει αφήσει πολλές πληγές την τελευταία πενταετία. Με τέσσερις χαμένους τελικούς, οι δύο εντελώς άδικα από διαιτητικές αποφάσεις και οι άλλοι δύο επειδή κακώς υποτιμήθηκαν – κατά την ταπεινή μου άποψη – από τον οργανισμό της ΑΕΚ.

Κι όταν έχεις χάσει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, τρεις σερί τελικούς Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ συν τον περσινό αποκλεισμό στα ημιτελικά, αν μη τι άλλο, οφείλεις μια εξιλέωση προς τον φίλαθλο κόσμο σου.

Τώρα κι αν δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα ματς

Μπαίνοντας στον πρώτο μήνα του χρόνου, μπαίνουμε παράλληλα και σε μια διαδικασία να πρέπει επί της ουσίας να φτάνουμε στην παραμονή του αγώνα για να σιγουρέψουμε, αφενός το αν θα γίνει ένα ματς και αφετέρου με πόσες και με ποιες απουσίες, θα κατεβεί στο παιχνίδι, η κάθε ομάδα.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, μέχρι να φθίνει αυτή η ιστορία με τη μετάλλαξη όμικρον, θα είναι πολύ μετέωρα τα πράγματα και σίγουρα θα γίνουν και παιχνίδια με ανισορροπία. Γιατί, αν για παράδειγμα, μία ομάδα έχει έξι απουσίες λόγω κορωνοϊού και η άλλη, μία ή και καμία, σαφώς και δεν μπορούμε να μιλάμε για ισορροπία.


Σε αυτή την κατάσταση βέβαια, μέσα στην οποία βλέπουμε να διεξάγονται και πολλά παιχνίδια στην Ευρώπη, θα πρέπει να πορευτούν όλες οι ομάδες και να προσπαθήσουν να βγουν όσο το δυνατόν πιο αλώβητες. Αυτό που θα πρέπει να επισημανθεί είναι πως τώρα ακόμα περισσότερο, ισχύει αυτό που λέμε, ότι δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια.

Το ματς με την Λαμία

Η ΑΕΚ την Τετάρτη παίζει στη Λαμία. Πριν από τα τεστ της Δευτέρας (το blog αυτό γράφτηκε πριν τα γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα), η ομάδα είχε τρία κρούσματα συν τον Μισελέν που είναι τραυματίας συν τον τιμωρημένο Βράνιες. Η Λαμία είναι στα μηδέν κρούσματα και μακάρι να παραμείνει εκεί, όπως το ίδιο ισχύει φυσικά για όλες τις ομάδες.

Από τη στιγμή που η ΑΕΚ έχει… ξεμείνει από δεξί μπακ, αφού εκτός του Μισελέν, δεν είναι σε θέση να παίξει και ο Ρότα, αναγκάζεται ο Γιαννίκης να σκέφτεται τον Σβάρνα, αλλά και τον Ραντόνια, που ανέβηκε στην πρώτη ομάδα, ώστε να υπάρχει ένα μπακ απ για το δεξί άκρο της άμυνας.

Φαίνεται λοιπόν ότι η ΑΕΚ πάει στη Λαμία με το σκεπτικό να παίξουν για πρώτη φορά στο κέντρο της άμυνας, ο Μήτογλου με τον Τζαβέλλα, με τον Μοχαμάντι αριστερά και τον Σβάρνα δεξιά. Με δίδυμο στα χαφ, τους Λε Ταλέκ-Σιμάνσκι και με τριάδα πίσω από τον Ανσαριφάρντ, τους Αμραμπατ, Τάνκοβιτς και Μάνταλο. Αυτή ήταν η τελευταία δοκιμή και θα δούμε κι αν θα επιβεβαιωθεί στη Λαμία.

Ετσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση για όλες τις ομάδες, δεν γίνεται και να κοιτάς πιο μακριά από το ερχόμενο παιχνίδι. Το ματς με την Λαμία γίνεται δεδομένα, ακόμα πιο δύσκολο πλέον για την ΑΕΚ, με τον Γιαννίκη να είναι υποχρεωμένος να προβεί σε αρκετές αλλαγές προσώπων. Όταν περάσει αυτό, ευχόμαστε και ελπίζουμε νικηφόρα για την ομάδα, τότε θα μπορούμε να ασχοληθούμε και με την πρώτη από τις τρεις μάχες του Γενάρη, με τον ΠΑΟΚ.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X