Οι ελπίδες για την νέα χρονιά, το μήνυμα των μεταγραφών και το κερασάκι στην τούρτα της ΑΕΚ

Οι ελπίδες για την νέα χρονιά, το μήνυμα των μεταγραφών και το κερασάκι στην τούρτα της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος καλωσορίζει την νέα χρονιά και γράφει για το μήνυμα των μεταγραφών και την ενίσχυση της ΑΕΚ

Άλλαξε επιτέλους αυτή η καταραμένη, σε όλα τα επίπεδα, χρονιά, για αυτό να ευχηθώ σε όλους σας καλή χρονιά με υγεία κυρίως και όλα τα άλλα έρχονται μετά. Είδαμε στο 2021 πόσο δευτερεύοντα είναι όλα και ειδικά στην ΑΕΚ το αντιληφθήκαμε με τον πιο σκληρό τρόπο, με την φυγή του αδικοχαμένου Στέφαν.

Να είστε καλά εσείς και οι οικογένειες σας και να μπορούμε να συζητάμε, να διαφωνούμε για την ΑΕΚ, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι είναι το καλύτερο δεύτερο πράγμα στην ζωή μας.

Οι μεταγραφές Κόνιαρη-Κουζέλογλου

Η εβδομάδα που πέρασε μάλλον ήταν η καλύτερη από την έναρξη της σεζόν που για να τα λέμε όλα, δεν πήγε πολύ καλά για την ΑΕΚ. Μετά την νίκη με το Περιστέρι και την ευφορία που έφερε στην ατμόσφαιρα, υπήρξαν δύο ανακοινώσεις παικτών που έφτιαξαν περισσότερο το καλό κλίμα. Μπορεί για τον Κόνιαρη να το ξέραμε και να είχαμε γράψει εδώ και καιρό, αλλά μια μεταγραφή είναι σίγουρη όταν ανακοινώνεται ο παίκτης. Ο Κόνιαρης που, δεν το κρύβω ότι είναι και προσωπική μου αδυναμία, αν βρίσκεται σε καλή σωματική κατάσταση θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα γιατί τα χαρακτηριστικά του είναι δυσεύρετα σε Έλληνα παίκτη. Τέτοιο κορμί, σε συνδυασμό με πίεση στην μπάλα και 40% στατικό τρίποντο δεν είναι εύκολο να βρεις και το ότι η ΑΕΚ τον έκλεισε μέχρι το 2024 είναι μια πάρα πολύ καλή κίνηση. Δεν περιμένω στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος να κάνει «παπάδες», γιατί προέρχεται από ένα δύσκολο τραυματισμό και από μεγάλη αποχή, όμως θα είναι χρήσιμο για να βρει ρυθμό και να είναι στο 100% για την νέα σεζόν.

Ο Γιάννης Κουζέλογλου είναι μια μεταγραφή που έπρεπε να είχε γίνει το καλοκαίρι για την ΑΕΚ, όμως τότε ήταν διστακτικός και επέλεξε να πάει στον Ηρακλή. Τα έφερε έτσι η μοίρα που τελικά συναντήθηκαν οι δρόμοι του με την ΑΕΚ έστω και με καθυστέρηση 4 μηνών. Όπως έχω ξαναγράψει πολλές φορές, η ΑΕΚ πρέπει να παίρνει όλους τους καλούς Έλληνες που δεν παίζουν στους 2 αιώνιους. Στην θέση «4» υπάρχουν στην Ελλάδα ο Λίνος, που ήταν στην ΑΕΚ και έμεινε ελεύθερος, ο Χουγκάζ που ανήκει στο Παναθηναϊκό, ο Αγραβάνης που δεν υπάρχει ως επιλογή λόγω… ανωτέρας βίας και ο Κουζέλογλου. Πολύ καλά λοιπόν έκανε η ΑΕΚ και τον πήρε και πιστεύω ότι αν πάει καλά θα μείνει για περισσότερα χρόνια.

‘Ετσι σιγά σιγά βλέπουμε να δημιουργείται ένας νέος Ελληνικός κορμός με τους Κόνιαρη, Φλιώνη, Κουζέλογλου και Πετρόπουλο που θα είναι μια καλή βάση για να προστεθούν 1-2 ακόμη το καλοκαίρι και η ΑΕΚ να έχει έναν καλό πυρήνα γηγενών παικτών.

Το μήνυμα του Μάκη Αγγελόπουλου

Η απόκτηση των 2 παικτών, εκτός από το ουσιαστικό αγωνιστικό κομμάτι, ήταν και ένα μήνυμα του προέδρου της ΑΕΚ ότι είναι εδώ. Πήρα πολλά μηνύματα που μου έλεγαν ότι επιστρέφει ο Μάκης και είναι εδώ και διάφορα τέτοια. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ εδώ ήταν πάντα, δεν έφυγε ποτέ. Μπορεί οι δυσκολίες να τον έφεραν σε μια κατάσταση που ούτε εκείνος περίμενε και προφανώς δεν του άρεσε, αλλά πάντα ήταν εδώ και προσπαθούσε να βρει λύσεις για την ομάδα. Υπάρχει αισιοδοξία ότι σιγά σιγά θα αρχίσουν να λύνονται τα προβλήματα, οπότε περιμένουμε να δούμε και στην πράξη μια βελτίωση της κατάστασης. Δεν είναι τιμητικό για την ΑΕΚ να βγαίνει ο οποιοσδήποτε στα σόσιαλ μίντια και να διασύρει το όνομα της. Ήδη η φετινή ομάδα κινείται, μέχρι τώρα, με απόλυτη ομαλότητα αλλά πρέπει να υπάρχει συνέπεια και συνέχεια σε όλα. Πρώτα να τακτοποιηθούν τα θέματα του φακέλου και στην συνέχεια όλα τα ανοικτά μέτωπα που υπάρχουν. Άλλωστε, πολλές φορές έχουμε πει ότι φέτος, στόχος είναι ο οικονομικός εξορθολογισμός, πέρα από οτιδήποτε άλλο.

Το κερασάκι στην τούρτα

Φυσικά η ΑΕΚ δεν σταματάει να κοιτάζει παίκτες που μπορούν να την βοηθήσουν. Το θέμα είναι αυτοί να ταιριάζουν καλύτερα στο πλαίσιο που θέλει να εφαρμόσει ο Στέφανος Δέδας. Η απόκτηση του Κουζέλογλου, του δίνει την δυνατότητα να επιστρέψει στην φιλοσοφία του με την 5-out τακτική την οποία είχε παραλλάξει τον τελευταίο μήνα για να μπορέσει να κάνει πιο λειτουργική την ομάδα. Αυτήν την στιγμή λοιπόν η ομάδα δεν ψάχνει για άλλο ψηλό, καθώς ο προπονητής είναι καλυμμένος με τους Χάμερ, Γκρίφιν, Κουζέλογλου συν τους Φιλιππάκο και Μαυροειδή και κοιτάζει να ενισχυθεί στην περιφέρεια. Η συμφωνία με τον Κιθ Λάνγκφορντ υπάρχει, όμως υπάρχουν και κάποια διαδικαστικά θέματα (όχι με ευθύνη της ΑΕΚ) που καθυστερούν την επιστροφή του στην ομάδα. Η παρουσία του Λάνγκφορντ θα δώσει την επιλογή στον κόουτς Δέδα να εφαρμόσει το πλάνο που είχε εξαρχής, με δύο scoring guards που θα εναλλάσσονται στην πεντάδα όπως έκανε και στην Χολόν με Χάρις και Μαγκί.

Πλέον υπάρχει μεγάλη διακοπή στο πρωτάθλημα με την αναβολή των 2 αγωνιστικών και δίνει την ευκαιρία στην ομάδα να ηρεμήσει λίγο και να επιστρέψουν πιο ομαλά οι παίκτες που νόσησαν από κορονοϊό. Ο Στέφανος Δέδας θα έχει περισσότερα εργαλεία για να δουλέψει με την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος και να παρουσιάσει μια καλύτερη εικόνα της ΑΕΚ.

ΥΓ. Δεν αποκλείεται να υπάρξει και άλλη προσθήκη.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X