Λιβύη: 98 υποψήφιοι για την προεδρία -Μεταξύ αυτών ο γιος του Καντάφι και ο Χαλίφα Χαφτάρ

Λιβύη: 98 υποψήφιοι για την προεδρία -Μεταξύ αυτών ο γιος του Καντάφι και ο Χαλίφα Χαφτάρ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες δείχνουν ότι θα εξελιχθούν οι προεδρικές εκλογές της 24ης Δεκεμβρίου στη Λιβύη. Παρά την πρόσφατη ομοφωνία της διεθνούς κοινότητας ως προς τη συγκεκριμένη ημερομηνία, κανείς δεν εγγυάται τη διεξαγωγή τους τότε, αφού οι 98 υποψήφιοι δεν μπορούν να συμφωνήσουν στα διαδικαστικά.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Αμπντουλχαμίντ Ντμπέιμπα που έθεσε υποψηφιότητα, αν και το είχε αποκλείσει, έχοντας ήδη ζητήσει οι προεδρικές και βουλευτικές κάλπες να στηθούν αργότερα.

Μεταξύ των υποψηφίων περιλαμβάνεται και ο πολέμαρχος Χαλίφα Χαφτάρ, το στρατόπεδο του οποίου πρωτοστατούσε μέχρι πρότινος στον εμφύλιο πόλεμο για την κατάληψη της εξουσίας, αλλά και ο γιος του εκδιωχθέντος ηγέτη της πάλαι ποτέ Τζαμαχιρίγια Σαΐφ αλ-Ισλάμ Καντάφι.

Παρά την επιρροή τους, αμφότεροι κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου, κατηγορίες τις οποίες πάντως αρνούνται.

Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός υποχρεούται να παραιτηθεί του αξιώματός του, αν επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X