Κοιτάμε την καμπούρα μας, αλλά έλεος με τους γραφικούς

Κοιτάμε την καμπούρα μας, αλλά έλεος με τους γραφικούς
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το ντέρμπι για το έγκλημα των Πορτογάλων και τα λάθη της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μία ήττα από τον Ολυμπιακό, είναι αλήθεια ότι ξενερώνει και ενοχλεί. Και αυτό σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ωστόσο όπως και να το εξετάσουμε το ματς της ΑΕΚ με την ομάδα που αντιπροσωπεύει απόλυτα το «με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω», άκρη δεν πρόκειται να βγάλει ποτέ κανείς.

Ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ καλή ομάδα, δεμένη όσο καμία άλλη στο ελληνικό πρωτάθλημα, με κορμό αρκετών ετών και με έναν προπονητή που βρίσκεται στο «τιμόνι» του εδώ και μία 4ετία. Αυτά είναι τα μεγάλα του όπλα. Η ΑΕΚ από την άλλη «πληρώνοντας» τα δικά της λάθη, είναι μία ομάδα πολύ νέα με έναν νέο τεχνικό στον πάγκο της που ακόμα δεν έχει κλείσει δίμηνο.

Το να κερδίσεις σε ένα ματς τον Ολυμπιακό, μπορεί να συμβεί. Το να καταφέρεις να τον κατεβάσεις από την κορυφή σε ένα μαραθώνιο είναι δύσκολο. Για να τον κερδίσεις όμως σε ένα ματς, χρειάζεσαι κάποια βασικά πράγματα. Απόλυτη συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Δυστυχώς δεν την είχαμε. Διαιτησία 50-50. Δεν την είχαμε. Προσωπική ικανότητα. Δεν την έδειξαν όλοι. Τύχη. Αυτή και αν δεν είχαμε.

Πάμε να τα βάλουμε όλα κάτω. Ξεκινάει το ματς, και το πρώτο λάθος είναι ότι υπάρχει αντίπαλος παίκτης αφύλακτος στο ημικύκλιο της περιοχής. Ούτε στο Πρωτάθλημα Τύπου. Ο Αγκιμπού κάνει το σουτ και ο Σιμόες βάζει το κεφάλι του και στέλνει τη μπάλα στις αράχνες. Τύχη; Ποτέ. Πρώτο σουτ και γκολ, όπως σε εκείνο το 1-5 όπου ο Καμαρά έκανε σουτ, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι τον Χνιντ και κατέληξε στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ όμως δεν παθαίνει ταραχή, όπως πέρσι. Ισορροπεί το ματς, προσπαθεί, πατάει περιοχή και ισοφαρίζει. Και εκεί το ματς ξεκινάει από την αρχή, με τον Ολυμπιακό να κάνει καθυστερήσεις.

Μετά το 1-2 η ΑΕΚ έχει βάλει κάτω τον Ολυμπιακό. Σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Σε κατοχή, πάσες, μονομαχίες, παντού! Θα διαβάσετε σύντομα σχετικό ρεπορτάζ που καταγράφονται όλα αναλυτικά με στατιστικά από το wyscout. 440 πάσες με 81,14% ευστοχίας η ΑΕΚ, 220 με 71,36% οι άλλοι. Κατοχή 64%-36%. Ανακτήσεις μπάλας 74-64. Μονομαχίες 112-86 με ποσοστό επιτυχίας 55%. Πάσες στο τελευταίο τρίτο 54 η ΑΕΚ, 27 οι άλλοι. Πετυχημένες προωθητικές πάσες 42-31. Αλλά δυστυχώς για όλους μας. Τρία λάθη εμείς, τρία γκολ παθητικό και τέλος το παραμύθι.

Μετά το 1-3 χάθηκε ο έλεγχος, αυτό είναι αλήθεια. Υπήρχε κίνδυνος για 5-7 λεπτά. Αυτό ήταν μόνο. Δεν το άξιζε όμως αυτό η ΑΕΚ. Και μπήκε και πάλι στο ματς. Και είχε δύο φάσεις πλην του γκολ. Μία με τον Άμραμπατ και μία με τον Μάνταλο. Δε γίνεται όμως να πρέπει σε κάθε ματς να βάζεις ένα παραπάνω από τον αντίπαλο και να κάνεις συνέχεια δώρα…

Στη φάση του 1-2 έχουν γίνει όλα, μα όλα λάθος!

Η φάση με την ανατροπή του Βράνιες γίνεται στο 33’12”. Από εκείνο το σημείο μέχρι τη στιγμή που ο Ελ Αραμπί στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα περνάνε 28”!!! Από το μπλοκάρισμα του Βάτσλικ, την πρώτη πάσα στον Παπασταθόπουλο, τη δεύτερη στον Μασούρα, την τρίτη στον Λαλά, ο οποίος βγάζει την ασίστ στον Μαροκινό, δεν βρέθηκε ούτε ένας παίκτης της ΑΕΚ να σταματήσει με φάουλ το ματς και να αναγκάσουν τον VARίστα να τσεκάρει τη φάση.

Ένα απλό φάουλ χρειαζόταν, ας έπαιρνε κάποιος έστω και μία κάρτα, αλλά ας σταματούσε το ματς. Η επίθεση του Ολυμπιακού δε θα είχε γίνει και το 1-2 δε θα είχε γίνει ποτέ. Τουλάχιστον στην εξέλιξη της συγκεκριμένης φάσης. Όμως δεν είχε κανένας το καθαρό μυαλό. Ούτε από τους παίκτες, ούτε από τον πάγκο. Έμειναν όλοι στις χλιαρές διαμαρτυρίες και επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να εκδηλώσουν επίθεση.

Για να αναδείξουμε τη διαφορά, στο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, στη φάση με το τηλεοπτικό – VARίσιο πέναλτι στον Μιχαηλίδη, όλος ο πάγκος των φιλοξενούμενων έκανε… ντου στον αγωνιστικό χώρο. Από το 79’21” που έγινε η παράβαση, μέχρι το 79’36” που διακόπηκε το ματς (δηλαδή 15” αργότερα) χρειάστηκε ένα λεπτό για να πάει ο Γκράντε στο VAR (80’33”) και άλλα δύο (82’26”) για να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών…

Οι κωλοτούμπες είναι πάντα οι λιμανίσιοι

Το προχθεσινό πέναλτι που δεν υποδείχθηκε υπέρ της ΑΕΚ, είναι παρόμοια φάση με αυτή που είχε γίνει στο ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0 στις 27 Νοεμβρίου του 2010. Τότε από μία βαθιά μπαλιά, ο Λεονάρντο είχε βάλει τα χέρια στην πλάτη του Πάντελιτς, ο Σέρβος επιθετικός του Ολυμπιακού είχε βρεθεί στο έδαφος και ο διαιτητής είχε υποδείξει αμέσως την παράβαση.

Βέβαια ο Ντουντού είχε αστοχήσει και ο Μπλάνκο στο 90′ είχε χαρίσει στην ΑΕΚ τη νίκη. Όπως καταλαβαίνετε άλλα έλεγαν τότε οι ερυθρόλευκοι και άλλα τώρα… Τότε ζητούσαν από όλους τους άλλους να κάνουν… επενδύσεις, τώρα λένε τι καλός που είναι ο Κλάτενμπεργκ από τον οποίο έχουν άρει την εμπιστοσύνη τους από πέρσι…

Στο VAR στο κυριακάτικο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής ήταν ο Τιάγκο Μάρτινς. Ο συγκεκριμένος ήταν στο VAR στο περιβόητο ΑΕΚ – Άρης 2-1 για το Κύπελλο, όταν Σβάρνας και Λάρσον έτρεχαν παράλληλα και έπεσαν στο χορτάρι επειδή μπερδεύτηκαν τα πόδια τους.

Τότε είχε στείλει τον Αρτούρ Ντίας στο VAR και είχε καταλογιστεί πέναλτι εις βάρος της ΑΕΚ. Τώρα πως γίνεται στη μία περίπτωση να ζητάει από τον διαιτητή να τσεκάρει μία φάση στη μία περίπτωση και στη δεύτερη να πράττει εντελώς το αντίθετο, είναι απορίας άξιο.

Ήταν επίσης διαιτητής στο Άιντραχτ – Ολυμπιακός, όπου οι ερυθρόλευκοι ζήτησαν όχι ένα αλλά… δύο πέναλτι για μακροβούτια (με τον Μαρτίνς να είναι έξαλλος) και μετά έκλαιγαν σαν τις χήρες στο κρεβάτι. Όταν δε έγινε γνωστό ότι θα είναι στο VAR του ντέρμπι τον κρέμασαν στα μανταλάκια, ως δήθεν αδικημένοι. Τα αποτελέσματα τα διαπιστώσαμε…

Το αυτομαστίγωμα

Αυτό που μου τη δίνει στα νεύρα, είναι να βλέπω, να ακούω και να διαβάζω ΑΕΚτζήδες να λένε για γαύρικα πέναλτι. Ρε, υπήρχε ή δεν υπήρχε παράβαση; Υπήρχε. Το πρωί ανέβασα και βάλαμε και στο site τη φάση του πέναλτι σε σούπερ αργή κίνηση. Ο Μασούρας στο τρέξιμο χτυπάει τη φτέρνα του Βράνιες. Αυτό προκαλεί την «επαγγελματική» αυτοτρικλοποδιά που είπε ο μαϊντανός τηλεδιαιτητής του Όπεν.

Ο Μασούρας στη συνέχεια βάζει και τα δύο χέρια στη μέση του Βράνιες και τον ανατρέπει. Δεν υπάρχει κανένας κανονισμός που να γράφει ότι αν ένας παίκτης σταματήσει, ή δεν προλαβαίνει τη μπάλα, ή δεν ξέρω και εγώ ποια άλλη μπαρούφα θα σκεφτείτε, δεν είναι πέναλτι. Θέλετε να δημιουργήσετε δικούς σας κανονισμούς, δικαίωμά σας. Η ουσία όμως δε θα αλλάξει. Υπάρχει ανατροπή.

Θέλετε να την πείτε τηλεοπτική, VARίσια, δε με νοιάζει, πείτε τη όπως θέλετε. Υπάρχει όμως. Όπως δόθηκε το πέναλτι μπουρδούκλωμα με Μιχαηλίδη και Βιγιαφάνιες, όπως δόθηκε και στο Βαρέλα με Μανούσο. Τελεία και παύλα.

Ο διαιτητής είπε επίσης στον Μάνταλο, ότι το VAR του είπε ότι υπάρχει «φυσική επαφή». Ο Κλάτενμπεργκ είναι υποχρεωμένος να βγάλει όλο το διάλογο στη δημοσιότητα. Αλλιώς θα έχει συγκαλύψει το έγκλημα.

ΥΓ: Η αντίδραση της ΑΕΚ στο μη καταλογισμό πέναλτι, ήταν πολύ χλιαρή. Πέρασε και δεν ακούμπησε. Ένα ποστ στο facebook και ένα στο twitter. Ουδείς ασχολήθηκε πλην των ρεπόρτερ της που έκαναν και κάνουν θόρυβο. Αλλά δε φτάνει. Και αυτό συμβαίνει γιατί επικοινωνιακά δεν υπάρχουμε. Και τα ακούμε και από πάνω.

Και για να μην παρεξηγηθώ με το επικοινωνιακά δεν υπάρχουμε: Ο Ολυμπιακός μέσω του Βαγγέλη ελέγχει Νέα, Βήμα, Νέα, Mega, One, 10 και η λίστα είναι ατελείωτη. Περιμένατε να ακούσετε από κάποιο από αυτά τα μέσα ότι αδικήθηκε η ΑΕΚ; Ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου ΣΚΑΪ, Καθημερινή, ΣΠΟΡ FM… Μήπως από τον κυρ Γιάννη που νομίζει ότι του κάνει πόλεμο η ΑΕΚ; Λες και ασχολείται κανένας με τον Παναθηναϊκό που παραπαίει. Ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη, έχει το Open, το Sdna κλπ… Σε μία ανάλογη φάση ποιανού το μέρος θα πάρουν; Ρητορικό το ερώτημα. Η ΑΕΚ τι έχει; Τίποτα!

Ο Μελισσανίδης δεν έχει μπει στα ΜΜΕ, ούτε μπορεί να τον υποχρεώσει κανένας να το κάνει. Η ΑΕΚ λοιπόν δυστυχώς δεν έχει φωνή. Μόνο τη δική σας και τη δική μας. Ε ας σταματήσουμε τη μεταξύ μας φαγωμάρα, όταν υπάρχουν τόσοι απέναντι. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε και να σταματήστε να αναμασάτε ότι σας σερβίρουν πατώντας πάνω στο ευαίσθητο σημείο, πως δεν θα γίνουμε ποτέ σαν τους άλλους;

ΥΓ 2: Θέλω να δω πόσο ή τι θα χρειαστεί να γίνει για να κράξει η ΑΕΚ τον Κλάτενμπεργκ μετά από όλα αυτά που έχει κάνει. Πόσες αντοχές έχουν ακόμα στο Μαρούσι. Είμαι πολύ περίεργος.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X