Τεράστια επιτυχία για την Γκουντούρα της ΑΕΚ: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Γκραν Πρι της Ορλεάνης!

Τεράστια επιτυχία για την Γκουντούρα της ΑΕΚ: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Γκραν Πρι της Ορλεάνης!
Photo Credits: INTIME

Η πρωταθλήτρια της ΑΕΚ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Γκραν Πρι της Γαλλίας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τη σεζόν η πρωταθλήτρια της ΑΕΚ, Δώρα Γκουντούρα η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Γκραν Πρι που διεξήχθη στην Ορλεάνη της Γαλλίας.

Ένας αγώνας που έφερε και μια ιστορική διάκριση για την ελληνική ξιφασκία καθώς στο βάθρο βρέθηκαν δύο Ελληνίδες αθλήτριες με την Δέσποινα Γεωργιάδου να κατακτά το χρυσό μετάλλιο.

Η Δώρα Γκουντούρα πέρασε κατευθείαν στο ταμπλώ των «64» καθώς ξεκίνησε ως νούμερο 10 της κατάταξης. Στον πρώτο αγώνα της σήμερα αντιμετώπισε την Μεξικάνα Julieta TOLEDO την οποία νίκησε 15-13. Στις 32 κέρδισε την Πολωνέζα Malgorzata KOZACZUK 15-8! Στις 16 αντιμετώπισε την Γαλλίδα Manon APITHY και κέρδισε χωρίς δυσκολίες 15-9 και πέρασε στις 8 όπου έπαιξε με την Κορεάτισα Jeongmi KIM όπου κέρδισε 15-12! Στον ημιτελικό κέρδισε την επίσης Κορεάτισα την Jisu YOON 15-12 για να περάσει στον τελικό όπου έπαιξε με την συναθλήτρια της Δέσποινα Γεωργιάδου!

Η ασημένια νικήτρια Δώρα Γκουντούρα, 3η παγκόσμια πρωταθλήτρια και με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020 ανέφερε για αυτή την ιστορική στιγμή: «Ιστορική στιγμή για την ελληνική ξιφασκία! Συγκίνηση και ανατριχίλα να ακούς τον εθνικό ύμνο και να βλέπεις δύο ελληνικές σημαίες ψηλά, χωρίς να έχει καμία σημασία αν ακούγεται για μένα ή τη Δέσποινα! Δουλέψαμε πολύ σκληρά και ήρθε η ανταμοιβή. Μπορεί να μην ήρθε το μετάλλιο που επιθυμούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά αυτό το μετάλλιο είναι μια ιδανική αρχή για να μου δώσει δύναμη και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Συγχαρητήρια στη Δέσποινα, το Χρήστο και φυσικά στον Προπονητή μου τον Θανάση».

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Θανάσης Δελενίκας δήλωσε: «Αυτή η μέρα θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μας. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στη Δώρα, τη Δέσποινα και το Χρήστο για την αγάπη και τις θυσίες που έχουν κάνει προκειμένου να καταφέρνουμε να φέρνουμε πίσω στην Ελλάδα τέτοιου επιπέδου αποτελέσματα. Το να ακούς τον εθνικό ύμνο στο μεγαλύτερο τουρνουά του κόσμου και μάλιστα για δύο αθλήτριες δημιουργεί συγκλονιστικά συναισθήματα. Η ελληνική ξιφασκία, οι αθλητές και οι προπονητές θέλουν απλά να συνεχίσουν να έχουν την αμέριστη στήριξη όλων προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους»

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X