Ο πρώτος έλεγχος των δανεικών της AEK

Champions League: Βασικός ο Αθανασιάδης στο Σέριφ Τιρασπόλ-Ιντερ
Photo Credits: INTIME

Δείτε τι έχουν κάνει μέχρι στιγμής οι επτά ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που έχουν παραχωρηθεί δανεικοί σε ομάδες της Ελλάδας ή του εξωτερικού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η AEK Β’ εκτός από τη στελέχωση του ρόστερ με ποδοσφαιριστές κατά βάση από τα σπλάχνα του κιτρινόμαυρου κλαμπ έχει και ορισμένους δανεικούς ποδοσφαιριστές, κάποιοι εκ των οποίων έχουν ανταποκριθεί πολύ καλά στις ομάδες που έχουν πάει να αγωνιστούν.

Η σύσταση της δεύτερης ομάδας στη Super League 2 έχει στερήσει από την ΑΕΚ τη δυνατότητα να δανείζει πολλούς ποδοσφαιριστές, καθώς η λίστα αυτή περιλαμβάνει μόλις επτά. Το πιθανότερο είναι ο κατάλογος των ονομάτων αυτών ν’ αυξηθεί στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου, με τις περιπτώσεις των Νταντσένκο (που δεν υπολογίζεται) και Τάνκοβιτς (που δεν ταιριάζει στα “θέλω” του Γιαννίκη) να συγκεντρώνουν τις πιο αυξημένες πιθανότητες. Τον επόμενο μήνα εκπνέει ο δανεισμός του Ινσούα στην Αλδοσίβι, η οποία διατηρεί οψιόν αγοράς.

Έχοντας προσεγγίσει τα μισά της τρέχουσας σεζόν, μιας και βαδίζουμε αισίως στο τέλος του φθινοπώρου, ας ρίξουμε μια ματιά σε όσα έχουν κάνει οι οκτώ ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που αγωνίζονται με το καθεστώς του δανεισμού.

Γιώργος Αθανασιάδης

Ο 28χρονος κίπερ μετακόμισε το καλοκαίρι για το Τίρασπολ με μονοετή δανεισμό, καθώς με την έλευση του Τσίτσαν Στάνκοβιτς θα έδινε μάχη με τον Παναγιώτη Τσιντώτα για να καθίσει έστω στον πάγκο. Ο 28χρονος κίπερ κάθε άλλο παρά δικαιωμένος μπορεί να θεωρείται, καθώς ζει το όνειρό του με την σταχτοπούτα του Champions League, Σέριφ Τίρασπολ.

Τη φετινή σεζόν ο Αθανασιάδης έχει αγωνιστεί συνολικά 19 φορές, οκτώ εκ των οποίων στο Champions League συμπεριλαμβανομένης της προκριματικής φάσης, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του σε εννέα παιχνίδια, ενώ έχει δεχθεί συνολικά μόλις 13 γκολ. Οι εμφανίσεις του και κυρίως αυτή στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου κόντρα στη Ρεάλ τού έδωσαν το εισιτήριο για την Εθνική ομάδα.

Φυσικά και η ΑΕΚ βγήκε κερδισμένη από αυτή τη συμφωνία, καθώς εισπράττει χρήματα για τις εμφανίσεις του στο Champions League, λόγω της συμφωνίας που υπήρχε μεταξύ των δύο ομάδων, ενώ δεν δέχθηκε να μπει μικρή οψιόν αγοράς στη συμφωνία με τους Μολδαβούς. Το πιθανότερο είναι ότι θα παραχωρηθεί από την ΑΕΚ το καλοκαίρι, μιας και το συμβόλαιό του έχει ισχύ μέχρι το 2023, χωρίς να αποκλείονται εξελίξεις ακόμα και μέσα στον Ιανουάριο.

Νασίμ Χνιντ

Στην Αλ Σαλίγια του Κατάρ αγωνίζεται την τρέχουσα σεζόν ο 24χρονος Τυνήσιος στόπερ, ο οποίος τέθηκε εκτός πλάνων του Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Ο Τυνήσιος στόπερ άργησε να βρει ρυθμό, ωστόσο στη συνέχεια πήρε τη φανέλα του βασικού και έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής σε οκτώ παιχνίδια, έξι για το πρωτάθλημα του Κατάρ και δύο για το Κύπελλο, δίχως να σημειώσει κάποιο γκολ ή ασίστ. Το συμβόλαιό με την ΑΕΚ έχει ισχύ μέχρι το 2024, ωστόσο στη συμφωνία του καλοκαιριού έχει προβλεφθεί όρος αγοράς.

Μίλος Ντέλετιτς

Ο 28χρονος δεξιοπόδαρος μεσοεπιθετικός είναι μαζί με τον Αθανασιάδη οι δανεικοί ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που παίζουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση την τρέχουσα σεζόν.

Ο Ντέλετιτς αγωνίζεται ως δανεικός με μονοετή σύμβαση στην Ανόρθωση, όντας συμπαίκτης των Χριστοδουλόπουλου, Καλτσά, Ρισβάνη και των Ουάρντα, Μπουζούλαζιτς και Λόρια, που έχουν παίξει επίσης στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια υπολογίζει σε μεγάλο βαθμό στον Ντέλετιτς, τον οποίο έχει χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής σε 14 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, με τον Σέρβο μεσοεπιθετικό να σκοράρει ένα γκολ στο Europa Conferece League, στην ισοπαλία με τη Φλόρα Ταλίν στην Κύπρο.

Το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ εκπνέει στο τέλος του καλοκαιριού και το πιθανότερο σενάριο είναι ότι δεν θα ανανεωθεί η συνεργασία των δύο πλευρών.

Χρήστος Αλμπάνης

Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός παραχωρήθηκε με μονοετή δανεισμό στον Απόλλωνα Λεμεσού λίγο πριν από τη λήξη της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, καθώς η έλευση των Στίφεν Τσούμπερ και Ντάρκο Γέβτιτς τού έδειξε ότι δεν έχει πολλές πιθανότητες για να είναι τακτικό μέλος στην ενδεκάδα.

Κάτι τέτοιο βέβαια συμβαίνει και στην Κύπρο, καθώς έχει αγωνιστεί στα πέντε από τα εννιά παιχνίδια για το πρωτάθλημα (τις πρώτες τρεις αγωνιστικές ήταν ακόμα στην ΑΕΚ) και ξεκίνησε βασικός μόνο σε δύο από αυτά. Μάλιστα κόντρα στην Πάφο πέτυχε το μοναδικό του γκολ τη φετινή σεζόν.

Θεοδόσης Μαχαίρας

Πρόκειται για τον μεγάλο άτυχο των δανεικών. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός πήγε στη Νίκαια για να ενταχθεί στον Ιωνικό και να έχει χρόνο συμμετοχής στα πόδια του, αντικαθιστώντας τον Ιατρούδη που επέστρεψε για την ΑΕΚ Β’, ωστόσο σε ένα φιλικό παιχνίδι με τον Πανιώνιο υπέστη ρήξη χιαστού, με συνέπεια να χάσει το μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν (αν όχι όλο).

Το συμβόλαιό του εκπνέει το καλοκαίρι του 2026 και η εικόνα στην περσινή σεζόν έδειξε ότι η ΑΕΚ μπορεί να ποντάρει πράγματα πάνω του για το μέλλον.

Εμάνουελ Ινσούα

Μπορεί να μην παραχωρήθηκε το καλοκαίρι, ωστόσο τυπικά ο Ινσούα παραμένει ακόμα ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, τουλάχιστον μέχρι τον προσεχή Δεκέμβριο. Με την Αλδοσίβι έχει βρει την εαυτό του, καθώς αγωνίζεται βασικός στα περισσότερα παιχνίδια, έχοντας απολογισμό 1 γκολ και 3 ασίστ σε πρωτάθλημα και κύπελλο Αργεντινής.

Το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ εκπνέει το καλοκαίρι του 2023 και το σενάριο να επιστρέψει στην Ένωση, αν δεν ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς, συγκεντρώνει απειροελάχιστες πιθανότητες. Οι λόγοι είναι τα λάθη που έκανε ο Αργεντινός μπακ όσο έπαιζε στην ΑΕΚ, αλλά και η υπεροπλία στο αριστερό άκρο της άμυνας. Στην Αλδοσίβι έχει χρησιμοποιηθεί και ως στόπερ.

Γιάννης – Φοίβος Μπότος

Ο Μπότος τον Ιανουάριο θα συμπληρώσει έναν χρόνο παρουσίας του στην Eredivisie με τη φανέλα της Γκόου Αχέντ Ινγκλς. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός επιβεβαιώνει και αυτός με τη σειρά του τον κανόνα που θέλει τους Έλληνες “φουνταριστούς” να βρίσκουν την ποδοσφαιρική τους Ιθάκη στην Ολλανδία, μια χώρα με πολύ πιο προηγμένο ποδόσφαιρο σε όλους τους τομείς από το δικό μας.

Φέτος ο Μπότος έχει παίξει στα έντεκα από τα δώδεκα παιχνίδια πρωταθλήματος, όντας μάλιστα βασικός στα περισσότερα από αυτά. Ο απολογισμός του μέχρι στιγμής είναι δύο γκολ κόντρα στη Σπάρτα Ρότερνταμ και την Τσβόλε.

Το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2023 και το μόνο βέβαιο είναι ότι θα υπάρξουν εξελίξεις με τον 20χρονο μεσοεπιθετικό στη διάρκεια του καλοκαιριού. Ειδάλλως, η ΑΕΚ κινδυνεύει να τον χάσει άνευ αντιτίμου.

Πηγή: Sport24.gr

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X