Η ΑΕΚ στην κορυφή της Ελλάδας, ο πρώτος τίτλος στην ιστορία της (VIDEO)

Η ΑΕΚ στην κορυφή της Ελλάδας, ο πρώτος τίτλος στην ιστορία της (VIDEO)

Η σημερινή ημερομηνία είναι από της ξεχωριστές στην ιστορία της ΑΕΚ, καθώς σαν σήμερα πριν από 90 χρόνια κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στις 8 Νοεμβρίου του 1931, η ΑΕΚ θριάμβευσε με 5-3 επί του πανίσχυρου Αρη της εποχής εκείνης, ο οποίος στη συνέχεια θα κατακτούσε άνετα τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας 1931-32.

Για να φτάσει στον τελικό, η ΑΕΚ είχε αποκλείσει τον Πειραϊκό με 2-0, τον Εθνικό με 4-0 και τον ΠΑΟΚ με 2-1.

Ο Αρης είχε εντυπωσιάσει με το 7-2 επί του Παναθηναϊκού και το 3-2 επί του Απόλλωνα στην Αθήνα και εθεωρείτο από όλους ως φαβορί.

Τη μέρα του Τελικού, η ΑΕΚ προερχόταν από ένα επίπονο ταξίδι για φιλικά στην Κωνσταντινούπολη που δεν είχε επιτρέψει στους παίκτες της να προετοιμαστούν ιδανικά.

Ο αγώνας άρχισε στις 2.30 το μεσημέρι και διεξήχθη με πάσα λαμπρότητα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού που, αν και χωρούσε πια πάνω από 20 χιλιάδες θεατές μετά την πρόσφατη επέκτασή του, δεν γέμισε ούτε το μισό.

Ο Αρης ήταν το φαβορί, αλλά βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο μισάωρο από τα γκολ του Ηλία Ηλιάσκου (4’) και του Ντίνου Μπαλτά (27’), καθώς η άμυνά του και ο τερματοφύλακας Κατράντζος έκαναν πολύ κακό παιχνίδι.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης της ισοφάρισε πριν το ημίχρονο με τα γκολ του 20χρονου Νίκου Κίτσου στο 40’ και στο 43’.

Ο τελικός έδειξε να αρχίζει ξανά, αλλά η ΑΕΚ μπήκε επιθετική και ορμητική. Για ένα 20λεπτο ο αγώνας ήταν αμφίρροπος, όμως στο 65’ μίλησε και πάλι η κλάση του Νεγρεπόντη που έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπαλτά για το 3-2!

Ο Αρης στο 70’ καταδικάστηκε οριστικά από ένα αυτογκόλ του αμυντικού Οικονόμου, ενώ στο 78’ ο Νεγρεπόντης έκανε το 5-2 με ατομική ενέργεια. Ο Κίτσος έκανε το 5-3 και έγινε ο έτσι ο πρώτος παίκτης με χατ-τρικ σε τελικό Κυπέλλου, αλλά και ο μοναδικός που πέτυχε τρία γκολ και έφυγε ηττημένος.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X