Η ΑΕΚ στο ντέρμπι θα πρέπει να βάλει οριστικά τέλος στην προηγούμενη τριετία

Η ΑΕΚ στο ντέρμπι θα πρέπει να βάλει οριστικά τέλος στην προηγούμενη τριετία
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος, στο προσωπικό του blog, αρχίζει να προσεγγίζει το ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όταν μετά την ήττα στην Τούμπα, βάζαμε κάτω τα επόμενα πέντε παιχνίδια που θα μεσολαβούσαν μέχρι το ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ, αυτό που λέγαμε και που γράφαμε ήταν ότι η ΑΕΚ θα πρέπει να πάρει 13 με 15 βαθμούς. Όντως, πήρε 13 βαθμούς, αλλά από τη στιγμή που τους δύο, τους έχασε στη γειτονιά της και κόντρα στον πιο αδύναμο από τους αντιπάλους της, λογικό κι επόμενο ήταν και να πόνεσε και να στοίχισε.

Τα βαθμολογικά δεδομένα, έτσι όπως διαμορφώθηκαν μετά την 9η αγωνιστική και πριν το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΟΣΦΠ, είναι ωστόσο ξεκάθαρα. Αν η «Ένωση» επικρατήσει στο ντέρμπι της 21ης Νοεμβρίου, θα είναι στην κορυφή της βαθμολογίας. Παρέα με τον βασικό ανταγωνιστή της, αλλά επί της ουσίας από πάνω του, καθώς θα τον έχει νικήσει στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Αυτό δεν θα την καθιστά φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά οπωσδήποτε μία ομάδα που θα είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ύστερα από 10 αγωνιστικές, προφανώς και θα υπολογίζεται από τους πάντες ως διεκδικήτρια του τίτλου εν αντιθέσει με την προηγούμενη τριετία.

Θα είναι πολύ βαρύ αν…

Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, η ΑΕΚ θα παραμείνει στο -3 από την κορυφή και από τον ΟΣΦΠ. Κάτι που θα σημαίνει ότι και πάλι θα πρέπει να υπολογίζεται ως διεκδικήτρια, αλλά ούσα στο -3, θα κυνηγάει τον ΟΣΦΠ και δεν θα έχει την πολυτέλεια για άλλη γκέλα στα αμέσως επόμενα παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, τα οποία δεν τα λες και εύκολα, με ΠΑΣ Γιάννινα εκτός, με ΠΑΟ εντός και με Αστέρα εκτός.

Στο τρίτο ενδεχόμενο πιθανού αποτελέσματος στο ντέρμπι, που προφανώς το απευχόμαστε, η ΑΕΚ θα βρεθεί λίγο μετά τα μέσα Νοεμβρίου στο -6 από την κορυφή, έχοντας ηττηθεί μάλιστα μέσα στην έδρα της από τον ΟΣΦΠ. Κι αυτό θα είναι πρόβλημα, για να ξέρουμε τι λέμε και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επεξήγηση.

Γιατί ανεξαρτήτως αν θεωρεί κάποιος ότι μια νέα ομάδα σαν τη φετινή ΑΕΚ δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, τόσο δυνατή ώστε να διεκδικήσει τον τίτλο, θα είναι πολύ βαρύ (κι ασήκωτο) για τέταρτη σερί σεζόν, να μείνει μακριά από την κορυφή, πριν καν τα Χριστούγεννα.

Δεδομένα 40.000 «Ενωσίτες» στο πλευρό της

Ακόμα κι αν κατάφερνε να κερδίσει η ΑΕΚ στη Ριζούπολη, αυτό που δεν θα άλλαζε, θα ήταν το ότι δεν θα έπρεπε με τίποτα να ηττηθεί από τον ΟΣΦΠ στο ΟΑΚΑ, το βράδυ της 21ης Νοεμβρίου, όπου δεδομένα θα έχει 40.000 «Ενωσίτες» στο πλευρό της. Τώρα που δεν κέρδισε τον Απόλλωνα, αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο.

Υπάρχουν… 1002 λόγοι που μπορούμε να καταγράψουμε για το πόσο επιτακτική ανάγκη αποτελεί, η νίκη επί του ΟΣΦΠ στο επερχόμενο ντέρμπι. Ο βασικότερος όλων, πάντα, ήταν, είναι και θα είναι, ότι η ΑΕΚ θα πρέπει να… πεθαίνει πάντα για τη νίκη, όταν βρίσκει απέναντί της, τον συγκεκριμένο αντίπαλο.

Θα αναφερθούμε σε αγωνιστικά ζητήματα μέσα στις ερχόμενες μέρες. Αυτό που πρέπει να εστιάσουμε τώρα είναι στο ότι η ΑΕΚ, συνολικά ως οργανισμός, θα πρέπει να αρχίσει να δουλεύει από σήμερα, το ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ, με στόχο να το προσεγγίσει με πολύ διαφορετική ψυχολογία σε σχέση με την προηγούμενη κάκιστη τριετία.

Ήδη ξεκίνησαν την προπαγάνδα

Ήδη ο αντίπαλος έχει αρχίσει να το κάνει, με αυτή την προπαγάνδα περί των αρνητικών αποτελεσμάτων που έχει η «Ένωση» τα τελευταία χρόνια με τους ξένους διαιτητές. Λες και με την ομάδα και τα χάλια που είχαμε την προηγούμενη τριετία, θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερα αποτελέσματα στα ντέρμπι ή λες και στα υπόλοιπα παιχνίδια που δεν ήταν ντέρμπι και σφύριζαν Έλληνες διαιτητές, σαρώσαμε τις νίκες…

Δεν χρειάζεται να το πολυκουράζουμε. Η ΑΕΚ θα πρέπει να είναι μια γροθιά, τα 40.000 εισιτήρια θα εξαφανιστούν και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα πρέπει να νικήσουμε το βράδυ της 21ης Νοεμβρίου. Μια νίκη που εκτός από τους 3 βαθμούς και την κορυφή, θα θέσει οριστικά στο χρονοντούλαπο, την πολύ κακή περασμένη τριετία.

Η ΑΕΚ σε ένα ντέρμπι έξι βαθμών, θα πρέπει να πείσει τους πάντες, μα πρώτα απ’ όλα τον ίδιο της τον εαυτό και τον κόσμο της, ότι έχει πραγματικά μειώσει πολύ την ψαλίδα από τον βασικό της αντίπαλο. Είναι πολύ σημαντικό να το πετύχει αυτό, ανεξαρτήτως τι θα γίνει στη συνέχεια.

LIVE όλες οι ειδήσεις         

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X