Η ΑΕΚ βρήκε «λαβράκι» με Χάμερ!

Η ΑΕΚ βρήκε «λαβράκι» με Χάμερ!
Photo Credits: INTIME

Το enwsi.gr αναλύει τον Ίαν Χάμερ, ο οποίος δείχνει εξαιρετικά δείγματα και είναι αναγκαίος για τη «Βασίλισσα»

H AEK δεν τα κατάφερε κόντρα στην Τρεβίζο και γνώρισε μοιραία την ήττα με 92-77 για την δεύτερη αγωνιστική του Basketball Champions League στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Ιαν Χάμερ.

Η «Ένωση» παρά τις πολλές απουσίες που είχε, προσπάθησε αρκετά, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Παρά την ήττα, ο Στέφανος Δέδας και το τεχνικό επιτελείο της «Βασίλισσας» έχουν έναν λόγο να χαμογελούν. Και αυτός δεν είναι άλλος από την παρουσία του Ιαν Χάμερ στο χθεσινό παιχνίδι, που επιβεβαίωσε το πόσο χρήσιμος είναι, αλλά και το γιατί αποκτήθηκε από την «Βασίλισσα».

Χάμερ: H ισορροπία που δίνει σε άμυνα και επίθεση

Ο Αμερικανός φόργουορντ και στο χθεσινό παιχνίδι κόντρα στην Τρεβίζο, αλλά και σε αυτό της Πάτρας με τον Απόλλωνα ήταν εξαιρετικός τόσο στα αμυντικά του καθήκοντα, όσο και στα επιθετικά, δείχνοντας το πόσο ολοκληρωμένος παίκτης είναι. Κόντρα στους Ιταλούς, αγωνίστηκε για 36 λεπτά, έχοντας 22 πόντους (9/16 σουτ), 7 ριμπάουντ (5 αμυντικά – 2 επιθετικά), 4 λάθη και 1 κλέψιμο, συγκεντρώνοντας 19 στο σύστημα αξιολόγησης. Δεδομένα όμως, θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά στα υπόψη μας, πως ο Χάμερ κλήθηκε να «ματσάρει» τον Σιμς και τα πήγε αρκετά καλά όσο ήταν εκείνος στο μαρκάρισμα του.

Η αναγκαιότητα της παρουσίας του Χάμερ στο παρκέ οφείλεται στο ότι ο Αμερικανός δίνει ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Παίζει καλή άμυνα και πάνω, αλλά και μακριά από την μπάλα, καλύπτει χώρους, μάχεται στα ριμπάουντ, ενώ έχει και πολύ γρήγορα πόδια. Στις αλλαγές στα screen, μαρκάροντας κοντύτερους παίκτες δεν είναι… «τρύπα» αλλά αντιθέτως δυσκολεύει πολύ τους «κοντούς» τόσο στην δημιουργία όσο και στην εκτέλεση με το μάκρος του και τις σωστές τοποθετήσεις που έχει.

Χάμερ: Δημιουργεί χώρους με τα σωστά και δυνατά του screen

O Χάμερ, εκτός από το αμυντικό του κομμάτι, που κάνει διαφορά σε αυτή την ΑΕΚ, είναι υπερπολύτιμος και στην επίθεση. Όχι μόνο με το αρκετά καλό περιφερειακό σουτ που διαθέτει. Όχι μόνο με το γρήγορο roll, μετά το screen και το κόψιμο που κάνει, αλλά είναι βοηθητικός για τους συμπαίκτες του με τα screen που δίνει. Χθες, είδαμε πολλές φορές τον χώρο που δημιουργούσε κυρίως στον Κολόμ. Ακόμα, τα σωστά screen εξυπηρετούν και το παιχνίδι των περιφερειακών και δημιουργούν ανισορροπία στις αντίπαλες άμυνες, αφού αλλάζουν τα μαρκαρίσματα. Τα σωστά screen, είναι ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να κάνουν οι ομάδες για να βγουν τα plays. Πολλοί προπονητές δίνουν μεγάλη βαρύτητα σε αυτό το κομμάτι και ο Χάμερ παίρνει άριστα με τόνο.

Χάμερ: Ένα από τα κομμάτια του παζλ που έλειπαν

Όπως έχετε ξαναδιαβάσει αρκετές φορές στο enwsi.gr ο Στέφανος Δέδας, κλήθηκε το καλοκαίρι να φτιάξει μία ομάδα από το 0. Κυριολεκτικά. Ο μόνος από την περσινή χρονιά, είναι ο Δημήτρης Μαυροειδής που σε 7 επίσημα παιχνίδια (2 Super Cup, 3 Basket League, 2 BCL) έχει αγωνιστεί ελάχιστα. Άρα μιλάμε για μία τελείως νέα ομάδα με 12 καινούριους παίκτες. Είναι λογικό, να χρειάζεται χρόνος. Μέσα σε 2 μήνες, δεν δημιουργούνται αυτοματισμοί, ούτε γνωρίζονται όλοι άμεσα μεταξύ τους.

Συν τοις άλλοις, ήρθαν και τα προβλήματα με τις απουσίες τόσο Ανγκόλα όσο και του Φλιώνη. Δύο παικτών, απαραίτητων στο φετινό ρόστερ, έτσι όπως αυτό δομήθηκε το καλοκαίρι. Κανείς δεν πρέπει να αγνοεί, ότι πλήρης η ΑΕΚ δεν έχει κάνει ακόμα προπόνηση. Και αυτό είναι το Α και το Ω για μία καινούρια ομάδα στο μπάσκετ.

Το πρόβλημα στην ρακέτα, έγινε άμεσα αντιληπτό και ο Χάμερ ήρθε για να βοηθήσει. Κάτι το οποίο κάνει ήδη, δείγμα του πόσο σημαντική και επιτακτική ήταν η απόκτησή του. Ο Κόνιαρης, συμφώνησε για να βοηθήσει στα γκαρντ, ενώ η ΑΕΚ δεν σταματά να κοιτά την αγορά για έναν ακόμα παίκτη με καλό περιφερειακό σουτ.

Τα πράγματα που έχει να λύσει ο Δέδας είναι πολλά και η σεζόν αναμένεται δύσκολη. Παρά τα προβλήματα και τις ήττες, η απόκτηση του Ιάν Χάμερ γεμίζει αισιοδοξία το τεχνικό επιτελείο της «Ένωσης», που είναι αισιόδοξο και σίγουρο, πως παρά το κακό ξεκίνημα της ομάδας, η συνέχεια θα είναι καλύτερη και οι στόχοι θα υλοποιηθούν.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X