Και τώρα το μεγάλο «στοίχημα» του κόουτς να σταματήσει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος!

Και τώρα το μεγάλο «στοίχημα» του κόουτς να σταματήσει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, «ταξιδεύει» ήδη στον Βόλο και στην πιο δύσκολη αποστολή της ΑΕΚ και του Αργύρη Γιαννίκη…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όταν ο ΟΣΦΠ είχε αποκλειστεί από την Λουντογκόρετς, είχαμε βγει στην «ΩΡΑ» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Αυτούς, θα φοβηθείτε;», επισημαίνοντας ότι θα είναι αδιανόητο και απαράδεκτο για την ΑΕΚ, αν θεωρήσει συνολικά ως οργανισμός, τον ΟΣΦΠ ανίκητο, όπως έκανε την τελευταία τριετία, μένοντας πολύ πίσω του, αγωνιστικά και βαθμολογικά.

Και ήταν ένα πρωτοσέλιδο που είχε προκαλέσει αντιδράσεις, σίγουρα σε οπαδούς του ΟΣΦΠ (κάτι αναμενόμενο), αλλά ακόμα και σε μερικούς ΑΕΚτζήδες. Οι ίδιοι τώρα, μας στέλνουν μηνύματα ότι είχαμε δίκιο και λένε… «πάμε για πρωτάθλημα, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν»!

Η 6η αγωνιστική ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που είχαμε εκτιμήσει από το ξεκίνημα της σεζόν. Πρώτον ότι το πρωτάθλημα θα είναι φέτος αμφίρροπο και ανταγωνιστικό και δεν θα κριθεί όπως τα τρία προηγούμενα από νωρίς και με την ΑΕΚ εκτός… μάχης. Και δεύτερον ότι η ΑΕΚ δεν έχει και δεν θα πρέπει να φοβηθεί τίποτα από κανέναν αφού πολύ απλά δεν υπάρχει ομάδα-φόβητρο.


Εδώ και έξι αγωνιστικές, έχει αποδειχτεί ότι ο ΟΣΦΠ ναι μεν μπορεί να θεωρείται φαβορί (αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητεί κανείς) για το πρωτάθλημα, όπως συμβαίνει πάντα με την ομάδα που έχει κατακτήσει το προηγούμενο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι φόβητρο. Ο Ατρόμητος που έφαγε τρία γκολ από την ΑΕΚ, του πήρε ισοπαλία μέσα στο Φάληρο.

Ο ΠΑΟ επίσης, του πήρε ισοπαλία μέσα στην έδρα του. Κι εκτός έδρας, έχει κερδίσει με τα χίλια ζόρια και χωρίς να το αξίζει βάσει απόδοσης, την Λαμία και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Και θυμίζω επίσης ότι αν δεν υπήρχε η ξεδιάντροπη διαιτητική κλοπή στο Ηράκλειο, που είναι το μοναδικό ματς μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα όπου υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος, η ΑΕΚ θα ήταν σήμερα, μόνη πρώτη στη βαθμολογία.

Ο Βόλος δεν είναι τυχαία ψηλά

Ας μείνουμε όμως στη βαθμολογία όπως έχει διαμορφωθεί, ακόμα και με αυτή την αλλοίωση, που δείχνει τον ΟΣΦΠ στους 14 βαθμούς και τους ΠΑΟΚ, Βόλο, ΑΕΚ στους 13 βαθμούς. Και μπροστά μας, υπάρχει η αγωνιστική που οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, παίζουν μεταξύ τους, με τα παιχνίδια ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ και Βόλος-ΑΕΚ.


Σαφέστατα, από τις τέσσερις αυτές ομάδες, ο Βόλος είναι που κερδίζει τις εντυπώσεις, αλλά και που παίζει και το πιο θεαματικό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Έχει μάλιστα την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, έχοντας πετύχει 15 γκολ σε 6 αγώνες! Έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια και έχει μέσο όρο, σχεδόν 3 γκολ ανά παιχνίδι! Θυμίζω επίσης ότι η ΑΕΚ είχε δεχτεί 4 γκολ από τον Βόλο, στο φιλικό που είχε δώσει μαζί του και είχε ηττηθεί με 4-3! Καλό θα ήταν να μην το ξεχνάμε κι αυτό…

Θα είναι λοιπόν, αναντίρρητα, μία πάρα πολύ δύσκολη αποστολή για την ΑΕΚ και έχει τρομερό ενδιαφέρον να δούμε αν ο Αργύρης Γιαννίκης θα βρει τον τρόπο να «φρενάρει» αυτή την απίστευτη επίθεση του Βόλου, που ειδικά από τα άκρα, έχει κάτι παικτάκια-σφαίρες, που μέχρι σήμερα, δεν έχει βρει κανείς το… λάσο που χρειάζεται για να τους σταματήσει.

Αν… αποδράσει, «σβήνει» την ήττα στην Τούμπα

Το ματς της Κυριακής στον Βόλο, δεν έχει απλά το χαρακτήρα ντέρμπι, αλλά είναι ντέρμπι! Όχι βάσει ιστορίας και ονομάτων βέβαια, αλλά βάσει της δυναμικότητας των αντιπάλων. Όπως ήταν και το χθεσινό στην Τούμπα με τους Βολιώτες. Κι αν ο ΠΑΟΚ δεν το θεωρούσε ντέρμπι και το πλήρωσε πολύ ακριβά, δεν χρειάζεται να υποπέσουμε κι εμείς στο ίδιο λάθος. Κατ’ εμέ, δεν έχει σε καμία περίπτωση, μικρότερο βαθμό δυσκολίας από το παραδοσιακό ντέρμπι που θα έχει η ΑΕΚ μπροστά της, όταν υποδεχτεί τον ΟΣΦΠ.


Επαναλαμβάνω – για να μην παρεξηγηθώ – ότι μιλάω αποκλειστικά βάσει της τωρινής δυναμικότητας των ομάδων και όχι φυσικά βάσει ονόματος και ιστορίας. Ο Βόλος έβαλε στον ΠΑΟΚ τέσσερα γκολ, με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους. Για αυτά τα τέσσερα γκολ, έβγαλαν ασίστ, ο στόπερ τους, ο κεντρικός τους χαφ, ο δεξιός τους εξτρέμ και ο αριστερός τους μπακ. Και μετά το 0-1, έφτασαν μια… ανάσα από το 0-2 με τον δεξιό τους μπακ. Δεν είναι και δεν πρέπει να θεωρηθεί σύμπτωση αυτό που κάνει ο Βόλος.

Κι αν πρώτα ο Θεός, βρουν την Κυριακή, ο Γιαννίκης και οι παίκτες του, τον τρόπο να… αποδράσουν με «διπλό» από τον Βόλο, θα έχουν «σβήσει» ως απώλεια και την ήττα στην Τούμπα. Και φυσικά, είτε θα έχουν αφήσει πίσω τους τον ΠΑΟΚ, είτε θα έχουν ξεπεράσει τον ΟΣΦΠ στη βαθμολογία και θα είναι η ΑΕΚ μόνη στην κορυφή. Αναλόγως δηλαδή τι θα γίνει και στο ντέρμπι του ΟΣΦΠ με τον ΠΑΟΚ.

Είναι μια αλήθεια ότι ανυπομονούμε για την Κυριακή, αλλά βλέποντας και την άμεση παρεμβατικότητα του Αργύρη Γιαννίκη από το «καλημέρα» του στην ομάδα, φαίνεται ότι πολλά θα κριθούν κι από τη δουλειά που θα γίνει όλη αυτή την εβδομάδα, στις προπονήσεις στα Σπάτα. Όπου δεδομένα, θα… πέσουν κορμιά!

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X