Τσιτσιπάς: «Ήταν δύσκολος αγώνας, το νιώθω στο σώμα μου»

Με την Ελλάδα μαζί του ο Τσιτσιπάς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τη μεγάλη μάχη που έδωσε με τον Άλεξ Ντε Μινόρ στη φάση των «16» του Indian Wells.

«Στην αρχή δεν ήμουν έτοιμος να κάνω το ματς τόσο physical και μου πήρε λίγο χρόνο να αναπτύξω το παιχνίδι μου και να βάλω καλύτερες βάσεις. Με το που κατάλαβα και σε αυτό και στο προηγούμενο παιχνίδι ότι δεν μπορώ να βάζω όλη μου τη δύναμη σε κάθε χτύπημα και να βάζω τόσο πολύ φόρτο στον εαυτό μου, συνειδητοποίησα ότι το παιχνίδι έχει να κάνει περισσότερο με στρατηγική και με το πόσο υπομονετικός είμαι. Ωφελήθηκα πάρα πολύ από αυτό, κατέβασα και τα αβίαστα λάθη, μπόρεσα να διαβάσω καλύτερα το παιχνίδι και να δώσω λίγο χρόνο στον εαυτό μου, να καθαρίσω καλύτερα τις σκέψεις μου. Αυτό μου απέφερε κάτι πολύ καλό. Ήταν σα να να εξελίχθηκε ένα άλλο ματς ξαφνικά και αυτό συνέβη και στους δύο αγώνες. Χρειάστηκε λίγος χρόνος».

Μετά από προσπάθεια 2 ωρών και 43 λεπτών, είναι φυσιολογικό να έχει επιβαρυνθεί το σώμα του. Το καλό, όμως, είναι ότι δεν αγωνίζεται σήμερα στα προημιτελικά, αλλά αύριο. «Αυτή τη στιγμή είμαι λίγο κουρασμένος. Είναι ώρα να πάω να κάνω φυσιοθεραπεία για να ξεκουραστεί το σώμα μου. Ήταν δύσκολος αγώνας και το νιώθω. Το νιώθω στα πόδια μου, το νιώθω στο υπόλοιπο σώμα μου. Η αποθεραπεία θα είναι πολύ σημαντική για τις επόμενες μέρες».

Με την ευκαιρία, τον ρωτήσαμε για τον τραυματισμό που τον άφησε εκτός Davis Cup.

«Έχει φύγει ο πόνος από το πόδι. Ήταν κάτι που δεν μου είχε ξανασυμβεί. Υπήρξαν κάποιες αλλαγές που έκανα πρόσφατα, οι οποίες δεν βγήκαν σε καλό και έπρεπε να ξαναπάω στις παλιές μου συνήθειες, στον τρόπο με τον οποίο φορούσα ένα συγκεκριμένου τύπου παπούτσι. Αυτό δημιούργησε τη φλεγμονή και είμαι πολύ χαρούμενος που δεν υπάρχει πλέον».

Όσο για τον επόμενο αντίπαλό του, τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι;

«Έχει πολύ δυναμικό παιχνίδι. Είναι από τους παίκτες που χτυπούν πολύ δυνατά. Είναι σημαντικό να μπω φρέσκος, να μάθω από τα υπόλοιπα ματς μου. Έχουμε ένα μικρό παρελθόν και ελπίζω να είμαι έτοιμος σωματικά να αντιμετωπίσω αυτή την πρόκληση».

Πηγή: SDNA

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X