Πρέπει να βρεθούν λύσεις για τα δεδομένα προβλήματα της ΑΕΚ

Πρέπει να βρεθούν λύσεις για τα δεδομένα προβλήματα της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό και τα προβλήματα της Ένωσης

Εύκολη ήττα για την ΑΕΚ μέσα στο ΣΕΦ, με ένα βαρύ σκορ που η αλήθεια είναι ότι δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, αλλά για να τα λέμε όλα, τα ματς στο μπάσκετ διαρκούν 40 λεπτά και όχι 30.

Η Ένωση για 30 λεπτά ήταν ανταγωνιστική αλλά φαινόταν ότι τελείωνε από βενζίνη το ρεζερβουάρ, οπότε στο 4ο δεκάλεπτο παρέδωσε πνεύμα και ήρθε η βαριά ήττα.

Στοχευμένες επιθέσεις

Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς αρκετά καλά. Το πλάνο του Στέφανου Δέδα στην επίθεση λειτουργούσε και έβγαλε συνεργασίες με τις οποίες βγήκαν ελεύθερα σουτ. Ο Ολυμπιακός γνωρίζοντας ότι η ΑΕΚ έχει κοντό ροτέισον, πίεσε ασφυκτικά από το ξεκίνημα τα γκαρντ για να τους κουράσει και να θολώσει το μυαλό τους. Παρόλα αυτά η καλή μέρα του Φλιώνη αλλά και το υψηλό IQ του Κολόμ, έδιναν λύση στην πίεση. Αμυντικά η ΑΕΚ είχε τα γνωστά προβλήματα και πάλι στις περιστροφές. Κάθε φορά που οι ψηλοί έβγαιναν για hedge out και επέστρεφαν, οι περιστροφές είτε ήταν αρκετά αργές, είτε κάποιος ξεχνιόταν και κατέρρεε η άμυνα. Γενικά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να είναι αποτελεσματική αυτή η αντιμετώπιση του πικ εν ρολ με τον Γέλοβατς μέσα στο παρκέ, καθώς μέχρι να ξαναγυρίσει στην θέση του, έχει τελειώσει φάση.


Ο κόουτς Δέδας βλέποντας την αδυναμία στην άμυνα, ανακάτεψε την τράπουλα και χρησιμοποίησε μια match-up ζώνη 2-1-2 για να μπερδέψει λίγο τους παίκτες του Ολυμπιακού και να τους βγάλει από την comfort zone τους. Η τακτική αυτή δούλεψε, όχι γιατί ήταν καλή αμυντικά η ΑΕΚ, αλλά επειδή ο Ολυμπιακός ήταν πολύ άστοχος στα ελεύθερα σουτ που δημιούργησε απέναντι σε αυτήν την ζώνη. Η ΑΕΚ έδινε τα σουτ και ήταν διατεθειμένη να ζήσει ή να πεθάνει από την ευστοχία του Ολυμπιακού.

Ο κόουτς Μπαρτζώκας άνοιξε πολύ το ροτέισον και χρησιμοποίησε 12 παίκτες για να μην πέσουν έστω και στο ελάχιστο τα επίπεδα πίεσης της άμυνας πάνω στην μπάλα. Φυσικά ήταν θέμα χρόνου, οι παίκτες της ΑΕΚ να ξεμείνουν από ενέργεια, να θολώσει το μυαλό τους και να αρχίσουν τις κακές επιλογές στην επίθεση. Άλλωστε η ΑΕΚ έμενε για 3 δεκάλεπτα στο ματς όχι λόγω της άμυνας της αφού είχε δεχτεί 23, 21, 28 πόντους αλλά επειδή η επίθεση της μπορούσε να απαντάει σκοράροντας 21, 22, 21 πόντους. Μόλις στέρεψε από ενέργεια, σταμάτησε να παράγει η επίθεση και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος με την Ένωση να υποπίπτει σε 19 λάθη που έδωσαν 29 πόντους στον Ολυμπιακό έναντι 13 δικών της. Στο 4ο δεκάλεπτο η ΑΕΚ δεν είχε δυνάμεις να κάνει ούτε τα βασικά και το 31-14 του δεκαλέπτου περιγράφει την εικόνα.

Διαβάστε περισσότερα για τις λύσεις στα προβλήματα της ΑΕΚ

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X