Ηττα (119-114) με καλή εμφάνιση η ΑΕΚ κόντρα στην Νταρουσάφακα

Ηττα (119-114) με καλή εμφάνιση η ΑΕΚ κόντρα στην Νταρουσάφακα
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ ηττήθηκε από την Νταρουσάφακα αλλά είχε πολύ καλή εμφάνιση

Η ΑΕΚ ηττήθηκε στο 2ο παιχνίδι της επί Τουρκικού εδάφους από την Νταρουσάφακα σε ένα απίθανο παιχνίδι που οι 2 ομάδες έδιναν την νίκη η μία στην άλλη.

Η Ένωση μετά το 4ο δεκάλεπτο έμεινε από δυνάμεις και ενέργεια, καθώς είχε και απουσίες (Χάρις, Παππάς) και μετά από υπερπροσπάθεια έχασε στην 3η παράταση. Από την ΑΕΚ μακράν κορυφαίος ήταν ο Στέφαν Γέλοβατς που έκανε ένα φανταστικό ματς, ενώ όλοι οι «κιτρινόμαυροι» ήταν καλοί όσο άντεξαν.

Το ματς

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το αγώνα με τους Φλιώνη, Ανγκόλα, Βαουλέτ, Γκρίφιν και Γέλοβατς όπως συνηθίζει στα φιλικά προετοιμασίας. Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα και στηρίχτηκε σε δύο πράγματα. Την κίνηση του Βαουλέτ χωρίς την μπάλα που με τα κοψίματα που έκανε στην άδεια ρακέτα σκόραρε εύκολους πόντους. Το δεύτερο είναι η δυνατότητα που έχει η ΑΕΚ να παίζει με τον Γέλοβατς στην θέση του σέντερ. Ο ψηλός της Νταρουσάφακα δεν μπορούσε να ακολουθήσει έξω με αποτέλεσμα ο Σέρβος να έχει 3/3 τρίποντα. Με τις αλλαγές η ΑΕΚ έχασε τον ρυθμό της και επέτρεψε στους Τούρκους να πλησιάσουν, όμως με ένα τρίποντο στην εκπνοή του Πετρόπουλου, έκλεισε το δεκάλεπτο με 24-29.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο με την παρουσία του Κολόμ, η ΑΕΚ ήλεγξε τον ρυθμό και με καλές προσπάθειες στην επίθεση σκόραρε αλλά δεχόταν και εύκολους πόντους στην άμυνα. Η καλή κυκλοφορία και οι έξτρα πάσες είναι κάτι που ζητάει πολύ ο κόουτς Δέδας και έδειξαν οι παίκτες του ότι το έχουν εμπεδώσει αρκετά καλά. Με τον Πετρόπουλο και τον Φλιώνη να δίνουν λύσεις η Ένωση κράτησε το προβάδισμα στο ημίχρονο, φτάνοντας για μια ακόμα φορά σε υψηλό σκορ (42-48) στην ανάπαυλα.

Με τον Γέλοβατς να είναι ασταμάτητος και στο 3ο δεκάλεπτο πυροβολώντας από τα 6,75 η ΑΕΚ ξέφυγε στο σκορ ανεβάζοντας την διαφορά πάνω από τους 10. Με τον Ανγκόλα να παίρνει την μπαγκέτα και να δημιουργεί η Ένωση σκόραρε με ευκολία αλλά δεχόταν επίσης με ευκολία και δεν μπορούσε να σταθεροποιήσει την διαφορά της. Οι Τούρκοι ευστοχώντας από την περιφέρεια έριχναν την διαφορά κάτω από τους 10 αλλά ο Έρικ Γκρίφιν με 3 τρίποντα την επανέφερε σε διψήφια νούμερα (64-76), δείχνοντας και αυτός ότι επιθετικά είναι υπερόπλο.

Στο ίδιο μοτίβο και το τέταρτο δεκάλεπτο, με την ΑΕΚ να έχει πάντα μια διαφορά 6-10 πόντων και να την συντηρεί. Ο Μπράιαν Ανγκόλα τρυπούσε εύκολα την άμυνα των Τούρκων σε ένας εναντίον ενός καταστάσεις και σκόραρε οδηγώντας την ΑΕΚ. Από το 35’ και μετά οι παίκτες της ΑΕΚ φάνηκαν να κουράζονται, και να χάνουν το καθαρό μυαλό που είχαν για 3 δεκάλεπτα. Οι Τούρκοι πέρασαν μπροστά για πρώτη φορά και έφεραν το ματς στα μέτρα τους με τις 2 ομάδες να είναι ισόπαλες 25 δεύτερα πριν το τέλος (87-87). Ο Ανγκόλα έκανε λάθος στην τελευταία κατοχή για την ΑΕΚ και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Ο Γέλοβατς συνέχισε να σκοράρει για την ΑΕΚ που είχε αρκετές ευκαιρίες να τελειώσει τον αγώνα αλλά ο Ανγκόλα ήταν άστοχος σε ελεύθερα σουτ, με αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία στους Τούρκους να ισοφαρίσουν με τον Κιουπέιν και να πάει το ματς στην 2η παράταση. Το ίδιο συνεχίστηκε με τις 2 ομάδες να είναι εμφανώς κουρασμένες, είχαν κακές επιλογές στην επίθεση και οι πόντοι έμπαιναν με ανορθόδοξο τρόπο. Στην τελευταία επίθεση ο Ανγκόλα αστόχησε ξανά και το ματς οδηγήθηκε στην 3η παράταση. Οι δυο ομάδες έδιναν την νίκη η μία στην άλλη αλλά η κούραση δεν τους επέτρεπε να το εκμεταλλευτούν. Τελικά στην τρίτη παράταση η ΑΕΚ παρέδωσε πνεύμα με τους παίκτης της φανερά εξουθενωμένους και έχασε φυσιολογικά με 119-114.

Νταρουσάφακα-ΑΕΚ 119-114

Δεκάλεπτα: 24-29, 42-48, 64-76,87-87, 97-97, 103-103, 119-114.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X