Τι αναφέρει ο κανονισμός της FIFA για την διακοπή στο Βραζιλία-Αργεντινή

Τι αναφέρει ο κανονισμός της FIFA για την διακοπή στο Βραζιλία-Αργεντινή
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το παιχνίδι της Βραζιλίας με την Αργεντινή για τα προκριματικά του Μουντιάλ του Κατάρ διεκόπη οριστικά , έπειτα από έφοδο που έκαναν οι αστυνομικοί στο γήπεδο. Τι προβλέπει ο κανονισμός της FIFA για τέτοιες περιπτώσεις.

Πρωτόγνωρα σκηνικά έλαβαν χώρα στον χτεσινό αγώνα της Βραζιλίας με την Αργεντινή, για την προκριματική φάση του Μουντιάλ του 2022 που θα γίνει στο Κατάρ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο γήπεδο, καθώς τέσσερις παίκτες της «αλμπισελέστε» οι Λο Σέλσο, Μπουενδία, Μαρτίνες και Κριστιάν Ρομέρο οι οποίοι είχαν ταξιδέψει από την Αγγλία, δεν είχαν τηρήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα που υπήρχαν για τον κορωνοϊό προκειμένου να τους συλλάβουν.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής COMMEBOL τόνισε από την πλευρά της, πως θα υπάρξουν κυρώσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν ακόμα και με την αφαίρεση βαθμών, ενώ μεταξύ άλλων θεώρησε υπεύθυνη την FIFA για την διεξαγωγή του αγώνα.

Από την πλευρά της η Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναφέρει στον κανονισμό της τα εξής:«Η Ομοσπονδία μπορεί να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος των ομοσπονδιών που συμμετέχουν σε αγώνες που δεν παίζονται ή διακόπτονται οριστικά, εκτός από τις περιπτώσεις ανωτέρας βίας που αναγνωρίζει η ίδια. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η πειθαρχική επιτροπή της μπορεί επίσης να διατάξει την επανάληψη του αγώνα».

Ωστόσο υπάρχει και περίπτωση εξαίρεσης για «ανωτέρα βία», κάτι που μένει να φανεί από το ότι αν όλα αυτά που συνέβησαν στο Σάο Πάουλο εμπίπτουν στην περίπτωση αυτή. Μετά την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων, η Εθνική Αργεντινής πήγε στα αποδυτήρια αρνούμενη να συνεχίσει.

Στην περίπτωση αυτή, ο κανονισμός αναφέρει τα εξής: «Εάν μια ομοσπονδία αποσυρθεί, εάν ένας αγώνας δεν μπορεί να διεξαχθεί ή εάν διακοπεί οριστικά λόγω ανωτέρας βίας, η FIFA θα αποφασίσει κατά την κρίση της τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και τις ενέργειες που θεωρεί απαραίτητες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση που ένας αγώνας δεν παίζεται ή αν διακόπτεται οριστικά λόγω ανωτέρας βίας, η FIFA μπορεί να διατάξει την επανάληψή του.

Εάν την τρίτη ημέρα μετά την διακοπή, ο αγώνας που έχει διακοπεί δεν έχει παιχτεί ακόμη, τα έξοδα που πραγματοποιεί η φιλοξενούμενη ομοσπονδία θα μοιραστούν εξίσου και στις δύο ομοσπονδίες. Η FIFA θα μπορεί να υιοθετήσει όλα τα μέτρα που θεωρεί απαραίτητα σχετικά με την επανάληψη του αγώνα».

Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθεί πως η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA είναι πιθανό να προχωρήσει σε τιμωρία της «Σελεσάο» με αφαίρεση 3 βαθμών , βαθμοί που πρόκειται να δοθούν στην Αργεντινή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X